Gabrijela načrtuje - Našla sem sanjsko poročno lokacijo

Avtor: 
GABRIJELA NEUVIRT
Dvorec Jeruzalem

Poročna lokacija je težava številnih zaročencev. Poroka je poseben dogodek in temu primeren mora biti tudi ambient. Najina lokacija je resnično sanjska. Zelena, gričevnata, barvita, razgibana, ima vse, kar si lahko želiš.

Dvorec Jeruzalem je resnično lokacija, ki vzame sapo tudi na sproščeno sobotno popoldne, ko ljudje v miru posedajo na terasi dvorca ali se sproščeno sprehajajo po okoliških gričih. Nazadnje smo bili tam v aprilu, in čeprav vreme ni bilo ravno sanjsko, je bilo dovolj sončno, jasno in toplo, da smo lahko naredili nekaj fotografij, da je lahko mini gospodična veselo skakala po zelenici in da je lahko najmanjši član zaspal na svežem zraku. Sobe so bile polne, tako jih nisem mogla poslikati, vendar je bila okolica mirna in spokojna. Nobenega vrveža, nobenega hrupa in obilica svežega zraka. Narava se je šele začela prebujati; vse je bilo zeleno, nekatera drevesa in grmovnice pa so že cvetele.

Dvorec Jeruzalem

ŠTEVILNI OBISKI POROČNE LOKACIJE

Tik pred poroko bova najbrž še večkrat tam, ker bo potrebno usklajevanje, dogovarjanje, pripravljanje. A to je bila sproščena družinska sobota, brez posebnih priprav, zgolj pogovor z lastnikom dvorca, usklajevanje malenkosti, ustno dogovarjanje in sproščeno družinsko kosilo. Vedno je še kaj za doreči, vedno se še pojavijo dvomi, vprašanja. Čeprav si vedno znova rečem, da je to zagotovo nepomembno, nisem mirna, dokler ne dobim odgovora. In tako je vedno znova.

Poleg tega, da na dvorcu nudijo možnost izvedbe poroke, lahko tam priredite še marsikaj drugega, tudi rojstne dneve, zabave, poslovna srečanja, team buildinge, navsezadnje se tam odvija tudi salon vin, kulinarični in vinski dnevi in podobno. In tudi hrana je zelo dobra, še posebno domači jabolčni in skutin zavitek. Odličen poobedek sobotnega kosila.

Sedaj imava tudi s strani upravne enote Ljutomer uradno dovoljenje in potrditev o datumu in uri poroke, tako da je še ena zadeva več urejena. In kar me še posebej veseli, dobila sem tudi potrditev, da so orgle v cerkvi Žalostne matere Božje primerne za uporabo, da delujejo, so vzdrževane in uglašene. Presrečna sem, da bo imel kvintet Aeternum možnost igranja nanje in mi privilegij, prisluhniti tej glasbi. Kvintet Aeternum je petčlanska moška vokalna zasedba, ki bo poskrbela za glasbo na najini civilni in cerkveni poroki, celotno cerkveno mašo. Njihov repertoar je res zelo dolg, reference odlične, glasba pa prijetno poboža vsa čutila in kaj več bi si lahko želela na poroki kot vokalno glasbeno poslastico, ki bo dodala piko na i celotnemu obredu.

SOOBLIKOVALA BOVA POROČNO MAŠO

Zdaj je mogoče tudi dobro, da povem, da bova sooblikovala tudi poročno mašo. Imava že izbrano božjo besedo in evangelij in nekatere bližnje bova prosila, da bodo brali. Prav se nama namreč zdi, da je najina poročna maša in s tem poroka, odraz naju, najinih videnj, najinih osebnosti in najinih prepričanj, da je osebna in intimna.

cerkev Žalostne matere Božje

ZA POROČNO ZABAVO BO SKRBEL DJ

Drugi del poroke bo bolj živahen; sva mnenja, da mora biti poroka ločena na tisti formalni, čustveni, intimni del, ki ima vsebino in težo ter na neformalni, zabavni del, ko se bo dobro jedlo in pilo, plesalo, zabavalo, smejalo. Želiva si res noro zabavo in sproščeno druženje do jutra, zato sva se odločila, da bo za glasbo poskrbel DJ. DJ nama daje možnost, da se na zabavi prepletajo vse glasbene zvrsti, da se vrtijo glasbene želje, da se izvedejo karaoke, da otroška rojstna dneva pospremimo z otroškimi pesmicami, da plešemo vse od polke in valčka (ki nama sploh nista ljuba) do popa, rocka in salse. Mešanica zvrsti, občutkov in čustev. Nikoli nisva bila osredotočena samo na eno zvrst in zato bo tudi glasba na poroki pestra.

