Datum poroke potrjen

Avtor: 
Tjaša
Sanjarnica

Prejšnjič sem vam zaupala, kako je izgledalo, ko sem Jaka peljala na ogled moje sanjske poročne lokacije. Spodaj pa preberite, ali je bila všeč tudi njemu. 

Jaka je še par sekund počakal, nato pa sem že v njegovem glasu zaslišala navdušenje nad Gredičem. »Ima vse kar, sva si zaželela, je intimna lokacija na kateri bova skupaj z najinimi najbližjimi preživela čudovit dan«, je začel pripovedovati. Odvalil se mi je kamen od srca in potihem sem že začela razmišljati, kaj vse moram postoriti, da bom lahko poroko organizirala v tako kratkem času.

Seveda sem najprej pomislila na poročno obleko, šopek, poročne prstane, …, ko me je spreletela misel, da me do tja loči še manjši, a zato nič manj pomemben administrativni del – klic na Matični urad, da preverim ali imajo na datum, ki sva ga izbrala sploh še kakšen prost termin. Ker je bil petek popoldne, sem morala s to radovednostjo oziroma bolj skrbjo počakati do ponedeljka.

Zagotovila, da se bova na izbrani datum, ki je bil na Grediču hkrati tudi ednini še razpoložljiv, lahko poročila, sicer nisem imela, a sva večer vseeno preživela ob kramljanju, koliko svatov bova imela, kakšen stil poroke si želiva, katere poročne ponudnike izbrati in podobno. Jaka je sicer res organizacijo prepustil meni, a sem vseeno želela preveriti, ali se najina pričakovanja ujemajo.

SANJARNICA - MOJA REŠITEV

Ker sem že prej v Zaobljubino Sanjarnico vnesla vse ideje in želje, nisem imela težke naloge. Jaku sem preprosto odprla spletno stran in mu pokazala svoje želje, ki sem jih v dveh letih počasi vnesla v Sanjarnico. Tam sem imela zbrano prav vse – od poročne obleke do poročnih tiskovin. Jaka je na hitro ošvrknil fotografije in potrdil moj izbor :).  Na tej točki sem vedela, da je pol dela že opravljenega. Izbor je torej že narejen, s čimer sem prihranila res veliko časa, saj sem točno vedela, kaj si želim in na katere poročne ponudnike se moram obrniti.

Slika v sanjarnici

NAVDUŠENA NAD MATIČNIM URADOM

Vikend je minil v razposajenem družinskem vzdušju in mojo mislijo na ponedeljkov klic na Upravno enoto Nova Gorica. Velikokrat sem imela slabe izkušnje z referentkami v javnem sektorju, zato sem se »pripravila« na zoprn pogovor, ki pa je bil vse prej kot to. Že takoj se mi je oglasila simpatična gospa, ki me je z nasmehom v glasu prevezala na matični urad, kjer sem doživela pravo presenečenje. Dan mi je takoj polepšala z informacijo, da sta na najin datum še dva prosta termina in to celo popoldan, tako kot sva si zaželela, nato pa sva uredili vse podrobnosti (od rezervacije datuma, vpisom najinih osebnih podatkov, podatkov prič izbora lokacije). Ker Grad Gredič ne sodi med njihove uradne prostore za sklepanje zakonske zveze, mi je podrobno razložila (skoraj narekovala), kako moram oddati vlogo za sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov. Po končanem klicu sem bila enostavno navdušena nad prijaznostjo! Res vse pohvale!       

KONTAKTIRANJE POROČNIH PONUDNIKOV 

Tako, manj zabaven del organizacije je bil opravljen, datum poroke pa uradno potrjen. Za trenutek se mi je zazdelo, da je delo opravljeno in lahko veselo novico razširim med svoje bližnje – res le za trenutek. Ker sem vedela, da časa ravno ni na pretek, sem odprla svojo Sanjarnico in na hitro preletela, katere ponudnike moram kontaktirati. Ker delo nekaterih ni vezano na datum poroke, sem se odločila, da najprej vzpostavim kontakt s tistimi, ki morajo biti razpoložljivi ali prisotni na sami poroki (poročni fotograf, DJ oziroma poročni band, ustvarjalka poročnih tort, vizažistka, frizer, … ) in jih povprašam ali so še prosti.

Odprla sem mail in poizkusila srečo. 

Naslednjč pa vam zaupam, ali je bila sreča na moji strani.

 

Preberi kako sem izbirala poročno lokacijo. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+