Večerja v temi

Avtor: 
Aleš Jenko in Zaobljuba.si
večerja v temi, origano

Počutiš se igrivo, skrivnostno, posebno. Vonjave te ponesejo v svet domišljije, ko ugotavljaš, kaj vse te čaka na krožniku pred sabo. Žuborenje vina, ki ga je natakar pravkar natočil v kozarec, te popolnoma sprosti… to so občutki, ki vas preplavijo ob prav posebnem dogodku VEČERJE V TEMI.

Prejšnji mesec smo vam predstavili koncept kulinarične delavnice, ki je lahko zanimiv način praznovanja malo drugačne dekliščine ali fantovščine. Danes pa vam predstavljamo še eno idejo, kako lahko ta dogodek doživite na drugačen način.

večerja v temi, origano

Večerja v temi je zelo zanimiva ideja za dekliščino ali fantovščino. Po svetu jo že kar dobro poznajo, koncept pa izhaja iz Amerike, natančneje iz New Yorka. Tam je naša kolegica Urška Žorž dobila licenco.

Pred dvema letoma smo tako večerjo v restavraciji Origano preizkusili prvič, sedaj pa je že zelo preizkušena varianta. Večina udeležencev takšne večerje na začetku hitro ugotovi, da jemo več kot 90-odstotno z očmi in da ne znamo pravilno okušati. Hkrati pa je taka večerja drugačen način komunikacije, ki ga nebi rad preveč razkril, da ne bi uničil presenečenja.

Povem naj samo še to, da je v prostoru popolna tema, nihče ne ve, zraven koga sedi (seveda, če gre za klasičen dogodek), niti kaj bo dobil na krožniku in kaj v kozarcu. Po vsaki jedi dobijo udeleženci večerje tudi strokovno razlago, kaj so imeli na krožnikih.

Poleg hrane je pomembno tudi vino, ki se mora lepo spajati s postreženo hrano.

večerja v temi, origano

Ob vsem tem, se vam verjetno poraja vprašanje, kako udeleženci takšne večerje jedo in ali dobijo kakšna navodila … A ne boste verjeli, ampak do sedaj se ni razbil še niti en kozarec in ni se še zgodilo, da kdo ne bi znal jesti.  Običajno se po petih do desetih minutah vzdušje sprosti, začneta se pogovor in smeh.

Takšen dogodek je primeren za najmanj deset oseb in je odlična priložnost za praznovanje dekliščine ali fantovščine. Moramo pa poudariti, da je lahko taka večerja za posebne veseljake malo premalo divja in jo morda vzamejo kot uvod v nadaljnjo zabavo. Taki lahko izberejo recimo kulinarično delavnico, ki smo jo predstavili zadnjič in je vsekakor lahko bolj divja.

Si že prebral/a blog o tem, na kakšen način še lahko doživiš dekliščino ali fantovščino >>

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+