Naloge poročne priče

Avtor: 
Zaobljuba.si
Naloge poročne priče, poroka, nevesta, poročna priča, zaobljuba.si

Doletela te je ta čast, da si bila izbrana za nevestino poročno pričo, ti pa nimaš pojma, kaj zdaj to pomeni, kaj se od tebe pričakuje, kakšne bodo tvoje naloge in kako resno jih moraš vzeti. Čestitamo, postala si pomemben del poročne pravljice, za razliko od ženinove poročne priče, ki mora do ključnega trenutka skrbeti predvsem za prstane, pa boš morala ti poskrbeti za neprimerno več detajlov. 

Za začetek si zapomni dvoje: pozorno spremljaj, da nihče ne ukrade poročnega šopka, pomagaj pa tudi ženinovi priči, da vama ne ukradejo še neveste. Vseeno pa ne bodi preveč striktna, po polnoči je prav, da malo popustiš in tudi ti nekoliko sodeluješ. 

POROČNA PRIČA POMAGA PRI ORGANIZACIJI POROKE

Od tebe se pričakuje, da aktivno sodeluješ pri načrtovanju nekaterih poročnih detajlov, kot je priprava poročnih vabil, izbor poročne teme, konfetov in barv. Ti boš tista, ki boš zadolžena za širjenje vesele novice, zna pa se zgoditi, da boš bodoči nevesti pomagala tudi pri izbiri primerne poročne obleke.

Naloge poročne priče, poroka, nevesta, poročna priča, zaobljuba.si

POROČNA PRIČA ORGANIZIRA DEKLIŠČINO

V tvojih rokah je praktično vse: obvezni sestanki z dekleti, usklajevanje prevozov, načrtovanje zabavnih iger, priprava nepozabnih skečev, skrb za pozitivno vzdušje in za pravočasno udeležbo. Vendar pozor, strošek dekliščine, ki običajno zajema prostor, hrano in pijačo, pa je običajno v domeni neveste. 

POROČNA PRIČA JE GLAVNA GOSTITELJICA VEČERA

V kolikor ni sedežnega reda, poskrbi, da se bodo gostje nemoteno posedli na svoja mesta, pokaži jim prostor za darila in jih povabi k vpisu v knjigo gostov. Bodi pozorna in vse darilne ovojnice hrani na enem mestu!

Naloge poročne priče, poroka, nevesta, poročna priča, zaobljuba.si

POROČNA PRIČA AKTIVNO SODELUJE PRI ŠRANGI

V kolikor je poroka tradicionalna, boš morala sodelovati tudi pri »šrangi« in se skupaj z ženinovo poročno pričo pogajati za nevesto. To velikokrat pomeni tudi denarni prispevek, ki je marsikje že kar lep zalogaj, zato se je glede tega smiselno pravočasno uskladiti z ostalimi sodelujočimi.  

POROČNA PRIČA JE NEVESTINA DESNA ROKA

Nevesti skušaj prisluhniti, nujno jo moraš razbremeniti, ji ponuditi čustveno in logistično pomoč, moraš pa jo tudi nasmejati. Zjutraj ji pomagaj pri oblačenju, čez dan pa poskrbi, da bo imela nevesta brezhibno urejen make-up. Smiselno je, da imaš v torbici tudi kakšno šivanko in belo nit, če bo obleka potrebovala kakšen hitri popravek. Poskrbeti pa moraš tudi za to, da nevesta vmes nekaj poje in se osveži.

Naloge poročne priče, poroka, nevesta, poročna priča, zaobljuba.si

NALOGA POROČNE PRIČE MED URADNIM DELOM

Preden nevesta stopi pred matičarja ali oltar, mora nevestina priča poskrbeti, da ima spuščeno vlečko pri obleki. Med obredom ji pomaga držati poročni šopek, sicer pa se podpisuje na vse uradne dokumente.

Naloge poročne priče, poroka, nevesta, poročna priča, zaobljuba.si

POROČNA PRIČA PRIPRAVI POROČNI GOVOR

Poročni govor seveda ni obvezen. Če pa si pri tem pomagaš z ženinovo pričo, lahko skupaj povzameta kakšno skupno zabavno prigodo, se zahvalita za dodeljeno vlogo ter nazdravita na srečno skupno prihodnost.

Skratka, če boš poročna priča, potem si gotovo zaupanja vredna prijateljica, dobra poslušalka in pametna svetovalka. Ne pozabi, nevesto spravljaj v smeh, skušaj jo sprostiti in jo pripravi do tega, da bo v svojo poročno pravljico vstopila karseda neobremenjeno.

Pa srečno!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

IGRE NA DEKLIŠČINI

Avtor: Zaobljuba.si

Na dekliščini ne sme manjkati zabavnih, prijetnih iger, ki jih lahko p... Preberi več

Naslednja objava

Kako narediti sedežni red na p...

Avtor: Zaobljuba.si

Sestavita tak sedežni red, da bo ustrezal prav vsem svatom na vajini p... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+