Gabrijela načrtuje poroko

Avtor: 
Gabrijela Neuvirt
Gabrijela načrtuje poroko

Sta zaročena? Načrtujeta poroko? Potem lepo vabljena k spremljanju mojega bloga, kjer bom pisala o poteku organizacije, načrtovanju in realizaciji najine poroke. Vse od prvih emailov in klicev, do velikega dne in poročne fotozgodbe. 

Prav je, da se najprej spoznamo. Sva Matjaž in Gabrijela, polno zaposlena starša dveh malčkov, vsak po svoje zelo ustvarjalna in polna zamisli, kar se bo odražalo tudi na najini poroki in sva ponosna Mariborčana. Kot zelo ustvarjalna duša svojo kreativnost sproščam na veliko načinov, oblikujem klekljan nakit in otroška oblačila pod blagovno znamko Lace Lady, na istoimenski spletni strani pa lahko spremljate tudi moj blog o poroki.

Poroka Gabrijele in Matjaža

ZAKAJ JE NAJINA POROKA DRUGAČNA

Vem. Tudi vidva sta zaročena, tudi vidva se poročita, zakaj potem jaz o najini poroki pišem blog? Saj ne bo nič drugačna od vajine. Pa bo. Tema najine poroke je klekljana čipka, ki bo vpletena v celotno poroko; vabila, dekoracijo, poročno obleko, dodatke, torto, poročne prstane itd. Čipko bom v celoti izdelala sama in tudi poroko bom organizirala sama. In preko bloga želim pomagati tudi vama in vsem ostalim. Želim dokazati, da se da, kljub pomanjkanju časa, kljub službi, otrokom. Da lahko maile pišeta med malico ali vožnjo v službo, da se lahko en vikend na mesec peljeta na drugi konec Slovenije in imata dan zabasan s sestanki, da lahko iščeta super ponudbe v trgovinah in poskrbita za svoj sanjski dan sama. Moj namen je pokazati, kje in kako lahko prihranita čas in denar, odgovoriti na vajina vprašanja, dileme in strahove, predstaviti super zamisli za malenkosti, ki bodo vajino poroko dvignile nad povprečje, vama od blizu predstaviti celoten potek in hkrati omogočiti vpogled v najino poroko, v mojo izkušnjo organizacije, v najin poročni dan. 

Poročila se bova julija in priznam, da me že pošteno stiska v želodcu, pa ne zaradi same poroke, ampak zaradi gore dela, ki me še čaka. Najbrž bom na koncu živčna razvalina, kot vedno, kadar mi teče voda v grlo in moram tik pred zdajci opraviti še sto različnih stvari, ljudje okrog mene pa mi ne znajo in ne morejo pomagati. Že vnaprej vem, da dva tedna skupaj ne bom spala, ampak dodatni uri spanja v petek pred poroko in dober make up, bodo popravili tudi to. 

Rezerviraj si datum

KAKO SE JE ZAČELO NAČRTOVANJE POROKE?

Z organizacijo poroke sva začela že zgodaj. Takoj po tem, ko sva določila, sva začela z iskanjem poročne lokacije. Iskala sva kraj, kjer bodo lahko vsi trije deli poročnega dne; civilni in cerkveni obred ter zabava. Vožnja iz ene lokacije na drugo se nama zdi nepotrebno izgubljanje časa in denarja, saj je potrebno povsod poskrbeti tudi za pogostitev, svatje pa se lahko izgubijo, zamudijo in tako se poročni dan vleče v nedogled. Želela sva sproščeno poroko; prideš, se sparkiraš in šele zgodaj zjutraj odideš ali pa preprosto prespiš tam. Našla sva dvorec Jeruzalem, ki je resnično najina sanjska poročna lokacija- dih jemajoč razgled, zeleni griči, modro nebo, poroka na prostem, lep hotel, dobra hrana in idilična mala cerkvica; kaj več si preprosto ne moreš želeti.

Dvorec Jeruzalem

Takoj za tem sva se lotila iskanja poročnega fotografa, snemalca, glasbenikov, zlatarja, dekoraterja in florista. Poslala sem preko 700 emailov (bolano, vem, a če ne preveriš vseh možnosti, ne moreš biti prepričan, da si izbral najboljšo in najugodnejšo) in septembra sva imela vse rezervirano, na vrsti pa je bil tudi prvi obisk pri oblikovalki moje poročne obleke.

KAJ PA POROČNI PRORAČUN?

Kaj pa stroški? Odkrito povedano si nisva postavljala nobenega finančnega okvirja. Preračunala sva, koliko okvirno naju bo poroka stala, in priznam, vrglo me je na rit, a poročila se bova le enkrat (upam!) in res želiva, da je sanjsko. Največji strošek predstavljajo hrana in pijača, tako da bova poskusila prihraniti pri ostalih stvareh, a vendarle se magični meji ne bova mogla izogniti. Poroka bo precej velika, okrog 100 povabljencev in milijon detajlov, ki so zapisano na sto različnih listih, v petih zvezkih, shranjeni na računalniku, telefonu, natisnjeni, narisani in moja glava tik pred eksplozijo. Se najdeta? Se najdeš? Potem me spremljaj. Vesela bom vprašanj, mnenj, predlogov, vsake izkušnje, nasveta in želim vama, da uživata v načrtovanju svoje poroke, predvsem pa naj bo to VAJIN dan. 

Imejte se radi, G

 

Te zanima kako je Gabrijela nadaljevala s pripravami na poroko?

Preberi tukaj>>

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+