15 minut s Petrom Capudrom

Avtor: 
Zaobljuba.si in Peter Capuder
ples na poroki, poročni ples, prostyle

Pogovarjali smo se s Petrom Capudrom, nekdanjim termovalnim plesalcem v latonsko-ameriških in standardnih plesih, koreografom, plesnim pedagogom, animatorjem ter pastnikom plesnega studia proStyle. Govorili smo o pripravah bodočih mladoporočencev na prvi ples in še več.

Koliko časa že učite plesati mladoporočence?

Z učenjem družabnih plesov sem pričel leta 2005 in tisto leto sem imel tudi prvič priložnost sestaviti otvoritveni ples; torej je od tedaj minilo že 12 let.

Katera je vaša specialiteta?

Menim, da je moja prednost v možnosti uporabe različnih stilov plesa. V osnovi sem plesalec latinskoameriških in standardnih plesov, vendar sem se izobraževal tudi za druge plesne stile, jih učil in z njimi nastopal.

ples na poroki, poročni ples, prostyle, zaobljuba

Kako se odločite za glasbo in stil plesa?

Glasbo vedno izbere par sam, saj želim, da le-ta predstavlja njun karakter. S pari se pogovorim in mladoporočencema svetujem glede primernosti glasbe in/ali glede sestave mixa več pesmi. Stil plesa oz. koreografije pa je odvisen od same glasbe. Vedno se v njej prepleta več stilov, da dosežemo kar največji efekt. Par se mora predvsem dobro počutiti v plesnih elementih, iz njiju pa poskušam (v plesu) pridobiti kar največ. Vodilo sta zabava in šov.

Kako in koliko časa potekajo vaje?

V povprečju vadimo 6 ur. To pomeni 4 vaje po 90 minut. V tem času sestavimo otvoritveni ples in se naučimo nekaj najbolj praktičnih plesov, da lahko par brezskrbno uživa tudi na drugih plesnih podih …

ples na poroki, poročni ples, prostyle, zaobljuba

Zakaj se pari odločijo za prvi ples?

Zanj se odločajo iz različnih razlogov. Iz izkušenj lahko povem, da so vsi imeli neko predstavo o tem, kaj in kako bi zaplesali, s tečajem pa so dobili izkušnje še drugih parov, stimulacijo, simulacijo in spoznanje, kaj vse so sposobni plesati. Trudim se iz vsakega para izvleči maksimum

Kako izbrati pravega plesnega učitelja?

Ljudje smo različni. Menim, da je za dobrega učitelja pomembno, da zna prisluhniti paru in željam in nato sestaviti zanimivo in efektno koreografijo, ne da bi zakompliciral »življenje« para. Sam na prvi vaji pokažem koncept plesa – kaj vse in kako bomo delali. Če paru to ne ustreza oz. če slučajno ne najdemo skupnega jezika, imata še vedno možnost poiskati drugega učitelja. Pomemben je pristen odnos in da smo lahko vsi sproščeni – da smo to, kar smo. Le tako se tudi bodoča mladoporočenca zares prepustita in uživata tako na treningih kot na dan D.

ples na poroki, poročni ples, prostyle, zaobljuba

Kakšen nasvet bi dali tistim, ki še niso plesali?

Poskusite, ne bo vam žal. Veliko parov se nato odloči, da nadaljujejo s tedenskimi tečaji družabnih plesov. 

Kaj je po vašem mnenju popoln prvi ples?

Popoln je tisti ples, po katerem si rečeš: »Poskusil sem in uspelo mi je. Vidim, česa sem zmožen, in v tem sem iskreno užival.«

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Naslednja objava

15 minut z Evo Veber

Avtor: Zaobljuba.si in Eva Veber

Nasvet iz prve roke kako do najboljših poročnih vabil. Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+