ROMANTIČNA ZGODBA: POROKA BO! (2/3)

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poročna dekoracija

Sledilka Anja nam je zaupala svojo zgodbo priprave na poroko. Prvi del zgodbe preberi tukaj. Pošlji svojo zgodbo priprave na poroko še ti! Prve simpatične zapise čaka Zaobljubina pozornost, mini nagrada. Zdaj pa uživaj v branju Anjinega zapisa.

***

MOJE IN NJEGOVE ŽELJE GLEDE POROČNE LOKACIJE SO RAZLIČNE – kaj pa zdaj?

Čudovito je, ko se s partnerjem ujameš glede želja, načrtovanja prihodnosti in vseh dogodkov, ki pridejo naproti. Z Lukom sva vajena sklepati kompromise, a pri izbiri poročne lokacije je nekaj težav ...

Poroka bo, ampak kje? Luka želi poroko v dvoje na eni izmed eksotičnih poročnih lokacij v tujini , jaz si želim veliko poroko v krogu družine in prijateljev. Zataknilo se je tudi pri številu povabljenih. Oh, namesto, da bi delala načrte, kakšna bo moja poročna obleka, barvna nit poroke ali poročni šopek, sva se te dni intenzivno pogovarjala o tem, kje poroka sploh bo.

POPUSTIL je moji želji

In nato je prišla dobra novica. Objel me je in rekel, da se strinja, da si najlepši dan organizirava v Sloveniji, a naj upoštevam njegove želje, da želi prijetno, malo, mirno poroko v krogu družine in najbližjih desetih prijateljev.

Srce mi je poskočilo od sreče in takoj sem poklicala najboljšo prijateljico, ki mi je te dni stala ob strani glede najinega mini spora o poročni lokaciji. Vprašala je, koga vse bova povabila,  a še nisem znala odgovoriti - o tem bom razmišljala kasneje. Zdaj praznujem prvo opravljeno kljukico na poročnem  »to do« seznamu!

Nato je sledil klic sošolke iz srednje šole, s katero sva bili nekoč zares povezani, zdaj pa se zaradi družinskih in delovnih obveznosti vidiva manj. Ko sva si povedali dogodivščine zadnjih mesecev, je srečno vzkliknila, da bi izjemno rada prišla na najino poroko in seveda sem srečno zavpila v telefon, da si tudi jaz želim njene prisotnosti. Nato je omenila svoja dva otroka in moža, ki naj bi poskrbeli za najboljši poročni žur ... V grlu se mi je naredil cmok. Ups, to so že štiri povabljene osebe od desetih?

Kaj sem naredila? Luka je popustil in sklenil kompromis, jaz pa brez premisleka ljudi vabim na najino butično poroko. Kako zdaj povedati Luku, da sem naredila napako oziroma kako pojasniti sošolki, da bo najina poroka le v ožjem krogu, kamor kljub temu, da jo imam izjemno rada in da naju povezuje veliko lepih spominov, vseeno ne bo mogla priti?

Pomembno je sklepati kompromise

Luku sem povedala za zmešnjavo, ki sem jo naredila z nepremišljenim vabljenjem na poroko. Le zavzdihnil je in rekel, da me je organizacija poroke popolnoma obsedla.

»Kje je stara Anja? Zakaj ti ni najpomembnejše, da bom na najin dan s tabo JAZ. Zakaj ves čas razmišljaš, kdo drug bo še tam,« je nesrečen vprašal.  In ko sem začutila njegovo iskreno žalost in spregledala, kako velika tečnoba sem bila zadnji mesec, sem ga povabila na sprehod v mesto in najin priljubljen obred, kapučino v priljubljenem lokalu. A je odvrnil, da potrebuje čas zase in gre teči sam.

Počutila sem se grozno in spregledala, da sem kršila »prvi parnerski zakon«, sklepanje kompromisov. V tistem hipu me je spreletel mraz in vprašala sem se, ali si Luka sploh želi, da poroka bo?

***

Kaj pa vidva, sta usklajena glede načrtovanja poroke? Se strinjaš, da bi morala Anja upoštevati želje Luke glede števila svatov, če je on popustil glede poročne lokacije?

Kakršnakoli povezava oseb iz zgodbe z resničnimi osebami je zgolj naključna.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+