“THE ONE”?

Avtor: 
Gala Pavlin

V prejšnji objavi sem vam zaupala, kako sva z Rokom našla primerno lokacijo za poroko ter na kaj sva bila pozorna pri izbiri poročne fotografinje in kakšno glasbo (in žur) lahko najini svatje pričakujejo.

V zadnjih mesecih, odkar je nastala prva objava, se je zgodilo marsikaj in čas je, da razkrijem še nekaj podrobnosti.

Po izbiri lokacije se je vse odvilo s svetlobno hitrostjo. Glede na to, da gre za posestvo Rodica, sva se odločila za vodilni motiv – oljko (ki je krasila tudi najina vabila svatom). Detajli so pri dogodku, kot je poroka, ključni, zato sem jim namenila mesto v zadnji objavi, tokrat pa odkrivam odgovor na vprašanje “Si že našla tisto pravo?”

POROČNA TORTA

Takoj po uskladitvi menija (obvezno preverite, če ima lokacija že vključeno torto oz. možnost torte) sem se lotila projekta “poročna torta”. Tudi tu so najboljši ponudniki rezervirani že leto vnaprej, vendar lahko na poročno soboto izdelajo več tort in s tem povečajo možnost, da si lahko zagotovite ravno izbranega ponudnika. Že leto poprej sva bila na sladki pokušini Yammy Tammy in bila sva navdušena. Tako sva na prvi pokušini poskusila 10 različnih okusov tort (nekatere celo večkrat) in nato letos še 15 novih in starih okusov – poročni opravek, ki je bil v veselje tudi ženinu ;). Moja ključna kriterija za poročno torto sta okus in seveda izgled, Tamarine torte pa so do sedaj izpolnile vsa moja pričakovanja. Zgodba pa se ne zaključi tukaj – za svojo sladkosnedno dušo sem dodala kar sladki kotiček (ki mi ga je prav tako – skozi številne sestanke – pomagala zasnovati Tamara). Tako se bodo od sprejema naprej zvrstili popsticles, browniji, cake popsi, sladice v kozarčkih itd., po večerji pa sledi poročna torta. Ne ena, kar 4 torte bodo (upam, da) zadostile še najbolj zahtevnim svatom. Za glavni okus trinadstropne in treh različnih manjših tort sva se odločila za mešanico čokoladnih in lažjih poletnih okusov. Stilsko so mi najbližje “naked” in “half-naked” torte, tako da bodo najine izmenično “naked”, “half-naked” in čisto zaključene z masleno kremo, za piko na i pa bosta Tamara in Mateja torto uskladili z najino dekoracijo (oljka in ’šlajer’). 

NASVET BODOČIM NEVESTAM: Poskusite vsaj 2–3 ponudnike, ki vam že vsaj vizualno ustrezajo. Ne pričakujte, da se bo ponudnik prilagodil samo vam in ustvaril neko novo tehniko – poiščite takega, katerega stil in zaključek torte vam ustrezata. Nekatere ponudnike lahko preizkusite kar v sklopu njihovih slaščičarn, nekateri pripravijo lične degustacijske pakete za domov ali pa kar celotne sladke pokušine.

Če vam priložnost in proračun dopuščata, naročite kakšno izmed teh tort oz. poročnih okusov za preostala družinska praznovanja. Sama sem tako preizkusila kar nekaj ponudnikov za baby shower, Ellin prvi rojstni dan in materinski dan. Tako lahko hitro dobite povratno mnenje svojih prijateljev (ki bodo verjetno tudi svatje) in vidite, kako bo torta dostavljena, kakšen okus ima tisti dan in v kakšni meri se vaša pričakovanja glede okrasitve ujemajo z realnostjo.

Če imate več kot en okus torte, to primerno navedite, sicer lahko svatje razgrabijo prvo torto in ne vedo, da prihaja še več okusov. Sama bova to navedla na menijih in z označevalnimi karticami na mizah s tortami.

Preverite, če ponudnik ponuja še kakšno dodatno storitev poleg torte. V najinem primeru bo Tamara poskrbela tudi za okusna darila za svate!

POROČNA OBLEKA

Po poročno obleko sem se odpravila že konec lanskega poletja, saj sem želela imeti čim večjo izbiro in dovolj časa za odločitev, katera je “the one”. Glede na priljubljenost najinega datuma v letošnji sezoni (veliko ponudnikov je bilo rezerviranih že leto in pol vnaprej!) sem želela preprečiti, da bi si katera druga nevesta izposodila ravno mojo sanjsko obleko. S prijateljicama Ajdo in Aido smo tako preživele dan v enem izmed znanih slovenskih salonov, kjer sem prvič v življenju pomerila in nosila te glamurozne poročne obleke. Mnenja so se vrstila (in velikokrat niso bila enotna), vendar smo konec dneva prišle na dve favoritki. Že vnaprej sem vedela, da ne želim imeti obleke v stilu serene, najbolj pa mi je bil všeč A-kroj. Prepričana sem bila, da si želim obleko izposoditi (če salon to dopusti) deloma zaradi finančne perspektive, deloma pa zato, ker se ne želim ukvarjati s prodajo ali shranjevanjem takšne obleke.

