Poročna pogostitev

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poročni catering

Pogovarjali smo se s Tjašo Intihar, ki v podjetju KTC Loški Potok pripravlja odlične cateringe za vse bodoče mladoporočence (cerkveni, civilni obred, pogostitev pri ženinu ali nevesti), ki se poročajo v občinah Loški Potok, Sodražica, Ribnica, Kočevje, Velike Lašče, Bloke, Cerknica in Loška dolina.

1. Kakšna pogostitev je najprimernejša za poroko in jo priporočate?

Najboljša je seveda preprosta in zanimiva pogostitev. Najboljše so samopostrežne pogostitve, saj pustiš gostom, da si napasejo oči in zadovoljijo brbončice. Priporočamo jo tudi zato, da prepuščamo gostom določeno svobodo in jih ne omejujemo pri izbiri. 

2. Kaj je trenutno v trendu?

Menim, da je trenutno najbolj iskan rustikalen stil pogostitve, ki daje občutek domačnosti, unikatnosti, obenem pa domišljija in kreativnost nimata omejitve. Mešanica rustikalnega/vintage stila z modernimi okusi finger fooda ostane svatom v spominu še dolgo časa. 

Poročni catering_pogostitev

3. Na kaj naj bosta bodoča mladoporočenca pozorna pri naročilu cateringa?

Par naj poda čim bolj točne informacije o samem dogodku, saj se s tem (par in ponudnik) izogneta nejasnostim in nevšečnostim. Pri izbiri ponudnika naj izbereta tak catering, ki postavlja v ospredje zadovoljstvo stranke; tudi sam ponudnik cateringa bo predlagal določene smernice glede pogostitve, saj naj bi najbolje vedel, kakšna pogostitev bo najboljša glede na podane informacije para.

4. Kaj nudite v sklopu storitev?

Nudimo celostno storitev, od priprave prostora, pribora, kozarcev, krožnikov, dekoracije … Na koncu prostor tudi pospravimo. 

5. Kakšna pogostitev je najprimernejša za vroče poletne dni?

Vsako pogostitev je potrebno prilagoditi glede na letni čas in strukturo gostov. V poletnih mesecih seveda brez zadostne količine ohlajene vode ne gre. Prav tako lahko prilagodimo finger food. Primer: sadna nabodala, grozdje z belo čokolado in lešniki ali tortilje s tuno. Možnosti je veliko, izbira pa je odvisna od okusa mladoporočencev.  

Poročni catering_KTC Loški Potok

6. Koliko hrane in pijače naj na poroki predvidimo na osebo?

Kot sem že omenila, je potrebno pri številu in izbiri gledati na strukturo svatov. 

Svatje se morajo na lokaciji okrepčati, ne pa pretirano najesti. Odvisno je tudi od tega, kolikšne velikosti so kanapeji. Če vzamemo neko zlato sredino, je najbolje, da računamo vsaj 4–6 kanapejev na osebo. Pri pijači pa računamo vsaj 1 dcl penine, 1 vodo in kakšen deciliter dobrega vina na osebo.  

7. Zakaj najem profesionalne catering ekipe pripomore k ustrezni poročni pogostitvi?

Za najem cateringa se pari odločajo predvsem zato, da ne bi obremenjevali sorodnikov, sosedov ... Velikokrat smo že slišali zgodbe o tem, kako so pogostitev pripravljali domači (sorodniki), kar je velika obremenitev. Najbolje je izbrati usposobljeno ekipo, ki bo poskrbela za vse – od priprave prostora/omizja do primerne pogostitve svatov –, seveda pa bo po prireditvi tudi počistila. Ekipa bo na lokaciji točno vedela/videla, kaj je potrebno postoriti, in pogostitev bo potekala nemoteno. Zgodba se bo srečno končala, ko bosta zadovoljna naročnik in izvajalec: mladoporočenca z izborom cateringa, osebje cateringa pa z zadovoljstvom mladega para in gostov.  

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Večerja v temi

Avtor: Aleš Jenko in Zaobljuba.si

Počutiš se igrivo, skrivnostno, posebno. Vonjave te ponesejo v svet do... Preberi več

Naslednja objava

Dekliščina in fantovščina malo...

Avtor: Aleš Jenko in Zaobljuba.si

Zanimiv način praznovanja dekliščine ali fantovščine je tudi kulinarič... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+