Gabrijela načrtuje - Poročne tiskovine povzročile kar nekaj grdih pogledov

Avtor: 
GABRIJELA NEUVIRT
Poročne tiskovine

Ko misliš, da gre vse po načrtu, se ponavadi zalomi, a pomembno je, da stresu ne dovolimo, da nam pride do živega (pravim jaz, ki me podkuri vsaka nepravilnost). Se še spomnite, kdaj sem že govorila o poročnih vabilih? Tudi jaz ne, ker je predolgo od takrat, ko bi morala iti v tisk. Dejansko so se zadeve malo ustavile. Midva nisva šla takoj skozi popravke, potem sva čakala na popravek menija in na koncu so bili vmes prvomajski prazniki in poštar ni prinesel paketa. A se nisva dala. Najini svati so bili o poroki obveščeni že januarja in uradno vabilo bo pač še nekaj dni počakalo. Ko sva tiskovine končno dobila v roke, se je začelo lepljenje kuvert, šivanje trakov za vezanje, pisanje na kuverte in na koncu sestavljanje vabilnih paketkov. 

TEMATIKA NAJINIH POROČNIH TISKOVIN

Temo tiskovin sva določila takoj po tem, ko sva določila floristiko najinega dne. Sukulente ali sočnice so se nama zdele dovolj posebne, elegantne, minimalistične, a hkrati raznolike, da sva jih izbrala za rdečo nit poročne floristike. Velik plus je tudi neobčutljivost; se ne razcvetijo, ne ovenijo, ne spremenijo svojega izgleda in se popolno vklopijo v celotno zgodbo najine poroke; izstopajo, a hkrati dajejo dovolj prostora čipki. Z barvami nisva želela komplicirati; belo, elegantno, rustikalno. Prav zato, so vse tiskovine na perlasto belem papirju (pearl white), barve in dinamiko pa sva dodala s kuvertami.

KRESALE SO SE ISKRE

Celoten paket tiskovin, ki je precej obsežen, je oblikoval Matjaž; glede na to, daje grafični oblikovalec, je prav, da je bila to njegova naloga. Seveda je vse narejeno po mojih zahtevah in končni izdelek je terjal ne malo sporov; velikokrat so se kresale iskre, a pomembno je, da je zdaj vse točno tako, kot mora biti. Žal pač nimamo vedno istega pogleda na stvari in kar on vidi tako, jaz vidim drugače. Tako sva korak po korak napredovala do cilja. In vnovič sem dobila potrditev, da sem najbolj zahtevna in naporna stranka, kar jih je in kar jih bo imel. Še dobro, da imam privilegij. 

Potem, ko so bil vse tiskovine končno oblikovane, so prišle na vrsto druge malenkosti, tiste, ki so se mu zdele povsem nepotrebne. Izgled notranjosti kuvert in način vezanja. Lepljenje papirja zna biti zaradi lepila precej delikatno, še posebej, če ne želiš, da se naguba, zmoči, zvije, a da kljub vsemu dobro drži. Sicer sva tudi to počela skupaj, a brez jeznih pogledov ni šlo. Jaz sem poskrbela še za čipko v trakovih in potem je sledilo vezanje paketkov. V vsak vabilni paketek je šlo vabilo s kuverto, potrditev s kuverto (RSVP) in program, vse skupaj lično povezano s srebrno sivim trakcem s klekljano čipko. 

DOSTAVA POROČNIH VABIL

Tistim, ki so doma v najini bližnji okolici sva vabila v glavnem osebno dostavila; določila sva nekaj dni, ki sva jih namenila samo temu. Preostanek, sva skupaj z vabili za tiste, ki so doma v širši okolici, poslala po pošti. Enostavno nama časovno ni zneslo, da bi se vozila od enega do drugega, poleg tega zna biti to z dvema malčkoma precej naporno, še posebej, ker smo v glavnem omejeni na popoldneve, ko nihče več ni pri volji za pohajkovanje po obiskih. Z včerajšnjim dnem sva uradno razdelila vsa vabila. Končno.

POROČNA SVEČA S ČIPKO

Zdaj počasi res že zbirava vse na kup. Spet se počutim kot v času pred prvim in drugim porodom; gnezdenje, a tokrat za poroko. V petek se doživela totalni šok. Glede na to, da bo najina poroka tematsko povsem obarvana s čipko, sem želela, da je tudi poročna sveča v tem stilu. Sprav sploh nisem vedela, kje jo iskati oz. na koga se obrniti, nato pa sem našla podjetje Lumix, ki izdeluje sveče s klekljano čipko. Terna! Takoj sem poslala povpraševanje, v katerem sem jasno razložila kaj želim in gospa Alenka mi je prijazno odgovorila, da je vse mogoče. Spet so bile vse moje želje in zamisli uslišane, kar prelahko je šlo, da bi lahko verjela. Tako sem se lotila izdelave čipke in jo v ponedeljek poslala v Koper. Kot nalašč je bil Matjaž konec tedna službeno v Kopru in gospo Alenko sem obvestila, da lahko svečo, v kolikor bo končana, prevzame osebno. In res jo je. 

In sveča? Ko sem odprla luksuzno darilno škatlo, v kateri je sveča, sem ostala brez besed.

Zapakirana poročna sveča

Ne samo, da je sveča točno takšna kot sem jo želela in da je izpolnila vsa moja pričakovanja, presegla jih je. Sveča je veliko lepša od tistega, kar sem sploh pričakovala. Popolnoma bela, z drobnimi srebrnimi detajli, verzom Ferija Lainščka, ki ga imava tudi na vabilih, prefinjenim srebrnim mozaikom, najinimi imeni in datumom poroke ter belo čipko, ki sem jo jaz sklekljala. Pustila me je brez besed in sprva sploh nisem mogla verjeti. Nad njo pa je bila noro navdušena tudi moja mami, ki ima sicer vedno kakšne pripombe; predvsem zato, ker moj okus ni enak njenemu, a tokrat sem zadela v polno, tudi po njenem mnenju. 

Poročna sveča

Sem pozabila omeniti, da sveča ni okrogla? Ne, pravokotna je, z dvema stenjema. Popolna perfekcija. Elegantna, moderna, prefinjena, posebna, drugačna, a zaradi čipke in detajlov, ki so narejeni po moji zamisli, bolj osebna kot katerakoli druga. Toplo priporočam Lumix, ker so prijazni, profesionalni, hitri, zanesljivi, z izrednim občutkom za estetiko in neverjetnim občutkom za uresničevanje želja in zamisli še tako zahtevnih strank. Lahko si zamislita kakršnekoli detajle, barve, napis in vse bodo naredili. Izdelujejo pa tudi dekorativne in dišeče svečke, ki jih lahko podarita kot darilo svojim svatom, jih uporabita za dekoracijo poročne lokacije ali omizja. Prisluhnili bodo vajinim željam, uresničili vajine zamisli in vaju pustili brez besed. Poleg tega so odzivni na elektronsko pošto in hitri pri izdelavi. Zame čista 10ka in popoln zaključek napornega delovnega tedna, ki se je prevesil v prekrasen, sončen, piknik vikend. 

Imejte se radi <3

 

G

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+