Poročna podvezica

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poročna podvezica - Lisca

Poročna podvezica spada med nujne modne dodatke prav vsake neveste. Skrivnostno čaka na ženina, skrita pod poročno obleko, da jo vrže med vse samske moške na poroki. Skoraj vse neveste jo nosijo in sledijo tej stari tradiciji, čeprav jih veliko sploh ne ve, kakšen je njen prvotni namen.

Na voljo so številne oblike in barve, tako da jo lahko odlično kombiniraš s celotnim poročnim videzom.

V nadaljevanju preberi, kaj vse moraš vedeti o podvezici, da boš izbrala tisto pravo.

ZGODOVINA PODVEZICE IN NJEN POMEN

O poroki kroži tisoč in ena vraža, tako je tudi glede podvezice. Ena od njih je včasih bila, da košček nevestine poročne obleke prinaša srečo. Zato so se svatje velikokrat po obredu zagnali v nevesto in ji njeno obleko dobesedno raztrgali na koščke. To je privedlo do tega, da so si neveste raje nadele na nogo podvezico kot del svoje poročne oprave in jo vrgle med svate. Druga vraža pa pravi, da je bila podvezica simbol prve poročne noči in so jo družina in prijatelji prejeli kot dokaz prve telesne združitve na poročno noč. 

PODVEZICA DANES

Lisca - podvezica

Danes je metanje podvezice ženinova domena. Navadno se jo meče potem, ko nevesta med neporočena dekleta vrže poročni šopek. Ženin potegne z nevestine noge podvezico in jo vrže med neporočene moške. Tisti, ki podvezico ujame, naj bi se naslednji poročil. Velikokrat nato samsko dekle, ki ujame poročni šopek, in fant, ki ujame podvezico, zaplešeta.

KAKO NOSITI PODVEZICO

Pravila, na kateri nogi naj bi se podvezica nosila, ni. Lahko jo imaš na levi ali desni nogi. Pomembno pa je, da ženina seznaniš s tem, da bo vedel, s katere noge jo lahko sname, ko bo potrebno. Ne glede na nogo je najboljše, da si podvezico nadeneš nad koleno – tako te ne bo stiskala, se drgnila ob drugo nogo ali se celo snela z noge.

Podvezica - Mili - Lisca

Vsekakor pa prej malo poskusi, kje je tista optimalna višina, ki omogoča, da te podvezica ne bo ovirala in je ne boš čutila. V mislih imej tudi to, da ti bo ženin podvezico snel pred svati, zato naj le ne bo previsoko, da ne bo videti nespodobno. 

RAZLIČNE PODVEZICE

Ker je podvezica skrita pod poročno obleko, se lahko pri izbiri le-te prosto poigraš. Lahko izbereš preprosto belo ali kakšno še posebaj zapeljivo ali pa se odločiš, da boš ravno pri podvezici upoštevala tradicijo, da moraš nositi nekaj modrega, in je tako lahko podvezica v takšni barvi. Prav tako so lahko podvezice iz različnih materialov. Najbolj priljubljeni materiali so čipke, saten, svila in til. Najpomembnejše pa je, da izbereš takšno, ki najbolj ustreza tvojemu karakterju. Malo smo pobrskali po ponudbi in pri Lisci našli podvezice, primerne prav za vsako nevesto.

Veliko užitkov pri načrtovanju!

Fotografije: LISCA

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Poročna moda 2016

Avtor: mag. Martina Čižman, vodja salona Mod'Art

V kolekcijah poročnih oblek za leto 2016 je mogoče prepoznati precej ... Preberi več

Naslednja objava

Poročno spodnje perilo

Avtor: Zaobljuba.si

Da boš izbrala tisto pravo spodnje perilo, smo skupaj z Lisco pripravi... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+