Izbirate poročno obleko in šopek?

Avtor: 
Veronika Ekart
Poročni šopek in poročna obleka

Drage neveste. Veronika Ekart, ki je pred dvanajstimi leti v želji po ustvarjanju odprla svoj ustvarjali kotiček, namenjen porokam, in ki meni, da nevesta ne more brez dveh stvari: ženina in poročnega šopka, nam je zaupala, na kaj mora biti nevesta pozorna pri izbiri poročnega šopka in poročne obleke.  Za vas pa je spregovorila tudi o prihajajočih poročnih trendih.

IZBIRA POROČNE OBLEKE

Pri izbiri poročne obleke je najbolj pomembno, da se na začetku vprašate, kakšen je vaš stil in kaj vam je všeč.

Nekatere neveste odgovor na ta vprašanja iščejo pri svojih mamah in srčnih prijateljicah, ki jih pogosto pripeljejo tudi na pomerjanje poročne obleke. Pomembno je, da vas oseba, ki pride z vami na pomerjanje, dobro pozna, vas posluša ter pozornost v tem trenutku posveti samo vam. Odsvetujem vam, da na pomerjanje pripeljete več oseb, saj nimamo vsi enakega okusa in lahko pride do neprijetnega nesoglasja.

Najbolj pomembna sta počutje in edinstven trenutek, ko se pogledate v ogledalo. Eden najpomembnejših dejavnikov pri nakupovanju in izbiri poročne obleke je tudi prodajalka oz. svetovalka v poročnem salonu. Imeti mora dobro oko, vztrajnost in občutek, katera obleka in kakšen kroj bi se najlepše podala k vaši postavi.

Moda poročnih oblek se spremeni vsake 3 ali 5 let. Smo v novem tisočletju, kjer se trendi ponavljajo in strmimo v 50., 60., 70. leta. Veliko detajlov, krojev in stilov se od takrat ponavlja. Vsekakor ne boste zgrešile z izbiro poročne obleke, ki deluje brezčasno. Brezčasna poročna obleka je definitivno obleka, ki poudari ženske linije … To se ne bo nikoli spremenilo.

Poročna obleka

Če pa želite biti v trendu, nedvomno izberite poročno obleko z veliko čipke – čipka na prosojnih tkaninah, tilih, organci, s širokimi pasovi, dekorativnimi kamenčki ali brez njih. Edini problem čipke je, da ta zelo lepo pristaja vitkim nevestam in je lahko zato zelo delikatna. Če je obleka izdelana v celoti iz tega nežnega materiala, si je vsaka nevesta žal ne more privoščiti. Za močnejše neveste so bolj primerni modeli, ki so kombinirani s kompaktnejšimi materiali in prišitimi detajli ali vzorci čipk.

K čipki se najlepše podajo poročni šopki okroglih oblik, poudarek je na belem cvetju. Cvetovi naj bodo nežni, lahkotnega videza in graciozni. Odsvetujem poročne šopke izrazitih barvnih odtenkov in grobih cvetov.

Vsekakor ima ženska poročna obleka prednost pred vsemi drugimi dodatki, kot so čevlji, nakit, tudi pred cvetjem in šopkom, ki je najlepši okras neveste.

 

POROČNI ŠOPEK, KI PRISTAJA OBLEKI

Enako kot obleka mora biti tudi poročni šopek skrbno izbran, saj mora sovpadati k celotnemu videzu. Vsak šopek pač ne paše k vsaki obleki. Dober cvetličar vas bo ob prvem obisku vedno povprašal po obleki. Zato vam priporočam, da imate s seboj fotografijo le-te.

Bolj kot se obleka plasti, več kot je materialov, naborkov, volančkov, izberite cvetje, ki je v več pasteh (potonjke, angleške vrtnice, mak, ranunkule, nerine …) Cvetovi naj bodo nežni in lahkotni.

Če boste izbrale strogo padajočo obleko, oprijeto, rahlo, »linijo A«, visok ovratnik, pridejo do izraza cvetovi plastičnega in trdega videza (kale, kurkume, strelicije, sončnice). Vrtnice so večna klasika, ki se lepo podajo h kakršnemu koli stilu obleke.

Pri nas je še vedno najbolj priljubljena okrogla oblika poročnega šopka oziroma bidermajer. Sestavljen je samo iz cvetja, zelenje poredko najde svoje mesto. Lepo se poda h kakršni koli obliki oblek, naj bo to pepelka, morska sirena, linija A, kratko- dolga obleka, kratka … Kar je zelo pomembno, je velikost šopka. Če je obleka zelo bogata, šopek ne sme biti premajhen. Verjamem, da zdaj večina nevest skomiga z glavo, ampak, verjemite, šopek je vaš najlepši okras, zato mora biti izdelan v sožitju z obleko.

Poročni šopek

Nekatere neveste imajo že vnaprej določen barvni odtenek poročnega šopka, druge so brez zamisli in ne vedo, kaj bi izbrale. Če ste med tistimi, ki niso prepričane, kaj bi imele, vam priporočam, da odtenek prilagodite glede na svojo polt, lase, oči. Pojdite v trgovino, kjer ponujajo nešteto šalov različnih barvnih odtenkov. Pomerite jih in najdite barvo, v kateri zažarite, ki izraža vaš značaj in za katero lahko brez pomisleka rečete TO je TO.

Nekatere neveste imajo željo, da je njihov cvetlični okras drugačen od klasike. Možnih je nešteto oblik, dizajnov na področju poročne floristike. Večina jih izhaja tudi iz poročne tematike. Izbranemu cvetličarju zaupajte in se mu prepustite. Za cvetličarje je dobro, da vsaj štiri mesece prej vedo, ali se bo par odločil za njihovo dekoracijo, saj si tako uspejo boljše razporediti delo in je lahko končni izdelek res lep in edinstven. Nekateri pari pa si izbiro šopka pustijo za na konec, zato je možno šopek izbrati tudi samo dva tedna prej.

Čist na  koncu pa si zapomnite še to: »Svojim poročnim ponudnikom jasno poveste, kaj si želite. Delo s tihimi nevestami je, kot bi tipal v temi«.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+