15 minut z Evo Veber

Avtor: 
Zaobljuba.si in Eva Veber
Poročna vabila Eving

Pogovarjali smo se Evo Veber, lastnico podjetja Eving oblikovanje, ki se ukvarja z grafičnim oblikovanjem. Velik delež predstavlja tudi izdelava poročnih tiskovin. Povedala nam je kakšne trende lahko pričakujemo v letošnjem letu, kako poteka delo s parom in še mnogo več.

Opišite, kakšni trendi poročnih tiskovin nas čakajo letos?

Glede na povpraševanja in zanimanje parov za določen stil vabil, bi lahko rekla, da je letošnji trend predvsem izgled ročno narejenih tiskovin. Torej razni »watercolor« elementi rož, venčkov, vejic, ozadij, … Letošnji trend so tudi pisave, ki so elegantne, a hkrati dajo občutek, da je bilo vabilo oz. del vabila (vajina imena) ročno napisano.

Poročna vabila Eving

Kje črpate inspiracijo za poročna vabila in ostale tiskovine?

Nenehno spremljam trenutne trende za poročne tiskovine na internetu, Pinterest je v bistvu najbolj zaslužen za mojo inspiracijo. Tam res zelo hitro najdem razne ideje za različne sloge oblikovanja poročnih tiskovin. Tudi strankam, ki še ne vejo točno kakšna vabila bi želeli, vedo pa, da bi želeli unikatno, na novo oblikovano vabilo, vedno priporočam, da si ogledajo kakšne primere vabil na Pinterestu ali Googlu in pošljejo sliko, ki jim je všeč. Na podlagi tega lahko zelo hitro oblikujem osnutek, ki jim bo najbolj odgovarjal.

Kateri trend poročnih tiskovin vam je trenutno najbolj všeč in zakaj?

Meni osebno je trenutno najbolj všeč minimalistični slog v kombinaciji z »watercolor« elementi na belem ozadju, elegantnimi pisavami in tiskom na strukturirani, čvrst papir. Torej preprost dizajn, ki s tiskom na ustrezni papir doseže zelo udarni učinek. Vedno se nekako držim načela »manj je več«, se pa zavedam, da to ni slog za vsakega. Zato na svoji spletni strani in FB profilu v galerijo ne dajem le vzorcev vabil, ki so po mojem okusu, temveč tudi vzorce, ki odgovarjajo ljudem, ki jim je všeč bolj barvit in poln slog oblikovanja.

Poročna vabila Eving

Opišite najbolj nenavadno željo za izdelavo poročnih tiskovin, ki ste jo prejela.

Ne morem reči, da sem prejela kakšno nenavadno željo, ampak bi rekla, da prejemam čedalje več kreativnih želj s strani parov. Največkrat prosijo za kakšno določeno vrsto rož, da bi se vključile v poročne tiskovine ali pa izdelavo logotipa z njunimi začetnicami imen, ki bi ga potem uporabljali na vseh ostalih tiskovinah, prtičkih, štampiljkah itd. Oblikovala pa sem tudi že nekaj zelo kreativnih vabil za poroko, kot npr. v obliki potnega lista in letalske vozovnice, vabilo v obliki čokolade (unikaten ovoj za čokolado v obliki vabila), vabilo tiskano na balonu, ki ga povabljeni napihnejo …

Poročna vabila Eving

Poročne tiskovine zelo dobro odražajo temo poroke. Kako poteka vaše delo s parom, da uskladite želje in njun osebni stil v njuna poročna vabila?

Najlažja komunikacija s paroma je preko e-mailov, ki večinoma vključujejo razne slikovne in tekstovne priloge, povezave itd. V samem začetku je potrebno najprej določiti, kakšen slog oblikovanja par želi in najlažje je to določiti na podlagi slik, ki jih pošljejo. Za oblikovanje osnutkov mora par poslati tudi besedilo, ki ga želi na tiskovinah. Nato pa se izdela osnutek tiskovine, ki se s prostorskimi 3D predogledi ponovno pošilja paru v obliki fotografije. Zaradi vsega tega pošiljanja z raznimi prilogami, je najlažja komunikacija kar pisno, preko e-maila.

Kakšen nasvet bi podala parom, ki se odločajo o stilu poročnih tiskovin?

Parom bi svetovala, da najprej poiščejo idejo za njihovo vabilo na Pinterestu ali Googlu z iskanjem »wedding invitations«. Ko imajo enkrat izoblikovano idejo je takoj lažje poiskati ponudnika, ki bi vam vašo idejo uresničil. Pred oblikovanjem poročnih tiskovin priporočam, da določite glavno barvno shemo poroke, da se lahko vaše poročne tiskovine ujemajo s celotno barvno nitjo poroke. Pri iskanju ustrezne ponudbe pri ponudnikih morate podati sledeče podatke: približna količina tiskovin, velikost, če želite 2-, 4- ali 6- stranske tiskovine, pa tudi če imate kakšno sliko sloga oblikovanja, zelo prav pride, če pošljete ponudnikom, da si znajo bolje predstavljati, kaj pričakujete od oblikovanja.

Poročna vabila Eving

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Trendi poročnih vabil 2017

Avtor: Zaobljuba.si in Eving Oblikovanje

Ne glede na to, ali bosta poročna vabila naredila sama ali pa jih bost... Preberi več

Naslednja objava

Kaj kupiti za poročno darilo?

Avtor: Zaobljuba.si

Že veste, kaj boste kupili mladoporočencema ob njuni poroki? Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+