Kako izbrati pravo poročno temo

Avtor: 
Petra Starbek
Teme poroke

Poročni temi lahko rečemo kar gonilna sila poroke, saj pomaga pri izboru poročnih elementov. Pravzaprav boste poročno temo uporabili v vseh vidikih poročnega dne in bo tako ustvarila edinstven slog, s katerim boste očarali svate. Rdeča nit poroke mora biti odsev vaše osebnosti, vašega okusa in vajinega do zdaj skupaj prehojenega življenja.

Za poročno temo si izberite nekaj unikatnega. Izbirate lahko med splošnimi temami (na primer vrtnica, metulji, čokolada, baloni …), letnim časom oziroma praznikom (morje, poletje, zima, božič …) ali barvnimi temami (rdeča, bela, roza …) in ta izbira je samo vaša. V letu 2014 bo kraljevala vintage tema, ki je zelo raznolika in se jo lahko pripravi na veliko načinov. To temo boste lahko opazili tudi pri izbiranju poročne obleke, saj je v ospredju čipka.

Poglejmo tri različne rdeči niti.

Moderna mestna poroka

Mestna poroka je za vse, ki ljubijo mesto in vse, kar mesto ponuja. Lahko izbirate med različnimi restavracijami, muzeji in galerijami, ki so del vašega življenja. Če se boste odločili za tak stil poroke, bo nevestina obleka čistih linij in modna, ženin pa si bo nadel recimo črno kravato. Vaša poročna tema se bo prepoznala v vabilih, ki bodo imela bolj modno pisavo, v cvetličnih dekoracijah, ki bodo bolj enostavne, a edinstvene. Imeli boste bolj modne elemente, kot so različni napisi (preko projekcije), modni svečniki (ki jih imajo v Ikei). Svate boste presenetili še z glasbenimi ali igralskimi vložki. Pred večerjo boste svate presenetili s svojim najljubšim koktajlom ali sladico.

Romantična poroka

Vaš pogled na poroko izvira iz pravljice. Nevesta ljubi sveče, čipke, romantiko in bogastvo na vseh področjih. Nevestina predstava o poroki je dolg romantičen sprehod do oltarja z dolgo vlečko in v spremstvu očeta. Lahko pa se predstava o romantični poroki nanaša na zgodbo s srečnim koncem, kot so Pepelka, Trnuljčica ali Lepotica in zver. Že obred poroke boste začeli romantično, ko se boste pripeljali v lepi beli kočiji ali v rolls-roycu ob spremljavi godalnega kvarteta. V poročni obred boste vključili zaobljube, ki sta jih napisala sama. Vaša poročna tema se bo prepoznala v izboru lokacije, ki bo verjetno v gradu, dvorcu, vili ali ne nazadnje v prelepi gotski cerkvi. Uporabila bosta veliko romantičnih elementov – vrtnice, visoke svečnike, biserčke, sveče, plezalke …

Eko poroka v naravi

Ta poročna tema je namenjena parom, ki obožujejo zeleno in so najsrečnejši, ko so v objemu narave. Zato boste iskali prečudovit naravni prostor, ki ga ne bo treba dodatno okrasiti, saj menite, da je narava že sama po sebi čudovita. Iskali boste v gozdu, botaničnih vrtovih ali na prijateljevem vinogradu, ki vaju navdušuje. Pri poročni temi boste uporabili zeleno barvo (oziroma bolj naravne barve), zdravju prijazna živila, svatom bosta pripravila zahvale v vrečki iz koruze, vabila bodo izdelana na posebnem ekološkem papirju, dekoracija bodo travniške cvetlice …

Morska tema

In še bi se našlo nešteto poročnih tem. Pri izbiri prave, unikatne poročne teme si lahko pomagate s spodnjimi iztočnicami in vprašanji.

Razmislite, kje bi se radi poročili in kje bi imeli poročno zabavo. 

Navdih za svojo poročno temo lahko najdete povsod. Iskati jo lahko začnete pri poročnem obredu ali poročni zabavi. Se nameravate poročiti v gradu? Torej je lahko tema barok in razkošnost. Boste imeli poročno zabavo na prostem? Tu se kar tare različnih tem (sončnice, marjetice, tulipani …).

Razmislite o stvareh, ki jih rada počenjata skupaj. 

Poročno temo si lahko izbereta tudi med stvarmi, ki jih počenjata skupaj. Recimo med ljubezenskimi filmi, ki sta jih gledala; kraji, ki sta jih obiskala; vajinimi najljubšimi športi …

So vam všeč določene cvetlice? 

Pogosto izberejo pari določen cvet (orhideja, sivka, hortenzija), ki ga potem vključijo povsod. To temo z lahkoto nakažejo že v vabilu in pozneje v vsej poročni dekoraciji.

Ste ljubitelji praznikov, še posebno božiča? 

Če si želite, da se svatje na poroki počutijo domače in dobrodošlo, je ta tema prava za vas. Združite prelep družinski praznik s svojo poroko in ta praznik (za vaju) še nadgradita s čisto novim pomenom.

 

Zgoraj naštete zamisli so samo začetek pri organizaciji poroke. Zapomnite si, da mora poročna tema – rdeča nit odražati vas. Bodite ustvarjalni in uživajte v izbiri svoje edinstvene rdeče niti.

Petra Starbek

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+