Proti oltarju se sprehodi v modri. Ali pa v hlačah.

Avtor: 
Zaobljuba.si

Že kot punčke smo sanjale, da se bomo nekoč poročile v največji beli obleki, ki jo najdemo. Da se bomo počutile kot princeske. Oziroma bolje rečeno, kot kraljice. Kraljica Viktorija je namreč »kriva«, da današnje neveste nosijo bele poročne obleke. Daljnega leta 1840 se je proti oltarju sprehodila v ogromni beli obleki in postavila trend, ki velja še danes. Ali pač....Nekatere tradicije ostajajo, nekatere pa se malce modernizirajo. Majhne punčke so odrasle, ne želijo biti princeske, ampak močne, samozavestne ženske, ki se bodo bolje počutile v roza obleki. Ali pa celo  hlačah.

poročna obleka

Pravil pri poroki ni! 

Če ti bela barva ne diši, izberi drugo in se pridruži množici zvezdnic, ki se proti oltarju niso sprehodile v beli. Marilyn Monroe se je nekoč poročila v skrivnostni črni barvi, Elizabeth Taylor v inteligentni rumeni, nedolžno roza pa so izbrale Mandy Moore, Gwen Stefani in Jessica Biel. Ne pozabi seveda še na strastno rdečo, vitalno oranžno, sočutno zeleno, mirno modro in mistično vijolično. Vedno bolj priljubljene pa so tudi obleke v kožni barvi prekrite s čipko. V kolikor ostajaš pri tradicionalni beli, lahko barve izbereš pri dodatkih, recimo čevljih.

Kaj pa, če nočem obleke?

Obleka ima moč, da se v njej počutiš kot boginja in lahko celotni poroki da piko na i. Ampak obleke niso za vsako žensko. Veliko nevestam se celo zgodi, da prvič v življenju obleko oblečejo prav na svoj poročni dan, potem pa ugotovijo, da bi bilo udobneje v hlačah. In nič ne bo narobe, če za sprehod proti oltarju izbereš elegantni pajac ali pa hlačni kostim. Poigravaš se lahko z različnimi zgornjimi deli, naramnicami, korzeti, dolgimi, kratkimi rokavi, izbereš lahko tudi kratke hlače. Možnosti je res veliko. Takšno netipično poročno obleko lahko kasneje oblečeš še za kakšno drugo priložnost.

Neveste postajajo bolj drzne

Neveste, ki nimajo klasične bele obleke, zdaj bolj izstopajo. Izkušnje kažejo, da so pri izbiri neklasičnih poročnih oblek, bolj pogumne ženske, ki se poročijo v drugo, ali pa starejše neveste, ki se verjetno ne bodo isto dobro počutile v poročni obleki narejeni za mlade neveste.  Priljubljene so tudi tematske poroke, ki od neveste »zahtevajo« več kreativnosti pri obleki.

poročna obleka

Najti pravo poročno obleko ni enostavno

Pri izbiri svoje poročne obleke se ne podrejaj predstavam o tem, kako naj bi obleka izgledala. Zaslužiš si, da se v njej počutiš najlepša, najbolj glamurozna in da ti je v njej najbolj udobno.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Naslednja objava

OBLEKA, KI BO PRISTAJALA VSEM ...

Avtor: Zaobljuba.si

Če želiš, da so tvoje družice kljub različnim postavam usklajene, smo ... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+