Tvoja poroka, tvoje delo

Avtor: 
Zaobljuba.si
tabla diy poroka

Datum vajinega poročnega dne je določen in ker je pot do tja še dolga, vidva pa že točno vesta, kako bo ta dan izgledal, lahko nekaj stvari za svojo poroko pripravita kar sama.

Zakaj bi določene stvari na poroki naredila sama?

Zakaj pa ne? Malenkosti, ki jih za svoj poročni dan lahko naredita sama, vama bodo prihranile nekaj denarja. Lahko pa jih naredita tudi zato, ker želita svoji poroki dati osebni pečat, nekaj unikatnega, nekaj vajinega. Ampak dobro morata premisliti, da vaju ne bo povozil čas. Doma narejene stvari za poroko vama namreč lahko vzamejo veliko časa in tudi veliko živčkov. Če kaj ne bo šlo po načrtu, točno tako kot sta si zamislila oziroma ne bo izgledalo točno tako kot na fotografiji, se ne izplača izgubljati živcev. Ker potem si bosta naredila več škode kot koristi. Sploh pa vama doma narejene stvari ne smejo vzeti toliko časa, da bi zadnji teden pred poroko cele dneve in noči preživela tako, da bi ustvarjala, potem pa bosta na koncu oba čisto utrujena in izmučena. Dobro premislita, za katere stvari se splača potruditi in vzeti čas, da ga ne bosta izgubljala za tiste, ki na koncu niti ne bodo pomembne.

Kaj lahko naredita sama? 

Marsikaj. Če je v vama vsaj malo grafičnega oblikovalca, lahko poročna vabila naredita sama. Ali pa naredita svoje personalizirane kuverte za vabila. To bo vzelo še manj časa.  In če bosta delala že vabila, naredita še čisto personalizirane označbe miz. Mize označita z imeni krajev, ki sta jih skupaj obiskala in zraven dodajta še kakšno anekdoto, ki se vama je zgodila v tistem kraju. Sama se lahko potrudita tudi glede dekoracij. Če bosta izbrala samo eno vazico in v njej rožico, potem sploh ne bi smelo iti težav. Namesto pravih vaz lahko uporabita pobarvane steklenice. Ali pa kozarce za vlaganje zelenjave, dodata nekaj čipke in jute za vajino vintage poroko. Dodata lahko seveda tudi pentlje in vse kar se spomnita, saj je poroka samo vajina. V vazice pa potem postavita domačo sivko, vrtnice ali pa hortenzije. Vrtovi mam in babic so jih polni.

In ko smo že pri mamah... Če tudi vajine mame, tete in babice želijo speči tono peciva in piškotov za vajino poroko, pustita jim. Na poročnem slavju samo za njihove dobrote pripravita prav posebno mizo, sladki kotiček, v katerem bodo pokazale kaj znajo. Sladki kotiček okrasita z doma narejenimi napisi. Sama lahko naredita tudi darila za goste. Tukaj praktično ni omejitev. Mila, olja, mešanica za čaj, mešanica začimb, svečke itd.  Ne pozabita še na papirnate kornete za cvetne lističe. Uporabita papir, ki vama je najbolj všeč. Na njega lahko napišeta tudi kakšno lepo misel in kornetke napolnita z doma posušenimi cvetnimi lističi za špalir.

špalir

Vedno priljubljene so tudi različne usmerjevalne table, meniji na ogledalih ali pa programi poroke v velikih okvirih za slike. To lahko naredita tudi sama doma. Uporabita kakšno staro ogledalo od starih staršev, vzemita v roke belo pisalo in pišita. Če vam barva okvirja ni všeč, ga lahko tudi pobarvata oziroma uporabita barvo v spreju.

tabla

Sama lahko naredita tudi kotiček za otroke. Na kraju poročnega slavja poiščita drevo in nanj obesita gugalnico, prinesita dekice in različne otroške igre, žoge, loparje ter karte. Otroški kotiček je končan, kot bi mignil. 

otroški kotiček

Za foto kotiček pa pripravita fotoaparat in pripomočke. Iz kartona izrežita okvir in ga prelepita v svoje barve, svatje ga bodo lahko uporabili kot okvir za sliko in se fotografirali pred steno, ki jo bosta okrasila z lučkami in trakovi. Naredili bodo eno lepo zbirko fotografij za vajin poročni album. Lahko pa za poročni album poskrbijo v celoti, če jim kot darilo za goste podarita fotoaparat za enkratno uporabo in jih prosita, da fotografirajo poroko.

Kaj se res splača narediti doma?

Ko razmišljata, kaj se splača narediti doma zaradi denarja in časa, ki ga za to porabita...dobro premislita. Za svojo poroko lahko naredita skorajda vse. Tudi mize. Ker zmoreta. Ampak, a se to splača? Bo to res tako velika pika na I na vajini poroki? Verjetno bodo doma narejene mize malce predrage. Da o stresu sploh ne govorimo. Komu bosta rekla, da vama pomaga? Kako jih bosta peljala na lokacijo, itd.? Ne pozabita, da lahko določeno pohitšvo, če vama tisto na lokaciji ni všeč, tudi najameta.

In pripravita se na to, da mogoče stvari ne bodo potekale točno tako, kot sta načrtovala in upala. Mogoče bosta zapravila več denarja in priprave bodo potekale dlje časa, kot sta si predstavljala. Pa tudi čustva bodo naredila svoje.  Ampak za pomoč se vedno lahko obrneta na svojo družino in prijatelje in trenutki, ki jih boste preživeli skupaj pri ustvarjanju vajine poroke, so lahko prav magični.

Vedno imejta v mislih, da je to vajina poroka, ki jo pripravljata enkrat v življenju in pomembne so tudi malenkosti. Za njih lahko poskrbijo strokovnjaki ali pa sama.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Kaj pa naj podariva svatom?

Avtor: Zaobljuba.si

Kako svatom na poroki reči hvala? Preverita nekaj idej za super darila... Preberi več

Naslednja objava

DIY: KOZAREC POROČNIH ŽELJA

Avtor: Zaobljuba.si

Predstavljamo Zaobljubino rešitev za zapis poročnih želja vajinih svat... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+