Gabrijela načrtuje poroko - izbrala cvetličarko in zlatarko

Avtor: 
GABRIJELA NEUVIRT
Sanjski šopek - poročna dekoracija

Pri načrtovanju in organizaciji poroke je vselej veliko dilem. Čeprav se včasih zdi, da je ponudnikov premalo, je tudi pet možnosti v trenutku, ko moraš sprejeti odločitev, preveč. Prav za namene promocije in širjenja kroga strank, so zato vse bolj priljubljeni poročni sejmi. Vsako leto jih je več in praktično na vseh koncih Slovenije, vedno v času pred začetkom poročne sezone. Nisem ljubiteljica sejmov, ker se mi zdi ponudba preveč enolična in ponavljajoča, pa vendar sem se odločila, da svoje mnenje potrdim ali ovržem tudi z izkušnjo.

Z družino smo obiskali poročni sejem v hotelu City v Mariboru in moram priznati, da sem bila nad ponudbo razočarana veliko bolj, kot sem sprva pričakovala. Edina, ki se je res potrudila in imela lepo stojnico je bila prijateljica, fotografinja KMarcella. Njen kotiček je bil vabljiv, domačen, topel, prijeten, zgovoren, čutiti je bilo njeno energijo in ljubezen do fotografije. Pa ostali? Cel kup zlatarjev, poročnih butikov, hotelov. Enolično, dolgočasno, neizvirno. Manjkali so dekoraterji, cvetličarji, glasbeniki, pevci, animatorji za otroke, manjkalo je vzdušje, tisti občutek pričakovanja in navdušenja, vse je bilo preveč nabito s prodajno energijo in željo po zaslužku. Zame idealen poročni sejem bi bil… na vhodu ti postrežejo s tortico in kozarcem penine, soka, ti ponudijo načrt razstavljalcev, te povprašajo po željah in usmerijo tvoj korak, ob spremljavi prijetne poročne glasbe, ob nastopu kakšne skupina ali Dj-a. Kje so prekrasne, dih jemajoče dekoracije, cvetlične kreacije? Sami panoji, plastika, lutke. Neosebno, hladno, po liniji najmanjšega odpora. Za takšen dogodek bi bilo primerno, da bi se vsak ponudnik potrudil in preko dekoracije izrazil svoje stališče do poroke, svoj stil, svoj okus, svojo kreativnost. Saj vesta; ali te pritegne ali odbije. Na podlagi videnega pa si mnenja sploh ne morem ustvariti, ker je bilo prazno in dolgočasno. Sejmi so izguba časa? Potrjeno! Podrobnejši vtisi pa tukaj.

Poročna dekoracija - Sanjski šopek

A, če imaš zamisli in dekoraterko - floristko, ki je na svojem področju res nepremagljiva, sejma sploh ne rabiš obiskati. Zdaj vam je verjetno že jasno, da so moje zamisli vse prej kot običajne in tako je tudi z dekoracijo. V glavi kar naprej napletam nekaj novega, dodajam, odvzemam, spreminjam. Sem mnenja, da malenkosti štejejo in le-te naredijo poroko drugačno od ostalih, posebno, unikatno. Prelepo poročno lokacijo želim karseda izkoristiti in ustvariti vzdušje elegantne, sproščene poroke, ki bo ostala v spominu. In to zna najbolje narediti Metka Sporiš iz Sanjskega šopka. Njen občutek za estetiko je zame nadpovprečen. V brezčasne harmonične kreacije sklada elegantno in podeželsko, drago in ceneno, novo in staro. Vse od ranunkul, frezij, vrtnic, do makovih glavic, jabolk in zelenih poganjkov grmičevja; vse tisto na kar še pomislili ne bi, vplete v fantastične aranžmaje in dekor je dodelan do podrobnosti. Seveda sem veliko dekorativnih stvari že nakupila, nekaj pa sem jih v prejšnjem tednu naročila preko Aliexpressa. Dolgo sem razmišljala o izposoji dekorja in inventarja, a sem ugotovila, da se ne izplača, še posebej zato, ker sem imela srečo in sem v glavnem vse dobila po zares ugodnih cenah. Podstrešje je že precej zabasano in v vrečkah čakajo kovinske laterne, srebrni kovinski pladnji in skodelice, led sveče različnih velikosti, kovinske posode za lončnice, steklene posode za bonbone, drobni dekorativni napisi iz lesa, led lučke, kovinske doze, v garaži pa na končno obdelavo že čakajo leseni podstavki (fotke tukaj in tukaj). Vse to, bom po najini poroki, tudi z veseljem posodila, tako da, če vama je kaj všeč in se najdeta v mojih zamislih, mi pišita.

Poročni šopek - sanjski šopek

Ko sva se z Metko dobili, sva se takoj miselno ujeli. Točno je razumela, kaj želim in meni so bili njeni predlogi itak top! Tako drobna, prikupna gospodična, s toliko energije, kreativnosti in ljubezni do cvetja in dekoracije; res te pusti brez besed. Vedno je polna odličnih zamisli in njene fotografije pobožajo vse čute.

Ojoj, počasi že stopava proti oltarju, pa še nimava poročnih prstanov. V vsej tej predporočni evforiji sem izpustila najpomembnejše? Ne, nisem… Namenoma sem to malce skrivala. Prstani. Saj veste, simbol ljubezni, združenosti, enotnosti, zaobljube. V zadnjih letih so postali trend tetovirani prstani, a ker nisva ljubitelja tatujev, to odpade. Zelo priljubljeni so tudi leseni prstani in priznam, da so nekateri res fantastični, še posebej v kombinaciji s poldragimi ali dragimi kamni in žlahtnimi kovinami, a sem oseba, ki ima prstan nenehno na roki (ne vprašajte, kakšen je moj zaročni, čisto zdelan) in bi bila usoda lesenega vprašljiva- ali bi ga prehitro uničila ali pa bi pazila nanj in ga ne bi nosila. Tako sva pristala na tradicijo, s posodobitvijo, z dodano vrednostjo. Najine prstane bo izdelala Andreja Marolt (ABM Design).

Poročna prstana

Izkušena, uspešna in dovolj drzna ženska, da nama bo uresničila najino željo in bodo imeli prstani reliefni odtis klekljane čipke. Ravno to je namreč tista posebnost, ki bo naredila najine prstane drugačne, kljub temu, da bodo iz rumenega zlata. Prebrskajta njeno spletno stran, mene je navdušila, še posebej zato, ker je pregledna, preprosta, a hkrati dovolj zgovorna; ob živce me spravljajo strani, kjer je na desetine drobnih fotografij prstanov, iz katerih ni razvidna ne barva, ne model, ne vzorec na prstanu. Groza!

Zdaj že lahko rečem, da sva  v pričakovanju! Ja, res je... Prstani se že delajo. In nestrpno čakava na njih. V tem času pa imava obilo dela z nakupovanjem dekoracije in usklajevanjem ostalih detajlov. Še vedno nimava podpisanih vseh pogodb, kar me, milo rečeno že pošteno jezi. A odgovornost ni na najini strani. Vsekakor pa upam, da tudi to, čimprej urediva. Kako daleč pa sta vidva in kdaj se poročita? Zaupajta nam!

Imejte se radi! G <3

Preberi še:

- Gabrijela načrtuje poroko - Kako naprej?

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+