Kaj pa naj podariva svatom?

Avtor: 
Zaobljuba.si

Dan D se bliža, pomislila sta na vse, manjka vama le še nekaj, s čim bosta svojim gostom na poroki rekla hvala. Darila za goste. Darilo ne rabi biti veliko, ponavadi je to malenkost, za katero je seveda zaželeno, da se na njej v prihodnosti ne nabira prah. Možnosti je res veliko, ampak ker je veliko tudi svatov, lahko darila za goste predstavljajo bolj ali manj velik strošek.

Koliko denarja zapraviti za darilo? 

Toliko kot sama želita. Zneski so zelo različni. Če bosta darila preko spleta naročala iz tujine, jih lahko dobita zelo poceni. Imejta v mislih samo to, da jih naročita pravočasno in da mogoče ne bodo prišla točno takšna, kot sta jih videla na fotografiji. Lahko pa jih naredita tudi doma. Z zelo malo denarja ali pa veliko. Kljub temu, da bodo narejena doma, vaju lahko to stane kar nekaj denarja in tudi časa. Je pa res, da so doma narejena darila podarjena iz srca in bodo gostom pomenila več.

Kaj lahko narediva doma? 

Doma lahko pečeta. Piškote. Še vedno so zelo popularni, sploh ko vesta, da bodo vse vajine tete spekle ogromne količine piškotov za vajino poroko. Kupita samo papirnate škatle, dodajta kakšno nalepko in zapakirajta piškote gostom za popotnico domov. Doma lahko spečeta tudi piškote za srečo in v njih dodata personaliziran izrek za vajine svate.

piškotek za srečo

Doma lahko naredita tudi sol z začimbami, vegeto, mešanico začimb za žar, solno kopel, bučno ali olivno olje, marmelado, pekočo omako in podobno. Če želita biti še bolj ustvarjalna lahko doma naredita tudi svoje magnetke, mila ali pa celo svečke. Kar nekaj receptov bosta lahko našla na spletu. Malce pobrskajta in se zabavajta. Če pa sta se za svojo poročno slavje še posebej potrudila z izborom glasbe, kupita USB ključke in na njih skopirajta seznam pesmi, ki se bodo vrtele tudi na vajini zabavi. Mimogrede...tudi USB ključki so danes že celo poceni.

domače milo

Kaj lahko kupiva?

Kupita lahko vse kar se spomnita. Konfete različnih barv in oblik, semena za rožice, sončna očala in pahljače za vroče dni, listke za igre na srečo, majhne stekleničke alkoholnih pijač, podstavke za kozarce, za otroke pa mini pobarvanke, barvice in balone. Seznam daril za svate, ki jih lahko kupita je lahko zelo dolg in odvisen predvsem od tega, koliko sta pripravljena za njih odšteti.

konfeti

Kdaj naj svatje dobijo svoja darila?

Če so darila namenjena temu, da jih lahko med slavjem že uporabljajo, jim jih podarita čimprej. Lahko jih postavita kar na mizo, da jih gostje dobijo, ko se usedejo k večerji ali pa jim jih osebno izročita ob odhodu iz zabave. Pazita samo, da vam ne bo kdo pobegnil domov in bosta potem iskali tistega, ki je svoje darilo pustil pri vaju.

darilca na mizi

A res potrebujeva darila za goste? 

Pri svoji poroki se ne rabita držati vseh »pravil«, ker jih praktično ni. Če daril za goste ne želita ali si jih ne moreta privoščiti, jih ne rabita imeti. Svatje vama ne bodo zamerili.

In kaj bosta vidva podarila svojim svatom?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

(NE)NAVADNA POROČNA DARILA

Avtor: Ana Cetinski

Ko so poročna vabila razposlana, se povabljenim najprej pojavita dve v... Preberi več

Naslednja objava

Darilca za svate s posebnim po...

Avtor: Perger 1757

Darilca, ki jih mladoporočenca podarita svatom, že dolgo niso več samo... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+