10 nevestinih najpogostejših napak pri načrtovanju poroke

Avtor: 
Zaobljuba.si
10 napak neveste

1. NE POZABI NASE!

Nevesta se pri načrtovanju poroke zelo hitro ujame v vrtinec Pinterest popolnih porok, okušanja mnogih vrst eksotične hrane, odločanja med raznoraznimi vabili, izbiranja obleke, lokacije, okrasja, cvetlic, menija…. in glavna napaka, ki jo pri tem mnoge neveste storijo je ta, da pozabijo na najbolj pomembno osebo na poroki; nase. Preden se lotiš načrtovanja dobro premisli kakšna oseba si in v čem uživaš. Ti več pomeni glasba, dobra hrana ali cvetlični okras? Čemu boš namenila več denarja in kaj te bo na poroki zares osrečilo? Tako pred-načrtovanje ti bo v veliko pomoč, ko se boš znašla pred široko izbiro. Sledi svojim željam in težje se boš izgubila in izčrpala med pripravami.

2. NAJPREJ IZBERI LOKACIJO, ŠELE NATO OBLEKO

Res je, da lahko oblečeš kar želiš, ampak bolje bo, če se za obleko odločiš po izbiri lokacije. Če bo poroka na odprtem, si lahko privoščiš krajšo in bolj preprosto poročno obleko, če se boš poročila na razkošnem dvorcu, pa bi morala obleka biti dolga in bolj bogata, saj se sicer lahko ne boš počutila najbolje.

3. NIKAR POPOLNOMA NE ODPIŠI ORGANIZATORJA POROKE

Mogoče se ti na začetku zdi, da boš vse zmogla sama, a verjemi, da je za organizacijo poroke potrebno veliko časa in živcev, sploh, ko se dan vedno bolj vztrajno približuje. Ni treba, da organizatorja najameš za celo leto, najameš ga lahko tudi samo zadnji teden  in na dan poroke in poskrbel bo, da bo vse teklo kot po maslu, medtem, ko boš ti lahko brezskrbno uživala v svojem dnevu.

4. NE POZABI NA GOSTE!

Seveda je to tvoj dan, a glede na to, da so povabljeni tudi gostje, ki ti verjetno veliko pomenijo, ne smeš pozabiti tudi na njih. Že pred poroko poskrbi za vabila, ki jih pošlji po navadni pošti in ne po elektronski. Pisno vabilo bo še dolgo ostalo lep spomin na vajin dan. Na poroki poskrbi, da pozdraviš vse, ki so prišli in jim nameniš kakšno minutko svojega časa. Gostom bo najbolj prijetno, če bodo točno vedeli kam se usesti in kdaj, če bo poskrbljeno za hrano in pijačo in če bodo videli, da so na poroki zares zaželeni. Po poroki se vsem zahvali za prisotnost in darila, ali z novim pisemcem ali  s kakšno poročno fotografijo.

5. NE POZABI NA DODATNE STROŠKE

Mnogo parov računa stroške poroke po principu ''na glavo'', pozabijo pa na dodatne stroške, kot so glasbena skupina, okrasje in poročnega fotografa, ki niso vključeni v ceno na izbrani poročni lokaciji. Ko računata stroške za poroko, ne pozabita vključiti najprej tega.

6. NE PRETIRAVAJ Z LIČENJEM IN PRIČESKO

Čeprav je to tvoj poročni dan, ostani zvesta sebi in svojemu stilu. Če se odločiš za močnejši make up in šminko, ki je nisi še nikoli nosila, naj ti pomaga strokovnjak za ličenje. Enako velja za pričesko. Seveda lahko preizkusiš nekaj povsem novega, a raje ne eksperimentiraj sama. To ti lahko vzame veliko časa in živcev, končen rezultat pa morda ne bo tisto, kar si pričakovala.

7. PUSTI PODROBNOSTI

Ne obremenjuj se s podrobnostmi. Čeprav si vse natančno planirala, se lahko zgodi, da kakšna malenkost ne bo izpadla ravno tako kot si si zamislila. Naj te to ne vrže iz tira. Večina gostov tega sploh ne bo opazila. Morda se pripeti celo kaj večjega nepričakovanega in ostanete na primer brez poročne torte ali brez banda. Take stvari se zgodijo, naj to ne uniči tvojega razpoloženja. Še vedno je najpomembnejše, da se imate vsi lepo in da ne pozabite na bistvo; veselje in sreča ob vajinem vstopu v zakon.

8. NE POZABI JESTI!

V vrtincu dogajanja in čustev se hitro zgodi, da nevesta popolnoma pozabi na hrano. Poskrbi, da boš pojedla dovolj, da boš lahko ostala močna in čila do konca večera. (In ne pozabi se dobro naspati dan pred poroko).

9. SVOJEMU TELESU PRIVOŠČI POSTOPNO PRIPRAVLJANJE NA POROKO

Če bi rada do poroke izgubila nekaj kilogramov in porjavela, se tega loti veliko prej. Z dieto prični vsaj pol leta pred poroko in poskrbi,d a boš vseeno uživala uravnotežene in hranljive oboke. Izogibaj se last-minute dietam, kjer zadnje tedne pred poroko izstradaš telo. To ne bo dobro vplivalo ne na tvoje telo, ne na tvoje počutje. Enako velja s porjavitvijo. Ta naj bo postopna in varna, pa naj gre za sonce ali solarij. Izogibaj se samoporjavitvenim kremam v zadnjem hipu, saj lahko pustijo madeže. S porjavitvijo na splošno ne pretiravaj! Koža naj bo zdrava in naj tako tudi izgleda.

10. NE POZABI SE ZABAVATI!

To je tvoj dan, tvoj poročni dan! Dan, ko boš vstopila v zakon z ljubeznijo svojega življenja. To je dan poln veselja in zabave. Praznuje se! Vajino ljubezen! Vajin nov začetek, vajino novo življenje! Veseli in smej se in druži se s svojimi najbližjimi. To je vse za kar gre ta dan! Ne pozabi se zabavati!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Fit nevesta

Avtor: Zaobljuba.si

Nekaj nasvetov, kako lahko svoje telo pripraviš na poročni dan. Preberi več

Naslednja objava

Nevesta bom. Kje naj začnem?

Avtor: Petra Starbek

Ne veste kje začeti? Mi vam lahko pomagamo. Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+