VEGI ALI NE VEGI POROKA?

Avtor: 
Zaobljuba.si
poročna pogostitev

Kaj gostom ponuditi na poročnem slavju, da ne bodo lačni? Ni enostavna naloga, ne? Čeprav hrana na poroki verjetno ni najbolj pomembna stvar, je pa lahko dobra pogostitev pika na i. Vedno, ko razmišljate o meniju imejte v mislih tudi vse, ki se borijo z alergijami in intoleranco ali pa so vegetarijanci, mogoče celo vegani.

predjed

Kaj pa, če sta nevesta in ženin vegetarijanca?

Ni jih veliko takšnih, ki bi bili tako “pogumni”, da bi se odločili, da na poroki ne ponudijo mesa oziroma ponudijo izključno vegetarijansko hrano. Ampak o tem je vredno premisliti. Vegetarijanstvo je način življenja in vedno več ljudi se odloča zanj. Od neveste in ženina, ki mesa ne jesta, je verjetno nesmiselno pričakovati, da bosta gostom na poročnem slavju postregla mesne jedi. Je pa o razlogih, zakaj se nekdo odloči za takšen ali drugačen meni, mogoče malce nesmiselno razglabljati, raje se osredotočimo na vegetarijanski poročni meni.

nevesta pri mizi

Gostinci so danes vedno bolj inovativni in iznajdljivi.

Poročni meniji so prave umetnine. Ko izbirate gostinskega ponudnika vedno povprašajte o vseh možnostih in kombinacijah jedi, ki vam jih ponujajo, še posebej torej, če si želite popolnoma vegetarijansko hrano. Mogoče pa jim vi daste kakšno novo idejo. :) Če ste v dvomih, preverite pri večih gostincih in se tudi dogovorite za pripravo poskusnega menija. Ne skrbite, presenečeni boste, kako enostavno gostinci pripravijo slavnostni poročni meni, in to vegetarijanski. Vaši gostje ne bodo jedli ocvrtega sira in kuhane zelenjave. Pripravili bodo takšne jedi, da jih bodo oboževali tudi vsejedci in mesa sploh ne bodo pogrešali.

vegetarijanski burger

Poroke s popolnoma vegetarijansko ponudbo so pri nas še vedno prej izjema kot pravilo. Sta pa se za takšno poroko lani odločila Vesna in Mitja Grušovnik.

 

»Za vegi poroko sva se odločila, ker je to bila za naju čisto naravna odločitev.  To je najin način življenja, čeprav Mitja sicer občasno jé meso. Jaz imam zelo rada živali in mi ne bi bilo vseeno, če bi na najin poročni dan moralo biti na mizi postreženo meso. Danes imamo na izbiro neskončno jedi in meso je samo ena izmed možnosti. Imela sva vikend poroko, zato je v nedeljo sledil tudi vegi brunch, ki je bil odličen. Pred najino poroko sva bila na okrog 10 porokah in iskreno, ponudba je bila tako zelo podobna, da ni bilo več nič interesantno. Zato smo se s cateringom res trudili dati gostom priložnost, da poskusijo nove jedi ali vsaj ne tipične, ki jih dobimo ob praznovanjih vedno znova na mizo. Veliko pozornost smo namenili slovenskim jedem in uspelo nam je ponuditi kar nekaj naših dobrih jedi. Kot sva ugotovila, so vegi meniji nekoliko cenejši, zato sva lahko gostom dejansko skozi ves dan ponudila več jedi za isto ceno. S ponudbo jedi sva bila zelo zadovoljna, saj je bila hrana pripravljena na bolj zanimiv in pisan način, kot smo sicer vajeni. Gosti so bili navdušeni nad vegi burgerji, nad malo drugačnimi kanapeji, nad skutinim namazom s štajerskim bučnim oljem, nad ravioli s tartufi ter nad carskim pražencem z jabolčno čežano. Vsi vegi gosti pa so bili še posebej navdušeni, ker so tokrat lahko jedli vse, kar je bilo ponujeno in ne samo izbrane jedi.«

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Poročna pogostitev

Avtor: Zaobljuba.si

Poročna pogostitev je prav tako pomembna, kot vsi ostali detajli. Preberi več

Naslednja objava

Z ljubeznijo do hrane in plane...

Avtor: Marjan Krebelj

Veganska poroka Nine in Borisa Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+