POROKA PRESENEČENJA – ZA SPONTANE ALI POGUMNE?

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poroka presenečenja

So pari, za katere se načrtovanje, sestanki in pomerjanje poročnih oblek v procesu organizacije poroke lahko sprevržejo v hektično obdobje. In so pari, ki bi v tem lepem obdobju življenja raje gladko jadrali in se prepustili toku. Sta že razmišljala o poroki presenečenja?

Princip poroke presenečenja je precej preprost. Par, ki se hoče poročiti kar se da hitro in v sproščenem krogu bližnjih, prihraniti nekaj denarja pri organizaciji, poleg tega pa je pripravljen stopiti izven okvirjev tradicionalnega, povabi goste na poroko pod pretvezo, da gre za drugačen tip dogodka. Ko prispejo, jim ženin in nevesta razkrijeta, da je ta dogodek pravzaprav njun poročni obred. Verjetno se sprašujeta, na kaj morata biti pozorna ob organizaciji poroke presenečenja.

USTVARITA DOGODEK POD KRINKO

Skrivnostno poročno slavje lahko pripravita pod pretvezo, da svate vabita na rojstnodnevno zabavo, obletnico, krst, slavje ob posebnem dogodku (lahko gre za pridobitev diplome, magisterija ali pa novo službo), pa tudi izmišljena zabava ob zaroki je lahko razlog, da si vajini najbližji vzamejo čas za praznovanje z vama. Bolj kot bo izmišljen dogodek formalen, več možnosti je, da bodo tako oblečeni tudi svatje, v primeru, da dajeta pomen tudi oblačilom. Ne pozabita na vabilu poudariti, da prosita za točen obisk.

IZBIRA LOKACIJE

Poroka presenečenja na plaži

Plaža, imeniten hotel ali pa kar vrt za hišo – pomembno je le, da je prostor dovolj velik za vse goste. Če načrtujeta poroko presenečenja, najbrž nista tradicionalen par in zato si verjetno tudi ne želita take zabave. Razmišljajta izven okvirjev razkošne, imenitne večerje in premislita o mini sladicah in koktejlih, lahko pa sta še bolj sproščena in vajino neformalno poročno zabavo spremenita v piknik

OHRANITA SKRIVNOST

Zaposlene pri najetem prizorišču slavja, duhovnika in druge ljudi, vpletene v proces vajine poroke, je dobro opozoriti, da gre za poroko presenečenja in jih prositi, naj skrivnost zadržijo zase. Lahko se zgodi, da bi se vajini starši počutili užaljene, da pred njimi skrivata tako veliko presenečenje, zato jim morda lahko povesta, kaj načrtujeta. To velja tudi za poročni priči ali pa prijatelja, ki bi vama pomagal pri organizaciji, če je to potrebno.

PROGRAM

Poročne tradicije kot so metanje šopka, prvi ples in zdravica so zaželene, nato pa se bo zabava v sproščenem vzdušju najverjetneje nadaljevala sama od sebe. Pa tudi svatom, ki se še ne poznajo, bo pogovor lažje stekel po začetnem presenečenju in skupna tema za pogovor bo očitna. Čeprav je spontano organiziranje poroke lahko zelo zabavno, pa tudi napeto, morata nekatere stvari vzeti v zakup. Kljub temu, da morda ne bosta dobila poročnih daril ali izkusila fantovščine in dekliščine ter bolj tradicionalni člani družine ne bodo razumeli vajine odločitve, pa je organizacija poroke presenečenja cenješa, izogneta se tudi nekaj birokratskim in organizacijskim nevšečnostim, pa tudi obdobje planiranja poroke se skrajša na mesec ali dva.

ZAOBLJUBIN NAMIG

Poroka presenečenja pa je lahko namenjena tudi ženinu in nevesti. Zakaj bi presenetila samo svate, ko pa lahko s poroko presenetiš prav svojega partnerja. Tukaj bodi pozoren-a, samo na nekaj birokratskih ovir, ki se lahko pojavijo in to, da morajo prav vsi svatje ohraniti skrivnost, kar pa ni vedno najlažje.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Česa nikakor ne smete izpustit...

Avtor: Milka Hafner (Minicity)

Vse kar morate vedeti o animaciji otrok na poroki. Preberi več

Naslednja objava

Sanjska poroka na plaži

Avtor: Tara Kovačec Divjak

Želela sva se zaobljubiti na sanjski plaži nekje v toplih krajih, a kl... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+