Poročna moda 2016

Avtor: 
mag. Martina Čižman, vodja salona Mod'Art
Poročna moda 2016

Enkratnost in lepota poroke se zrcalita tudi v oblekah mladoporočencev, ki vedno znova privlačijo poglede svatov in vseh drugih, ki se srečajo z nevesto in ženinom na njun veliki dan. Neveste, pregovorno protagonistke poročnega dne, so še posebno pred zahtevnim izzivom izbire poročne obleke, v kateri želijo zasijati v vsej svoji lepoti in očarljivosti. Na poti do popolnega videza se morajo znajti v široki ponudbi poročnih oblek, ki jo vsako leto znova obogatijo novi stili in detajli. V kolekcijah za leto 2016 je mogoče prepoznati precej tradicionalnega navdiha in hkrati svežih rešitev, ki odražajo prilagajanje tradicije sodobnemu načinu življenja.

Ženske poročne obleke z žepi?

Morda zveni nenavadno, a letošnja poročna moda je izraziteje izpostavila prav ta, lahko celo uporaben dodatek. V majhne, skrite žepe ob bokih namreč lahko neveste skrijejo robček za kakšno poročno solzo sreče ali za kako drugo nepogrešljivo podrobnost. Žepa seveda ne sodita kar k vsaki obleki, na veliki večini čipkastih jih boste zaman iskali, zato pa jih je najti na elegantnih, minimalističnih oblekah iz kompaktnejših sodobnih materialov, na primer iz mikada ali pikeja.

Poročna obleka z žepi

ČIPKE ...

Poročne obleke preprosto ne morejo mimo čipke. Letošnje kolekcije jo odkrivajo in preoblikujejo na tisoč in en način. Do sedaj najpogosteje videnim oblekam s čipko “od glave do pete” so se pridružili modeli s čipkastimi životci in obleke z vstavki iz čipk na dekoltejih, hrbtnih izrezih, naramnicah, rokavih in v pasu. Pojavile so se povsem nove strukture čipk, opazni so veliki, simetrični ornamentalni vzorci, najpogosteje na prsnem ali hrbtnem delu poročne obleke. 

VELIKA POZORNOST NA HRBTNEM DELU POROČNE OBLEKE

Prav posebno pozornost so oblikovalci namenili videzu hrbtnega dela poročne obleke. Ta se lahko po novem enakovredno kosa z lepoto in dovršenostjo prednjega dela, včasih pa se celo zdi, da so šli oblikovalci v kreativnosti, razkošju in poudarjanju dodatkov na hrbtni strani obleke skorajda predaleč. V letošnjih kolekcijah niso redki niti vpadljivi izrezi in globoki hrbtni dekolteji, ki jih dopolnjujejo bodisi padajoče, čipkaste, prekrižane ali pa metuljaste naramnice.

Ramenski predel je poudarjen bodisi s širokimi izrezi ali pa s čipkastimi “tatoo” aplikacijami na prosojni tilasti podlagi v kožni (nude) ali nežni krem barvi, ki so ena od letošnjih najopaznejših novosti. Za aplikacije so največkrat uporabljene prefinjene, nežnejše vrste čipk, ki se razširjajo s kril in steznikov na transparentne predele dekolteja spredaj in zadaj ter na rokave.  

cipka_na_hrbtu

POROČNA OBLEKA "DVE V ENI"

Še posebej velja omeniti vedno bolj privlačen in trendovski stil poročne obleke “dve v eni”, ki izpolnjuje vse zahteve pravil oblačenja za formalnejše dele poročnega obreda, obenem pa z odstranitvijo zgornjega krila, vlečke ali (dolgih) rokavov omogoča preobrazbo iz “resnejše” v lahkotnejšo obleko za sproščeno poročno praznovanje.

BARVNI ODTENKI 

Precej obrobno vlogo je v zadnjih letih dobila večina izrazitih, močnih barvnih odtenkov, ki so po novem prej izjema kot pravilo. Še toliko bolj kot lani namreč letos prevladujejo svetli odtenki krem barv, občasno začinjeni s srebrnimi nitkami ali detajli na topih, obrobah dekoltejev in rokavov ter na pasovih. 

Letošnja poročna moda torej ponuja bodočim parom obilo priložnosti, da s svojim načinom oblačenja v vsej polnosti izrazijo svojo osebno noto, edinstvenost in izvirnost ter enkratnost poročnega dne. Kot namreč pregovorno velja, da obleka naredi človeka, tudi poročna obleka naredi nevesto in ženina.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Poročno spodnje perilo

Avtor: Zaobljuba.si

Da boš izbrala tisto pravo spodnje perilo, smo skupaj z Lisco pripravi... Preberi več

Naslednja objava

Zaobljubin test - Poročna oble...

Avtor: Zaobljuba.si

Prejeli smo drugo poročno obleko iz Kitajske in preverili kakšna je ra... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+