Gabrijela načrtuje poroko - poročna oblačila

Avtor: 
Gabrijela Neuvirt
Poročna obleka_deklica

Na poročni dan je pomembnih veliko stvari in zdi se mi, da smo vse bolj pozorni na malenkosti, tiste, ki potem zbledijo, izgubijo pomen, a se tekom organizacije zdijo najpomembnejše. Ob prihodu na lokacijo in še kakšnih 15 minut, bodo vsi opazovali dekoracijo, postavitev miz, stolov, ambient. Potem pozornost prevzame nevesta, njena obleka, pričeska, celoten izgled. Ko sta poročena, se pozornost preusmeri na prstana, čestitke, pohvale, voščila. Ko je uradnega dela konec in se vsi posedejo za mizo, pa štejejo le še hrana, pijača in glasba. Takšni pač smo, vse nam je zanimivo samo na začetku, ko se situacije privadimo, pa nam postane samoumevno. Vse malenkosti, ki se meni sedaj zdijo življenjskega pomena bodo po nekaj trenutkih zbledele. Matjaž mi to nenehno prigovarja, a neuspešno. Zame vse šteje. Četudi bo potem nevidno in nepomembno, zame šteje. Še posebej izgled. Moj, njegov. Izgled otrok. Vem, da bomo ta dan mi v središču pozornosti in prav je, da smo temu primerno tudi urejeni. 

Izgled neveste

Poročna obleka_čipka

Jaz sem o svoji izbiri že nekaj napisala. Obleko bo po mojih željah oblikovala Maja Ferme in bo delno tudi moja kreacija, saj bom prispevala klekljano čipko. Čevljev še nisem našla; preveč kompliciram in iščem nekaj posebnega. Klasični poročni čevlji mi niso všeč, želim si sandalov z visoko peto (10 cm), res norega dizajna in s kakšnim posebnim dodatkom, po možnosti v srebrni, svetlo modri ali puder barvi. Nakit bom imela, a glede na obleko zelo preprost, minimalističen in hkrati poseben, ogrlico in uhane. Za pričesko bo poskrbela prijateljica Klavdija, ki ima frizerski salon Clariss, za ličenje pa vizažistka Maruša Plavčak. Po uradnem delu se bom preoblekla v lahkotnejšo, krajšo in bolj sproščeno obleko, ki mi jo bo zašila moja šivilja Petra in bo vseeno odražala mene. Posebnih dodatkov ne bom imela. Nobene torbice, zapestnice ali česa podobnega. Hočem da na ta dan govori obleka, zato bo tudi vse ostalo minimalistično. 

POROČNA OBLEKA ZA NAJMLAJŠE

Poročna obleka_mladi

Ker moramo mamice poskrbeti tudi za svoje malčke, me čaka še ta naloga. Za Rio sem dala oblekico šivat. Nekaj sproščenega, lepega, preprostega, s klekljano čipko. Nekaj v čemer se bo lahko gibala, a bo vseeno dovolj elegantno in primerno njeni starosti. Ne maram oblek s tilom, tutu krilc, bleščic, volančkov, svetlečih materialov in podobnega pretiravanja. Glede na to, da bo moja obleka minimalistična in elegantna, mora biti takšna tudi njena. Seveda bomo tudi njo potem preobleki v nekaj bolj sproščenega in otroškega, a prav je, da je na uradnem delu tudi ona mala gospodična (ne, ne bo princeska, ker nisem mamica, ki bi svojim otročkom govorila princ in princeska). Ljubki sandalčki, cvetje v laseh in najina zlatolasa deklica bo popolna. Kaj pa mali nadebudnež? Odkrito povedano še nimam pojma, kaj bo imel oblečeno. Najbrž srajčko, hlače, ki ne bodo ravno na črto, ker mi to na tako majhnih fantkih pač ni všeč, tako da bodo kakšne elegantne jeans hlače ali platnene, lanene, nekaj v tem stilu in metuljčka, ki bo v stilu z atijevim. Ne bom ga oblačila v svečano fantovsko obleko, brezrokavnik ipd. Želim, da je sproščen, eleganten, razigran, tak kot je in predvsem oblečen primerno svoji starosti. Oblačenje otrok v sijoče elegantne, zalikane obleke res ni moj stil in se mi odkrito povedano zdi povsem nepotrebno. Otroci se zgubijo pod plastmi oblačil, tilom, satenom. Hlače na črto za dojenčke po mojem mnenju niso primerne in zato naš mali ne bo gospodič, ampak frajer. Like father like son. 

ŽENINOVA POROČNA OPRAVA

Kaj pa moja boljša polovica? Že res, da sem mu strogo zabičala, da mora imeti obleko, pa čeprav se bo na morebitnih vročih julijskih 35 stopinj skuhal, ampak tako pač mora biti. Pa saj bo moral potrpeti samo med uradnim delom, potem si lahko zaradi mene obleče tudi kratke hlače. Na srečo vsaj on ne komplicira in sva njegovo obleko kupila hitreje kot sestavine za nedeljsko kosilo.

Moška poročna obleka

Prva trgovina, druga obleka in je bila njegova. Pričakovala sem veliko več letanja, sploh ker potrebuje slim fit podaljšano obleko, a sva imela res srečo. Obleka je modre barve, z rahlim pridihom sive, dopolnil jo bo z belo srajco, lesenimi manšetnimi gumbi in čisto posebnim lesenim metuljčkom. Čevljev še nima, to bova najbrž poiskala prihodnji konec tedna v Avstriji ali pa tik pred zdajci, kje drugje.  Preoblekel pa se bo v elegantne hlače in srajco s kratkimi rokavi, čim bolj sproščeno in lahkotno. 

Trenutno me najbolj muči moj izgled. V začetku junija imam prvo pomerjanje obleke in res me zanima, kako bo vse skupaj izgledalo. Kako bo obleka stala na meni, kakšen bo material na otip, kakšna barva, kakšna bo čipka na obleki. 100 vprašanj se mi podi po glavi; toliko kot se veselim, toliko me je strah in toliko kot sem vznemirjena, toliko imam dvomov. Uf, priznam, ni mačji kašelj. Vedno se najde kaj, kar ti mori misli. Ampak vem, da bo vse v redu. Verjamem. Živčnost je pač nujna. 

Odštevamo, odštevamo. Zdaj gre pa že skoraj zares!

Imejte se radi!

GABRIJELA NAČRTUJE POROKO

GABRIJELA NAČRTUJE POROKO - Kako naprej?

GABRIJELA NAČRTUJE POROKO - Izbrala cvetličarko in zlatarko.

GABRIJELA NAČRTUJE POROKO - Nakupi preko spleta.

GABRIJELA NAČRTUJE - Odločila sem se za poročno organizatorko

G

 

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+