Iščeva poročno lokacijo

Avtor: 
Petra Starbek
Poročna lokacija Žička kartuzija

Na začetku načrtovanja poročnega dne pari največkrat rezervirajo poročno lokacijo za civilni obred in zabavo. Pri organiziranju poročnega dne se je treba zavedati, da vsaka malenkost naredi trenutek neponovljiv ter večen. Zato se je treba potruditi tudi pri izboru poročne lokacije. Raziskati morate poročne lokacije in najti tisto pravo, tisto, ki vam je všeč, in tisto, za katero bodo svatje še dolgo spraševali, kje ste jo našli, saj je bila resnično sanjska.

 

Izbira kraja za poroko ni lahka naloga, saj vam mora biti lokacija všeč, mora biti unikatna (saj se nočete poročiti tam, kjer se je na primer Že brat ali kateri drugi svat). Pari se pri izbiri opirajo na različna merila. Čedalje več parov da velik poudarek ceni najema lokacije in ceni menija. Drugi pari iščejo lokacijo, kjer bi lahko imeli tako obred kot poročno zabavo. Najpomembnejše pa je, da se na izbrani lokaciji vsi dobro počutijo.

 

Prijatelji in sorodniki, ki so se že poročili, vam bodo želeli pri tem pomagati in svetovati. Verjetno vam bodo rekli, da je bila njihova lokacija najboljša in najlepša. Kako potem izbrati pravo lokacijo za poroko? Ključ do pravilnega izbora najlepše lokacije je v tem, da veste, kaj iščete, in se ne pustite zavesti.

Najlepše poročne lokacije

Pripravili smo nekaj koristnih nasvetov, ki so vam lahko v oporo pri izbiri prave lokacije za vaš poročni dan.

 

1. Razmislite o celotni temi (slogu, niti) poroke.

Se boste poročili v družinskem krogu, bo piknik poroka ali celo grajska … Poročnih tem je ogromno in vi si lahko omislite čisto svojo posebno poroko.

 

2. Odločite se:

kje se želita poročiti – na prostem, v gradu …

kje bo cerkveni obred,

kje bo poročna slovesnost – grad, na prostem, gostilna, hotel …

 

3. Poizkušajte najti kraj, kjer na enem mestu ponujajo civilni obred, cerkveni obred in seveda še prostor za poročno zabavo.

 

4. Med razmišljanjem o najlepši lokaciji pretehtajte, koliko ste pripravljeni plačati za želeno lokacijo. Pozanimajte se tudi o dodatnih stroških.

 

5. Najdražja lokacija ni vedno najlepša. Prosite za ogled celotnega objekta in se pozanimajte o možni dekoraciji, glasbenem odru, o parkirnih prostorih … Izberite poročno lokacijo, ki vam je všeč in odseva vajin značaj ter najbolje opisuje vajino ljubezen.

 

6. Obiščite in raziščite čim več lokacij v svojem kraju. Šele nato pojdite iskat najlepšo lokacijo drugod po Sloveniji. Slovenija ima kar nekaj preprosto fantastičnih lokacij za poroko.

 

7. Na žalost je kar nekaj poročnih lokacij, pri katerih moramo biti pozorni tudi na število svatov (saj se ne sme zgoditi, da svatje ostanejo zunaj in ne vidijo civilnega obreda).

 

8. Lastnike lokacij prosite, naj vam podajo reference. Tako se boste še bolj prepričali o njihovi kakovosti.

 

9. Če si želite poroko na prostem, preverite, kakšen je njihov rezervni plan, če dežuje. Ali obstaja notranji prostor, kamor lahko hitro in enostavno premaknejo slovesnost (tudi ta prostor si oglejte)? To je eno od vprašanj, ki ga veliko parov spregleda.

 

10. Vedno naredite izbor 2 do 3 lokacij, ki jih potem dodobra preučite, saj je tudi pravilno izbrana lokacija uspeh do nepozabnega dne.

 

11. Ko najdete poročni prostor, ki vam je najlepši in si ga zelo želite, ga čim prej rezervirajte in po možnosti plačajte akontacijo. Morate se zavedati, da niste edini, ki se boste poročili. Velikokrat se je že zgodilo, da je par razočaran, ko je izvedel, da je za njihov termin že zasedena lokacija.

 

12. Narediti morate seznam svatov in pretehtati, ali so sposobni potovati, če ste si izbrali lokacijo na zelo oddaljenem kraju (npr. ste iz Maribora, poročili pa bi se na Primorskem). Pozanimajte se o možnosti prenočitve svatov na vaši želeni lokaciji.

Petra Starbek

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+