Ljubezen je v zraku

Avtor: 
Zaobljuba.si
Dan žena

DEJANSKE RAZMERE 5 let po poroki:

Mož, trije otroci, od tega dva še zelo majhna, kosmat pes in želvica v akvariju. Vsi omenjeni, razen želvice, pa zahtevajo pozornost. Veliko pozornosti! Njenim opravilom ni videti konca: skrb za popolnoma nepredvidljivega 14-mesečnega otroka, priprava kosila (najbolje, za dva dni vnaprej), vmes pa pospravljanje. Sledi urejanje vrta, ki vključuje sprehod in gibanje na svežem zraku. Dobro ji dene, morda ji bo danes uspelo dobiti ustrezen odmerek energije. Ne, ne bo, ker mora poskrbeti še psa, ki se ves umazan ravnokar valja po predsobi. Auč, otoka tudi! Potem bo tu večer; včasih je bila ob večerih tako nagajiva! Tokrat pa … že smrči!

Skratka, opisane razmere, jasno kažejo na to, da bo tudi tvojo ženo treba spraviti v red. Nazaj v stanje duševne in čustvene stabilnosti, ki prinaša blagostanje, mir in … še marsikaj! In ja, moral se boš zelo potruditi, zato v nadaljevanju navajamo nekaj simpatičnih namigov, prilagojenih moškemu očesu, kako enostavno, a učinkovito polepšati dan, ki mu že od leta 1917 pravimo »dan žena«. Glede na to, kako spretno ga izkoriščajo naši trgovci, gre pravzaprav za valentinovo št. 2, zato se velja potruditi. Tvoja žena je dar, zato moraš z njo tudi tako ravnati. Če boš upošteval navodila, potem ne moreš zgrešiti. Pa brez izgovora!

1. DO POTANKOSTI IZDELAN NAČRT

Vsak mož si mora v prvem planu odgovoriti samo na eno vprašanje! »Kaj točno je tisto, kar mojo ženo zadnje čase najbolj izčrpava«? Bistveno je, da ta svoj projekt zastaviš za nekoliko daljše obdobje, da slediš navodilom in jih skušaš izvršiti. Sploh ne bo korektno, da jo dobesedno zasiplješ z izkazovanjem pozornosti, saj se tudi izčrpala ni zgolj in samo v enem samem dnevu!

Danes ji napiši čisto posebno voščilo. Ne rabiš postati pesnik, a tvoje sporočilo mora prihajati iz srca!

Romantična večerja

V petek jo preseneti s šopkom, v soboto pa lahko čuvaš otroke, da bo končno imela čas samo zase. Če ti denarnica to dopušča, ji predlagaj romantični vikend za dve osebi . Ob pričetku prihodnjega tedna jo lahko povabiš na večerjo! Kaj praviš na večerjo v temi  ki utegne ustvariti prijetno vzdušje in pobožati vajine čute? Sicer pa večerjo še vedno lahko skuhaš kar sam!

V sredo ji pošlji nagajivo sms sporočilo, v soboto pa pojdita v kino. Tako. Pa smo skupaj postavili plan za mesec marec!

2 . PINTEREST, POT DO PRAVIH INFORMACIJ

Ustvari si račun na Pinterestu in začni sestavljati seznam njenih najljubših reči. Najbolje, da ji slediš, saj boš imel s tem več možnosti, da naletiš na že izdelane sezname, s katerimi prav gotovo ne moreš »udariti mimo«! Če ne drugega, pa boš prav na tem naslovu našel nešteto izvirnih idej za darila in presenečenja.

Kakorkoli, če imaš prave podatke, potem ji lahko podariš prav tisto, kar si dejansko želi. Še to – ta seznam je smiselno neprestano osveževati!

3. BISTVO JE V DROBNIH REČEH

Nikoli ni potrebe po tem, da so izbrana darila noro draga. Šteje iskrena pozornost, morda v obliki nagajivega sporočilca, s katerim ji pokažeš, da misliš nanjo tudi takrat, ko otroci zbolijo, ona pa prinaša zdravila, meri vročino, pripoveduje pravljice.

Skratka, vse to, medtem ko ji ušesa prebadajo zverinski zvoki malih razdraženih bolnikov. Precej lahko prihraniš tudi tako, da spremljaš ponudbe kuponov za restavracije v vajini okolici. Lahko pa se odločiš za oddih v termah, za sproščujočo masažo ali za gurmansko večerjo.

4. OPA, BREZ SKRITIH NAMENOV!

Ljubezen

Nikoli, ampak res nikoli, ne delaj tega s pričakovanjem, da bo vsemu temu sledila vroča noč. Napaka! To se bo zgodilo šele takrat, ko bo dejansko začutila, da iskreno skrbiš zanjo. Če se po tem, ko si pomil posodo, preveč zagreto smukaš okrog nje, bo tvoj projekt definitivno propadel!

5. NA ŠIROKO ODPRTE OČI

Vsak dan si dobro oglej svojo ženo. Ne samo to, kar vidiš na prvi pogled, mogoče je čas, da ji prisluhneš in skušaš razumeti, kako se počuti in kateri so tisti problemi, zaradi katerih se ji zdi, da bo vsak čas izgubila živce. Če ti jih omenja prav vsak dan, potem je to že skoraj alarmantna situacija! Ne glede na to, da ti v njenih težavah ne vidiš večjega problema, se najbrž prav tu skriva tista skrivnostna začimba. Skušaj jo razumeti, ji pomagati in predvsem –razbremeniti.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Prav posebno romantično razvaj...

Avtor: Zaobljuba.si

Gabrijela in Dejan sta uživala v odlični hrani in vrhunski nastanitvi ... Preberi več

Naslednja objava

Si želita prav posebnega roman...

Avtor: Zaobljuba.si

Sodelujta v nagradni igri in osvojita romantično večerjo in nočitev v ... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+