Na pomoč!!! Na poroki je potrebno nekaj zaplesati ...

Avtor: 
Kristina Kham
Otvoritveni ples

Večina parov si želi na poroki zaplesati otvoritveni ples, čeprav si potiho misli, da bi to opravilo najraje preskočili, saj je to nerodna in težka zadeva, v kateri se nekateri ne znajdejo. Poleg tega pa je vprašanje tudi, kaj zaplesati: ali plesni miks, kjer je združenih več plesnih zvrsti, ali nekaj živahnega in zabavnega ali pa mogoče umirjen klasični valček.

Nekateri pari točno vedo, kateri ples bi radi zaplesali in na katero glasbo, potrebujejo pa še primerno koreografijo oz. melodijo, drugi pa zlasti na začetku vaj še ne vedo, kaj točno želijo zaplesati. Skupno vsem pa je, da si želijo nekaj posebnega. Lahko dodam, da si predvsem ženske želijo prelep, veličasten ples, moški pa bi jim radi ustregli, a hkrati se ne bi radi osmešili pred svati.

Ko sem začela delati kot učiteljica plesa in poučevati poročne pare za otvoritveni ples, sem jih redno spraševala, kaj si želijo in pričakujejo od plesnih vaj, in jih spodbujala, naj kar vprašajo, predlagajo … Zanimalo me je, če jim je sestavljeni ples všeč, in posebej pozorna sem bila na zaplete pri korakih. Njihovi odgovori so strnjeni v naslednjih mislih, ki so tudi vodilo mojega dela.

KAJ SI ŽELIJO MLADOPOROČENCI?

Poročni pari bi radi zaplesali nekaj po njihovem okusu, da bi zgledalo lepo in da bi se znašli na plesišču. Želijo si plesnega učitelja, ki je izviren, prilagodljiv, fleksibilen, vztrajen in dela profesionalno. Veliko jim pomeni sproščeno vzdušje in enostavna razlaga, saj je splošno znano, da je za nekatere moške ples (velik) problem. Od učitelja pričakujejo, da popravlja napake in pohvali tisto, kar je dobro, in da upošteva želje para glede glasbe in plesa. Želijo si originalno koreografijo, ki jim je všeč in je prilagojena njihovemu plesnemu predznanju.

Poročni ples

Po mojih izkušnjah se opogumijo in sprostijo tudi tisti, ki so imeli na začetku (velik) problem s plesanjem. Kar hitro problema ni več, je samo ples, kjer ženin z veseljem zavrti svojo nevesto. Slike pa povedo vse o srečno plešočih parih. 

Naj omenim še to, da parom napišem zaporedje korakov, na vajah pa plesalce tudi posnamem. Če želijo, jim pripravim za ples tudi glasbeni miks. Plesne vaje lahko potekajo pri njih doma ali pa v plesni dvorani. 

Foto: Poročna Sonata

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Prvi ples

Avtor: Zaobljuba.si

Prvi ples naj bi bil poseben – magičen trenutek, v katerem naj bi s pa... Preberi več

Naslednja objava

Že imata izbrano poročno pesem...

Avtor: Zaobljuba.si

Na poročni dan ga boš prvič igrivo poklicala »mož«, ti pa njo »žena«. ... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+