Trendi poročnih šopkov in ostalih dekoracij

Avtor: 
Zaobljuba.si
Ideje za poročni šopek

Poročni šopek in tudi ostala dekoracija naj bodo izbrani glede na stil poroke

Vsekakor se je pri izbiri poročnega šopka in ostalih dekoracij potrebno zavedati, da se morajo ujemati tudi s stilom poroke. Ko torej pade končna odločitev, kakšen stil bo prevladoval na poroki, se lahko odločimo tudi za primeren šopek in ostalo poročno dekoracijo. Vemo, da je možnosti neskončno, vse pa je odvisno od tega, kako drzna sta v resnici ženin in nevesta. Še vedno velja, ne glede na trende in zapovedi, da dajejo neveste najpogosteje prednost šopku, ki ga sestavljajo vrtnice ali pa mešano cvetje, kjer so vrtnice prav tako v ospredju.

Najbolj priljubljene vrste in oblike poročnih šopkov ostajajo enake

Zelo priljubljena in hkrati tudi klasična oblika šopka je bidermajer. Take vrste šopek lahko brez pomislekov osvežimo z nenavadno kombinacijo barv cvetja, lahko pa mu dodamo še kaj svojega, kar ni povezano s cvetjem.

Poročni šopek, bidermajer, poroka

Priljubljena oblika šopka je vsekakor tudi vezan šopek, ki je okrogle oblike. Najpogosteje je narejen samo iz ene vrste cvetja, povezan pa je z elegantno pentljo, ki mu doda piko na i.

Za padajoči oziroma kaskadni šopek je značilno, da se cvetje iz nevestinih rok spušča kot slap.

Priljubljen pa je tudi šopek, povezan v snop, ki je primeren predvsem za dolgostebelno cvetje, nevesta pa velikokrat ga nosi položenega čez roko.

Poročni šopek, nevesta, poroka

Če pa nevesta ne želi imeti klasičnega šopka, potem je najprimernejši poročni šopek zanjo zagotovo vse bolj priljubljen "razpršen" šopek, nepravilnih oblik. 

Poročni šopek

Šopek glede na značaj mladoporočencev

Trend poročnega šopka pa se vedno, znova in spet ozira tudi na značaj mladoporočencev. Če gre za osebi, ki imata preprost značaj, potem se je najbolje odločiti za travniški šopek, ki lahko vsebuje tudi nageljne in šlajer, ki je obvezen.

Travniški šopek

Če sta mladoporočenca izjemno drzna, potem naj bo takšno tudi cvetje v šopku. Oblike cvetja naj bodo posebne, ekstravagantne, takšne, ki bodo presegale meje običajnega. Glamur rdeča se brez dvoma poda barvi šopka, ki ga bo nosila romantična oseba. Na splošno pa so mladoporočencem všeč še naslednje barve, ki morajo prevladovati v šopkih: svetlo modra, puder roza, starinsko zlata, mentol, vijolični odtenki in tudi intenzivno modra.

Poročni šopek

Drzen poročni šopek

Ekstravaganten poročni šopek

Poročni šopek

Poročna dekoracija tudi v barvah šopka

Tudi za letošnjo sezono je najbolj primerno, da se barva dekoracije prilagodi prevladujoči barvi šopka. Moderno pa se je tudi odločiti za povsem nevtralne zemeljske barve, s katerimi nikakor ne moremo zgrešiti. Letos sta tako v ospredju rose gold barva in bledo roza, primerni predvsem za vabila pa tudi za vse ostale dekoracije, ki bodo poročno slavje naredile še lepše in veličastnejše. 

Prav tako sledite najnovejšemu trendu, ki bo kraljeval to in verjetno tudi prihodnjo sezono

Najnovejši trend na področju poročnih šopkov pa je zagotovo ta, da bo cvetje služilo kot poseben dodatek. Pri zbiri cvetja boste zato lahko tvegali z oblikami in seveda tudi z barvami. Tako naj bo v ospredju temnejše cvetje, ki naj vsebuje veliko detajlov in različnih tekstur.

V prihodnosti oblike šopkov ne bodo več točno določene. Začela bo namreč prevladovati tako imenovana free form oblika, ki se je nekateri že poslužujejo. Taka forma da šopku izjemno naraven videz, ki nekako spominja na domače, vrtne šopke.

Priljubljeni bodo šopki, kjer se bo zelenje kombiniralo s temnejšimi barvami, zasledili pa bomo lahko tudi šopke v zeleno belih odtenkih. Bistveno več poudarka bo torej na zelenju.

Katero cvetje je letos v prednosti?

V letošnjem letu se bo zagotovo veliko nevest odločilo za cvetje, ki ga narekuje letošnji trend. Tako bo šopek lahko sestavljen iz orhidej, lilij, francoskih vrtnic, frezij in podobnega cvetja.

 

Foto: Shutterstock

 

Pozdravljeni, najprej hvala za vaš prispevek. Zanimalo bi me koga bi vi priporočali za okrasitev cerkve. Med aktualnimi ponudniki na vaši strani, težko izberem . <a href="https://sanjski-sopek.si/"></a>
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Izbirate poročno obleko in šop...

Avtor: Veronika Ekart

Drage neveste. Vas zanima na kaj mora biti nevesta pozorna pri izbiri ... Preberi več

Naslednja objava

Poročni šopek v različnih letn...

Avtor: Metka Sporiš

Za poroko je primeren vsak letni čas, saj nas narava tako pomladi kot ... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+