Poročni fotograf

Ovekovečenje enega najlepših trenutkov vajinega življenja zahteva senzibilno, profesionalno in izkušeno oko. Na srečo Slovenija premore odlične poročne fotografe svetovnega slovesa. In ker slika pove več kot tisoč besed, je izbira poročnega fotografa prav tako pomembna kot vse drugo, če ne še bolj.

Oglejta si stile in načine vseh poročnih fotografov in začutita tistega, ki bo odražal vaju, vajin poročni dan in ga bosta s ponosom ter orošenim očesom razkazovala vnukom.

IZBERITA PRAVEGA POROČNEGA FOTOGRAFA

Poročni fotograf bo tisti, ki vama bo pustil trajni spomin na vajino poroko. Zato pri izbiri poročnega fotografa ni pametno tvegati.

Predlagamo, da izbereta izkušenega poročnega fotografa. Najbolje bo, da preverita portfelj referenčnih fotografiranj porok in se prepričata, da vama slog fotografije ustreza. Na Zabljuba.si lahko tudi preverita, če je izbrani poročni fotograf povezan z objavljenimi poročnimi fotografijami in si ogledata poroke, ki jih je fotografiral/a.

PREDPOROČNO FOTOGRAFIRANJE ALI ZAROČNO FOTOGRAFIRANJE KOT PREIZKUS

Priporočamo tudi, da se s poročnim fotografom sestaneta pred poroko in preverita, če se ujamete v razmišljanju. Ključno je namreč, da bo poročni dan tekel mirno in harmonično – nenazadnje bodo fotografi nenehno okoli vaju.

Za namen spoznavanja je vse bolj popularno predporočno fotografiranje. Na preporočnem fotografiranju se bosta dobro spoznala s fotografom, lahko se bosta pogovorila o podrobnostih poročnega dne, povedala, kakšne so vajine želje in pričakovanja, na koncu pa bosta dobila še nekaj čudovitih fotografij, ki jih lahko uporabita tudi za vabila, dekoracijo ali preprosto za lep spomin. V zadnjem času je tudi vse bolj popularno zaročno fotografiranje.

PREPUSTITA IN SE POROČNEMU FOTOGRAFU IN SE Z NJIM USKLADITA

Ko nastopi poročni dan, izkušeni fotografi priporočajo, da se jim prepustita. Bodita spontana, sproščena, vedita se kot vsak dan, da bodo vajine poročne fotografije odražale vajin pravi jaz. Bolj kot bosta uživala v tem trenutku, lepše bodo poročne fotografije.

Pred poroko si s poročnim fotografom vzemite čas, da se uskladite – povejta, kateri detajli so vama na poroki pomembni, poskrbita, da bo poročni fotograf seznanjen z vsemi lokacijami, ne pozabita tudi na svate. Predvsem slednje je pametno opozoriti, da sta za poroko izbrala profesionalne poročne fotografe, ki jim pretirano bliskanje lahko uniči fotografije – zato naj svatje fotografirajo z občutkom – ker bodo vseeno fotografirali, pa vse na Zaobljuba.si vabimo, da tiste poročne fotografije, ki jih objavljate na družbenem omrežju Instagram, opremite s #zaobljuba.

VREDNOST POROČNEGA FOTOGRAFIRANJA

Vrednosti poročnega fotografiranja so zelo različne, pri čemer praviloma velja »malo denarja, malo muzike«. Odsvetujemo vama, da se odločata zgolj po ceni poročnega fotografiranja – pomislita na to, da so fotografije trajen spomin, pri čemer vama bo čez leta veliko bolj pomembno uživati v poročnem albumu in manj cena, ki sta jo zato plačala. Pri dogovoru vrednosti poročnega fotografiranja seveda ne pozabita uskladiti vsa pričakovanja – polega fotografiranja na poroki in morda zaroki, število fotografov, fotografij, izdelana poročnega albuma, …

DOBRE POROČNE FOTOGRAFIJE ZAHTEVAJO SVOJ ČAS

Na poročni dan si vzemita dovolj časa za poročno fotografiranje, da bosta imela na koncu raznovrstne fotografije. Predlagamo, da si za poročno fotografiranje vzameta vsaj eno uro časa.

NAJVEČJI IZBOR POROČNIH FOTOGRAFOV NA ENEM MESTU

Na Zaobljuba.si smo v kategoriji poročno fotografiranje zbrali veliko število različnih poročnih fotografov. Vsi so objavili minimalno 9 fotografij, s pomočjo katerih si lahko izdelata prvi vtis o stilu fotografije. Če vama je všeč, kontaktirajta fotografa preko temu namenjenega obrazca, da preverita druge ključne detajle, pomembne za odločitev, kdo bo izbrani poročni fotograf. Vse všečne fotografije pa si seveda ne pozabita vnesti v Sanjarnico, kjer gradita tablo vajinih poročnih želja.

V primeru, da preverjate zgolj vrednosti, naj velja, da si vsak poročni fotograf, ki odgovori na vajino povpraševanje, zasluži odgovor, četudi je ta zanj negativen. Predvsem predlagamo, da najprej opravita predizbor, nato pa se obrneta zgolj na tiste poročne fotografe, ko so vama všeč.

Vabimo vaju tudi, da si prebereta več blogov, ki smo ju pripravili z namenom, da bo izbor poročnega fotografa lažji.

Želimo vama prijetno raziskovanje in pravi izbor poročnega fotografa.

 

OZNAKE: poroka, poročna fotografija, poročno fotografiranje, poročni album, slikanje poroke, predporočno fotografiranje, fotografiranje poroke.

Poročni prostor
Poročna obleka in čevlji
Poročni prstani in nakit
Poročni fotograf
Poročni video
Poročna torta
Poročni šopek
Ličenje in pričeska
Glasba, ples in animacija
Poročne tiskovine
Poročna pogostitev
Poročna darila
Poročna dekoracija
Poročna potovanja in doživetja
Prevoz
7

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+