10 nasvetov kako privarčevati pri poroki

Avtor: 
Zaobljuba.si

Ne glede na to, kakšen je vajin budget za poroko, lahko na vsakem koraku privarčujeta nekaj denarja. Za vaju smo pripravili 10 nasvetov, kako lahko ostaneta znotraj plana, ne da bi trpela rdeča nit vajine poroke.

Sledita »pravilu treh«

Izberita tri elemente svoje poroke, ki vama največ pomenijo (npr. poročno obleko, hrano in band), in jim namenita nekaj več denarja. Nato izberita tri stvari, ki so na prioritetni listi najnižje (npr. blago, dekoracijo in vabila), in temu ustrezno prilagodita svoj budget.

Zmanjšajta listo povabljenih

Zavedamo se, da je to zelo težka naloga, a je tudi najhitrejša in najbolj učinkovita metoda, kako prihraniti. Pomislita: pri 50 € po osebi prihranita pri desetih gostih kar 500 €. Če imata težave pri tem, koga povabiti in koga ne, si postavita nekaj pravil in se jih držita. Za začetek lahko izpustita potencialne goste, s katerimi že dolgo nista govorila, ali pa mlajše od 12 let. Vsi, ki ponavadi zaspijo pred 21. uro, bodo v vsakem primeru izpustili razrez torte in vama zagotovo ne bodo zamerili, če jih ne povabita.

Izpustita drage detajle

Izpustita glamurozne detajle, ki zvišujejo ceno vajinemu budgetu. A res potrebujeta ledene skulpture ali pa izpust golobov? Pred nakupom vsakega detajla razmislita, ali si to res želita in ali bo kdo sploh opazil, če tega detajla ne bo na poroki.

Pomislita na ceno tiskanja

Vključitev dveh ali več barv na poročne tiskovine lahko naredi piko na i vajini poroki, po drugi strani pa je večbarvni tisk dražji od enobarvnega. Izognita se detajlom, ki so zabavni v teoriji, v realnosti pa so skoraj nepotrebni in dragi (npr. lasersko izrezana čipka na vabilih).

Najemita manjši avto

Odločita se za najem avtomobila srednjega razreda, saj vaju bo pripeljal na poroko enako kot limuzina. Če želita še bolj privarčevati, razmislita, ali ima kakšen sorodnik ali prijatelj primeren avto, in ga prosita, če bi ga bil pripravljen posoditi in vaju peljati na poroko.

Izpustita posebne efekte

Če sta zadovoljna z enostavnimi poročnimi fotografijami, se odločita za poročnega fotografa, ki je še na začetku svoje kariere. S tem bosta pomagala svojemu budgetu in tudi fotografu pri nabiranju izkušenj.

Zamenjajta rože

Znano je, da lahko cvetlična dekoracija znese kar nekaj denarja. Da bi pri tem prihranila, izberita sezonske rože, ki so vzgojene v domačem okolju. Posvetujta se s cvetličarko, ki vama bo z veseljem pomagala.

Poenostavita meni

Zmanjšajta število hodov (trije bogati hodi stanejo manj kot 5 klasičnih) in ostanita pri enostavni hrani. Prav tako kot pri rožah se tudi tu držita lokalnih in sezonskih sestavin.

Nazdravljajta pametno

Dogovorita se, da bosta za prvo zdravico uporabila kvaliteten šampanjec, nato pa ga zamenjajta s cenejšim. Nihče ne bo opazil razlike – mehurčki so mehurčki.

Prihranita pri torti

Za razrez torte naročita majhno, lepo okrašeno torto, za goste pa posebej naročita listne torte z enakim okusom. Izognita se večnadstropnim tortam, ročno izdelanim sladkornim rožam in tortam posebnih oblik. Za unikatno izkušnjo okrasita krožnike z okusnimi omakami (npr. s temno čokolado, trojnimi jagodami ...).

 
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Od kod denar za poroko?

Avtor: Zaobljuba.si

Se nad vama zgrinjajo temačni oblaki, ko pomislita na poročni proračun... Preberi več

Naslednja objava

10 stvari o poročnem dnevu, ki...

Avtor: Zaobljuba.si

Kljub obsežnim pripravam na poroko, še vedno obstajajo stvari, ki ti j... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+