Že naslednji dan pa sem se, tokrat s svojo sestro (in pričo) in Ajdo, odpravila v Zagreb, kjer naj bi imeli še nekatere druge znamke oblek, ki jih pri nas nisem zasledila. Salon Vesna Sposa so mi zaradi večje izbire in prihranka priporočile bivše neveste. Beseda je dala besedo, pomerila sem vse obleke, ki so mi bile všeč na obešalniku, in pristala na isti obleki kot dan pred tem v Sloveniji! Še vedno neprepričana sem dekleti zvlekla še v en salon, tokrat znanih zagrebških dizajnerjev, in poskusila vsaj ducat čudovitih oblek, kjer je bila izbira še toliko težja.

Rekli so mi, da veš takrat, ko je to to. Iskreno povedano, sama nisem dobila tega občutka, saj so mi res vse obleke lepo pristajale in mi dajale obljubo za poročni dan. Na koncu sem le zaupala svojemu notranjemu občutku in se odločila za obleko znamke Rosa Clará Couture, ki je klasika, vendar v moderni in lahkotnejši različici. Krinoline ne bom nosila, obleka pa bo dosegla svoj “wau” efekt z razkošnim krilom, materiali, kot sta svilen muslin in svilnat til, v nežni šampanjec barvi in z aplikacijami iz ročno narejenih beneških čipk. Romantičen životec je krojen s čipko in globljim V izrezom pri dekolteju, Ajdo in Dono pa je očaral tudi zadnji del poročne obleke, ki ga krasita odprt hrbet, vzorčasto našit s čipko, in romantična vlečka. Več pa seveda po 15. juniju!

Kocka je torej padla in olajšana, da je največja odločitev pravzaprav za mano, sem se odločila, da se v Zagreb odpravim samo še na predzadnje in zadnje pomerjanje v maju. Nato pa so se prikradli dvomi, videla sem Pronovias modno revijo na dogodku Bridal fever, videla sem ženinovo obleko in … se ponovno odpravila v Zagreb, tokrat v pričetku tega leta, in poskusila obleko zamenjati. S pomerjanjem in še z več pomerjanji kasneje sem ugotovila, da je to obleka, ki jo želim nositi, ter da ni nič boljšega in meni pisanega na kožo. Tako sem sebi in svetu še enkrat potrdila lansko izbiro … Še dobro, da nimam pomislekov glede ženina :D

In obleka za po polnoči? Preučila sem številne strani in dve obleki naročila domov, ju pomerila in vrnila. Nato sem bila v vlogi svatinje na poroki dobre prijateljice, ki je cel dan in večer nosila obleko iz Vesne Spose in izgledala imenitno – neveste preprosto nisi mogel zgrešiti – in odločila sem se, da bom tudi sama nosila svojo obleko do ranega jutra.

Ah, ja ..., ženinova naloga je bila veliko lažja. Njegov projekt “poročna obleka” se je odvil v dobrih dveh urah nekega sobotnega popoldneva. Obiskala sva BTC City in na koncu pristala v Emporiumu, kjer so ustrežljivi prodajalci na oddelku Hugo Boss usmerili Roka v zelo moderen (a vseeno tradicionalen) outfit: nosil bo temno moder suknjič in hlače, ki jih bo dopolnil z dvema srajcama (najprej z manšetnimi gumbi in kasneje brez njih). Najboljši del – pri Bossu je našel udobne bele superge, ki so letos trend in v katerih bo z lahkoto zdržal do jutranjih ur. Tako je kravata odveč, zato bomo outfit dopolnili le še s svilenim robčkom; nanj bova dala izvesti najini inicialki in datum poroke, da se bo lahko moj bodoči mož vsako leto spomnil obletnice ;)

Nasvet za bodoče ženine je predvsem misliti na udobje in imeti s seboj nekaj rezervnih srajc (Rok bo imel vsaj 3). Hkrati je dobro kupiti čim več večnih kosov, ki jih imaš lahko brez težav še za preostale svečane dogodke ali službo. Tako Rokovega suknjiča namenoma nismo krajšali glede na manšete, sicer ga ne bi mogel več nositi z navadnimi srajcami. 

NASVET BODOČIM NEVESTAM: Na pomerjanje se kar dobro pripravite, saj je časovno omejeno na dobro uro (in saloni se teh omejitev kar držijo). Poglejte že na njihovi strani, katere obleke bi rade pomerile, in če so to obleke znanih znamk, si oglejte tudi posnetke z recimo Barcelona Bridal Weeka, kjer boste videle, kako izgledajo te obleke med hojo oz. med premikanjem. Udeležite se kakšne modne revije ali poročnega sejma (zame je bil Bridal Fever res izjemen dogodek v našem prostoru!), kjer si lahko ogledate obleke v živo. Prav po koncu revije so se manekenke še lep čas sprehajale med gosti (kot se pričakuje tudi od vas na poroki) in lahko si res dobil občutek, kako bo to obleko nositi tudi po obredu – na večernem dogodku.

