Kaj kupiti za poročno darilo?

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poročno darilo

Poročna sezona je že v polnem teku, nekateri mladoporočenci že uživajo na medenih tednih, tisti, ki pa jih poroka še čaka, pa urejajo še zadnje malenkosti. Tudi svatje ne počivajo, saj je pred njimi pomembna naloga – nakup poročnega darilaVečina svatov se bo srečala s problemom, kaj kupiti za darilo, kdaj ga kupiti in kje sploh dobiti idejo za poročno darilo. Vsi hočemo namreč podariti nekaj najlepšega in najboljšega, kar si bosta mladoporočenca zapomnila za celo življenje.

Kako začeti z nakupom poročnega darila?

Najlažje je začeti tako, da preverimo, ali sta mladoporočenca sestavila seznam daril, knjigo želja ali pa sta mogoče najela koordinatorja, ki bo poskrbel za to, da se darila ne bodo podvajala in da bosta mladoporočenca res dobila tisto, kar potrebujeta. To je lahko prednost ali pa slabost. Biti moramo precej hitri, saj se lahko zraven ugodnejših ali pa preprostejših daril že kaj kmalu pojavi ime, kar pomeni, da bomo morali kupiti nekaj drugega. Nihče pa ne bi rad kupil denimo porcelana za 500 €. V takem primeru, raje poglejte izven okvirjev klasičnih daril in kupita mladoporočencema nekaj zabavnega, s čimer bosta  popestrila poroko, na primer Photobooth.

Seznam daril, Zaobljuba.si

Kdo se poroči?

Upoštevati moramo tudi, v kakšnem odnosu smo z mladoporočencema. Navadno bo ožja družina kupila večja poročna darila kot pa na primer spremljevalec sestrične v drugem kolenu, saj ne glede na to, kako drago darilo boste kupili, ne bo imelo takega pomena kot darila najbližjih.

Pomagajte pri opremljanju

Naslednja opcija je, da se vprašate, kako mladoporočenca živita. Si urejata novo stanovanje ali pa mogoče gradita hišo? V takem primeru bosta zagotovo zelo vesela novih gospodinjskih aparatov ali pa bona za nakup avdio-video opreme. Če dobro poznate njun stil, ju lahko presenetite tudi s kakšno umetnino ali pa s sliko, ki bo krasila njun novi domek.

Poročno darilo oprema stanovanja

Denar kot poročno darilo

Pari, ki si za poročno darilo želijo denar, navadno to sporočijo že v vabilu ali pa naknadno po telefonu ali v mailu. Za to imajo lahko osebne razloge ali pa želijo pokriti del stroškov za poroko. Kolikšen pa naj bi bil znesek denarja kot darilo, se boste vprašali. Navada je, da se pokrijeta vsaj darovalčeva večerja in pijača. Navadno je to nekje med dvajsetimi in stotimi evri, vaša odločitev pa je, koliko boste prispevali. Nekateri se odločijo, da bodo namesto denarja podarili zlato, saj zlato obdrži svojo vrednost. Mladoporočenca pa ga lahko po potrebi zamenjata za denar.

S poročnim darilom dam tudi del sebe

Če ste bolj umetniška duša, lahko poročno darilo izdelate kar sami, pa naj bo to oljna slika, unikatno izrezljana lesena posoda za sadje ali pa preprosta košara, založena z rižem, polento, lesenimi kuhalnicami, kuhinjskimi krpami, na dnu pa skrita kuverta z manjšo vsoto denarja.

Čas za oddih

Za poročno darilo lahko kupite tudi romantično razvajanje v toplicah, kjer se bosta mladoporočenca sproščala in podoživljala čudovite trenutke s poroke. Ali pa jima kupite adrenalinski vikend za dva v kraju, kjer bosta s kajakom drvela po brzicah in šotorila pod zvezdami.

Darilo s posebnim sporočilom

Če pa želite poskrbeti za večne spomine mladoporočencev, pa podarite BucketList za pare. Izraz bucket list izvira čez lužo, pomeni pa seznam stvari, ki bi jih naj naredili v življenju, da se ga bomo nekoč spominjali brez obžalovanja in z žarom v očeh. Temu konceptu je bil dodan slovenski podpis in nastal je BucketList za pare, saj je življenje toliko lepše, če ga preživimo v dvoje.

Bucket list za pare

Vsebuje 100 idej za dogodivščine, 70 je že predlaganih, medtem ko jih 30 dopiše vsak par sam. Pri vsakem predlogu je tudi prostor, kamor se na kratko vpišejo podatki ali prilepijo fotografije, ko je kljukica narejena. Prav tako se v njem nahaja kratek kviz o paru, 10 misli za lepše življenje in motivacijski izreki, na koncu pa se skrivajo kupončki za popuste pri nekaterih doživetjih. Ravno zaradi svojega sporočila, edinstvene oblike in idej je odlično darilo za poroko, saj z njim ne boste podarili le izdelka, ampak čas samo za njiju.

Bucket list seznam dogodivščin

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Zmagovalna fotografija nagradn...

Avtor: Zaobljuba.si

Od 12. do 25. aprila je ste glasovali za najlepše fotografije deklišči... Preberi več

Naslednja objava

Kako narediti sedežni red na p...

Avtor: Zaobljuba.si

Sestavita tak sedežni red, da bo ustrezal prav vsem svatom na vajini p... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+