TOP POROČNI TRENDI LETA 2019

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poročni tredni 2019

Pred nami je novo leto, polno svežih in unikatnih smernic, s katerimi si lahko pomagate pri načrtovanju poroke. Recept za sanjsko poroko je, da vajino ljubezensko zgodbo prepleteta s trendi, ki vaju kar najbolj poosebljajo.

ZAROČNI PRSTANI

Ker se poročna zgodba začne pri zaročnih prstanih, je potrebno začeti tam. Več kot očitno si vsa dekleta ne želijo klasičnih diamantov, zato so že v preteklem letu začeli opažati porast alternativnih stilov zaročnih prstanov. Letos lahko svojo izbranko navdušite z dragocenimi barvnimi kamni, kot je denimo večbarvni safir.

Zaročni prstani

Prstani: Zlatarna Celje

BARVE

Slavna družba Pantone je razglasila novo barvo leta 2019, ki so jo poimenovali kar koralni odtenek z zlatim podtonom. Ta živahni ton barve, ki je subtilna kombinacija oranžne in rožnate, bo letos narekoval smernice tudi v poročni industriji, kar bo razveselilo marsikatero bodočo nevesto. Domišljija namreč kar sama riše ideje za koralne detajle na tortah, šopkih, oblekah in ostali poročni dekoraciji.

Barva leta 2019

POROČNE OBLEKE

Letošnje leto napoveduje vrnitev klasičnih oblik in preprostih stilov, kar bo navdušilo predvsem neveste, ki ljubijo minimalizem. A po napovedih številnih oblikovalcev še vedno ostajajo drobni, a pogumni detajli, s katerimi dopolnite svojo izraznost:

- dotik kraljevskega (ogrinjala iz tila, tiare),

Trendi poročnih oblek 2019

- gola ramena,

Poročna obleka 2019

- elegantni poudarki na rokavih in hrbtnem delu,

Trendi poročnih oblek sezona 2019

- kovinski (metalni) podtoni.

Trendi poročnh oblek 2019

Ženini pa gotovo ne bodo zgrešili s tridelno obleko, ki se lahko ob zaključku formalnega dela poroke spremeni v lahkotnejšo in bolj sproščeno različico. Pogumnejši bodo posegali po svetlejših in bolj živahnih barvah. Leto 2019 pri moških zapoveduje vijolične, modre in burgundske odtenke. Pri krojih še vedno veljajo ravne ali stožčaste hlačnice in telirani suknjiči, ki poudarijo postavo.

POROČNI KONFETI

Vsi vemo, kako priljubljeno je deljenje poročnih utrinkov svatov na družbenih omrežjih, zato številni pari ustvarijo celo poseben ’hashtag’ oziroma ključnik (#) poroke. Pri tem seveda ne pozabijo tudi na številne elemente, ki fotografije naredijo še bolj privlačne. V letošnjem letu so glavni trend pisani konfeti, ki ustvarijo prav poseben učinek - tudi na fotografijah.

POROČNE TORTE

Letošnje leto bo na področju tort in ostalih sladic postreglo še z večjim razkošjem. Izbirali boste lahko nad impresivnimi kreacijami, ki jih bodo dopolnjevali kovinski detajli, personalizirani napisi in kraljevska okrasja. Sladke kreacije bodo dopolnjene tudi z unikatnimi dekorativnimi zaključki v obliki valovitih prelivov in glazur ter sladkornim cvetjem.

DIŠAVE

V letu 2019 bodo novost dišave, s pomočjo katerih si izkušnjo tega pomembnega dne še bolj vtisnemo v spomin. Voh velja namreč za primarno čutilo, s pomočjo katerega lahko prebudimo različne spomine. Tudi poročni trendi gredo v to smer, zato ni nič čudnega, da so v porastu večje in manjše dišeče sveče, ki prostoru vdahnejo romantično razpoloženje in poskrbijo, da doživetja nikoli ne potonejo v pozabo. Poleg sveč lahko uporabite tudi druge oblike dišav, med aromami pa je najbolj priljubljena vanilija.

POROČNE TISKOVINE

Ker nekateri pari želijo, da je poroka zares osebna, prihajajo v ospredje unikatno ilustrirana vabila in ostale tiskovine, s katerimi boste zagotovo navdušili svate. V osebna vabila, sedežne rede in jedilnike lahko subtilno vpleteta tudi vajino zgodbo, kar da poroki še prav poseben čar.

Foto: Wedding tribe

POROČNA DEKORACIJA

V preteklem letu je pri poročni dekoraciji veljal trend bujnega zelenja in cvetja, s katerimi smo dekorirali notranje prostore. Ta se nadaljuje tudi v novem letu, zato z bogatimi cvetličnimi aranžmaji in tudi kakšnim miniaturnim drevesom ne boste zgrešili. Na mizah je v novem letu zapovedano nizko cvetje, preko katerega se svatje lahko brez težav pogovarjajo. Boemske duše pa bodo gotovo navdušene nad travami, ki lahko nadomestijo cvetje. Pazite le, da je vse naravno in v poenotenih barvnih tonih.

Foto: Wedding tribe, Cvetje: Cvetličarna Omers

DRUŽICE

Vse več je porok, na katerih imajo svatje posebno vlogo. Sem lahko umestimo priče, cvetlične deklice’, ’cvetlične babice’, deklico za vse, družice in gotovo bi se našla še kakšna. Dejstvo je, da so tradicionalne vloge postale nekaj, kar na poroki ne sme manjkati, saj poudarjajo tudi pomen pristnih medosebnih odnosov. To pa je bistvo, kajne?

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Vse o poroki na enem mestu

Avtor: Petra

V šoli ste se učili različnih stvari, a kako si organizirati preprosto... Preberi več

Naslednja objava

Trendi zimskih porok

Avtor: Zaobljuba.si

Želita zimsko poroko? Tukaj si preberita kakšni trendi nas bodo spreml... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+