Poskusite se posvetiti svojemu občutku v obleki in manj fotografiranju, saj na fotografijah skoraj vse izpade drugače (z dobrim fotografom in postavitvijo lahko izpade super). Slika prenese marsikaj, pomemben pa je vaš občutek in izgled v živo.

V salonu povprašajte, v kakšni meri lahko obleko prilagodite – presenečene boste, kako fleksibilni so nekateri. Tako lahko dodajate rokave, poglobite oz. skrajšate dekolte, dodate še eno plast čipke itn. Težji so popravki pri dizajnerskih oblekah, šivanih po meri, saj ne želijo, da jim spremenite celoten dizajn obleke (kljub temu pa so manjši lepotni popravki seveda dovoljeni). Tako lahko že idealno obleko prikrojite čisto po svojih željah, v primerjavi s tradicionalnim šivanjem pa jo vidite in nosite v živo, preden je končana.

Poskusite se izogniti naročanju preko spleta, v kolikor teh oblek še niste videle v živo. Sama sem naredila to napako za drugo obleko – na spletu je izgledala res lepo in dobila sem številne komentarje, če ne bi slučajno zamenjala svoje obleke kar za to cenejšo, nekaj sto evrov vredno obleko. V živo pa se vidi razlika med ročno šivanimi oblekami in industrijsko proizvodnjo.

POROČNI MAKE UP

Poročni make up bom zaupala Nini, ki ustvarja pod znamko Nina Beautyna. Odločili sva se za naravni izgled, ki sva ga imeli možnost preizkusiti prav prejšnjo soboto. Odločili sva se za nekaj umetnih čopkov trepalnic, rahlo svetleče sence za oči in nekaj bronzerja.

Nina bo naličila tudi pričo in nekaj svatinj (ki so si to opcijo izbrale) in je v ta namen že pripravila vrstni red ličenja. Prepričala sta me predvsem njen profesionalni pristop k celotni zadevi in zanesljivost – vedno mi je na voljo za nasvete, feedback in ji ni težko zame ostati v Ljubljani v soboto!

NASVET BODOČIM NEVESTAM: Izmed poročnih make upov si izberite takega, ki ustreza vam in vašemu tenu in barvi oči. Manj je sicer več, vendar kamera in slika odvzameta veliko make upa, tako da morate make up obvezno preizkusiti in nositi cel večer (ob tem pa narediti nekaj slik), da vidite razliko v živo in na slikah.

Hkrati je iskrenost odgovor do dobrega rezultata, najsibo pri make upu, pričeski ali glasbi. Nina je sama povprašala po feedbacku in si ga zabeležila in menim, da ne delate nikomur usluge, če skoparite z navodili ali povratnimi informacijami, nato pa prideta po poročnem dnevu nezadovoljstvo in pritoževanje.

Preverite, kakšen paket ličil za popravljanje make upa vam je vizažistka namenila za s seboj. Če jih ni dovolj, preglejta, kaj od vaših ličil je v redu za popravljanje, in dokupite kakšno profesionalno (bolj obstojno) šminko ali gloss.

Če želite ujeti na slikah tudi priprave (ličenje) in pričesko, to sporočite tudi ponudnikom, da vas že delno naličijo in na koncu dodajo samo še nekaj trenutkov popravkov, ki jih nato ujamete za svoj album.

 

POROČNA PRIČESKA

Gala poročno ličenje

Poročno pričesko bom zaupala Davidu (David Hair Design), ki je tudi sicer moj izbrani frizer. Ideja, ki sem jo našla na Instagramu in se je dopolnjevala z obleko (ki ima deloma odprt hrbet), je speta pričeska v stilu undone updo. Tudi frizuro sem želela preizkusiti in tako si je David vzel zame čas to poročno soboto, tako da sem lahko ugotavljala njeno ustreznost kot svatinja.

Sicer sem mnenja, da mu je zelo dobro uspela in je v veliki meri to, kar sem imela v mislih, a se kljub temu nisem počutila najbolje (ker sicer nikoli ne nosim spetih las) in sem pričesko ob dveh zjutraj razdrla. Prav tako naj bi me frizura postarala, tako da sva z Davidom sklenila plan B – spuščeni lasje, umaknjeni z obraza, speti zadaj z letos modernimi perlastimi sponkami (pearl clip).

NASVET BODOČIM NEVESTAM: Poskusite, poskusite, poskusite. Najbolje je, če poskusite oboje oz. vse troje hkrati in se v salon odpravite naličene in s poročno frizuro. Sama ponavadi uskladim te termine z večernimi dogodki ali konferencami, kjer lahko to frizuro in make up potem tudi “ponosim” in prihranim čas in denar za večkraten obisk frizerjev in vizažistov.

 

Ob pisanju te objave sem zopet pregledala številne strani – iskala in izluščila sem nasvete, ki bi jih lahko dala bodočim nevestam, in zopet 256-krat pogledala slike svoje izbire. Je to “the one”? Sedaj lahko (skoraj) z gotovostjo rečem da! in se posvetim še zadnjim detajlom z zvezi z vélikim dnem. Več o tem pa v prihodnji objavi.

Do prihodnjič,


        Gala

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+