Odločila sva se za DJ Tita (Borut Titovšek). Dolgo sva premišljevala, premlevala ponudbe, cene, zvrsti in na koncu sprejela pravilno odločitev. Ne bom se zlagala, če rečem, da od njega res veliko pričakujeva, ker je to trditev, ki še kako drži. Zanj sva dobila same odlične reference, mnenja ljudi, ki ga poznajo že dolgo in njegov pristop je bil točno takšen, kot sva ga želela; sproščen, a profesionalen, slišal je, kaj želiva in vedel je, kaj potrebuje. Zraven bo poskrbel še za vizualni izgled ambienta, posebne efekte, animacijo in povezovanje. Predvsem me je prepričala njegova prilagodljivost in sposobnost spremljanja nihanja razpoloženja in vzdušja na zabavi in res upam, dabo to s pridom uporabil tudi pri naju; zelo pomembno je namreč, da DJ zazna, kdaj razpoloženje pada in ga z glasbo spet dvigne. Toplo priporočam Boruta, ker je ne samo dober DJ, ampak tudi super oseba.

BREZ POROČNEGA VIDEA NE GRE

In ker bo lokacija sanjska, vzdušje prijetno, dogodek pa enkraten in neponovljiv, sva se odločila tudi za snemanje poroke. Gre za tako poseben dan, da ga ni mogoče v celoti ujeti na fotografije, poleg tega si resnično želiva videti dogajanje in vzdušje, ki bo vladalo, ko bova midva odsotna, ko se bova  pripravljala, fotografirala, ko bodo svatje čakali na naju. Že res, da bo celota ujeta v uro dolg film in v nekaj krajših filmčkov, a mogoče pa se bova kdaj, čez 40 let usedla na kavč, utrujena od življenja in pogledala surovi material, celoto najine poroke in jo podoživela.

Veliko jih je, ki ponujajo to in ono, odločitve so težke, še posebej, če je v vprašanju denar. Ponudb je toliko kot ponudnikov, cene pa so lahko glede kvalitete zelo zavajujoče, zato je potrebno odločitev sprejeti po srcu. Razmislita, kaj si želita, koliko snemalcev, koliko materiala, kaj vse morajo ujeti, kakšen film želita. Razmislita, koliko je to smotrno glede na potek vajine poroke.

Midva sva med množico izbrala BK TV. Njihove izkušnje so res zavidljive, saj je snemanje porok, kljub temu, da imajo v poročni sezoni zasedene vse vikende, ena izmed dejavnosti s katerimi se ukvarjajo. Na najin dan naju bosta spremljala dva snemalca in dron, ki bo poskrbel za prečudovite posnetke iz zraka; okolica je res prekrasna in prečudovito bo na celoten obred pogledati s ptičje perspektive, pa naj si gre za metanje riža, pogled na svate med civilnim obredom ali večerni ples.

Za snemanje sva se odločila predvsem zato, ker so fotografije prekrasen spomin, ki ujame podobe, čustva, a ne ujame besed, izrazov na obrazu, dogajanja, zvokov. Želiva, da nama ostane poročni dan v spominu, a želiva ga tudi na trdem disku, da ga bodo lahko podoživeli tudi najini otroci in vnuki.

Ples na poroki

Polagam vama na srce. Sledita sebi. Ne izgubita se v poplavi ponujenih storitev in `nujnih` sestavin poroke. To je vajina poroka. To je vajin dan. Če sta preprosta, naj bo takšna poroka. Če poslušata jazz, poslušajte jazz. Če sta avanturista, se poročita v balonu. Ne sledita zahtevam drugih, ampak poslušajta svoje srce. Priznam, da sem se tudi jaz nekajkrat vmes izgubila, a na srečo imam ob sebi kompas, ki me je vsakič znova postavil na realna tla. Ko bo dan stekel mimo, bo vse pozabljeno; dekoracija, hrana, pijača, igre, oblačila. Ostali pa bodo občutki in spomini, ki bodo v srcu živeli še desetletja. Ne vzemita si tega. Najina poroka bo POROKA, a zaradi naju, ne drugih.

Uživajta.

G

Preberi prejšnje bloge, ki jih je zapisala Gabrijela:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+