Poroka s pogledom na najlepše mesto

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poroka na Ljubljanskem gradu

Danes ponovno ugotavljam, kako vse prevečkrat sodimo stvari po nekaterih stereotipih in informacijah, ki so se usidrale v naše možgane že dolgo nazaj. Kako včasih ne damo priložnosti, da bi si ustvarili mnenje na podlagi lastnih dognanj in izkušenj.

Verjetno se sprašujeta, čemu danes takšno razmišljanje. Po dolgem času sem se ponovno odpravila na Ljubljanski grad. Res je, da sem bila v poletnih mesecih kar nekajkrat na grajski ploščadi kot obiskovalka različnih festivalov, a takrat nisem dala priložnosti gradu kot čudoviti poročni lokaciji, ki na enem mestu združuje vse, kar mladoporočenca potrebujeta. Ob omembi Ljubljanskega gradu so se mi v misli vedno prikradle asociacije, kot so Modra in Bela poročna dvorana, nešteto porok vsako soboto … Če sta se tudi vidva našla v mojem opisu, morata nujno brati dalje.

POROKA NA RAZGLEDNI TERASI

Kot rečeno, so se moje asociacije ustavile pri Modri in Beli poročni dvorani, zato sem se ob prihodu na ploščad ustavila v poročni pisarni, kjer sem se srečala s poročno koordinatorko Jasmino. Vsekakor odlična odločitev, saj bi se s samostojnim potepanjem po gradu, verjetno moje asociacije še vedno vrtele samo okoli dveh dvoran.

Sprehodili sva se po grajskih prostorih, ki kar kličejo po razkošnih prireditvah – od dvorane v »podzemlju« gradu, ki ji dajejo moč prvotni ostanki gradu z modernim pridihom, do grajske kapele, kjer se je možno poročiti tudi cerkveno in na koncu do božanske razgledne terase. Si predstavljata, da lahko izrečeta »usodni da« ob pogledu na naše najlepše in največje mesto? Zalotila sem se, da sem začela kar malo sanjati … in planirati prijateljičino poroko … Upam, da mi ne bo zamerila, a ob pogledu na mesto si nisem mogla kaj, da se mi ne bi v misli prikradel tudi njen načrtovani veliki dan. Moji stereotipi so se tako v trenutku razblinili.

Poroka na razgledni terasni Ljubljanski grad

Poroka v dvorani Ljubljanskega gradu

POROKA ZA NOVO LETO?

A nisem se zadovoljila samo s čudovitim razgledom, ki ga je možno občudovati med civilnim obredom. Zanimali so me še druge možnosti. Na primer, kako je s pogostitvijo. Je možno tudi ob tej slovesnosti občudovati z nočnimi lučkami osvetljeno Ljubljano? Jasmina me je popeljala v Palacij in Stanovsko dvorano, kjer lahko po obredu priredijo slavje. In ja, tudi od tu se ponuja prelep razgled na staro mestno jedro. Bila sem naravnost očarana. Si predstavljate, kako lepo mora biti šele decembra, ko je mesto praznično okrašeno? Ob misli na takšno očarljivo vzdušje bi se bila pripravljena poročiti celo decembra in opustiti sanje o poletni poroki. Kaj porečeta na poroko za novo leto? Zakaj pa ne?!

Poročno slavje na Ljubljanskem gradu

Na Ljubljanskem gradu se je možno poročiti tudi izven okvirja uradnih dni. Poročita se lahko kateri koli dan v letu, dobiti morata le soglasje gradu, na podlagi katerega oddata prijavo na upravno enoto, tam pa nato izdajo odločbo. Tako lahko potrdita vajino ljubezen na dan, ki ima za vaju prav poseben pomen, pa naj bo to valentinovo ali datum, ko sta se spoznala, ali pa čisto nekaj tretjega.

Zakaj bi morala do potankosti slediti tradiciji, če pa lahko izrečeta zaobljubo točno tako, kot si sama želita?

Prepričana sem, da sem vaju vsaj z enim stavkom navdušila za to, da je vredno obiskati Ljubljanski grad, se ustaviti v poročni pisarni in se skupaj koordinatorko pogovoriti o vsem, kar vama lahko pripravijo za slavnost. Upam si trditi, da Bela in Modra dvorana sedaj nista več edina asociacija na poroke na Ljubljanskem gradu. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Najlepše poročne lokacije

Avtor: Zaobljuba.si

Izbira poročne lokacije ni lahka naloga, zato smo danes pripravili nek... Preberi več

Naslednja objava

Čeprav smo si različni, sanjam...

Avtor: Zaobljuba.si

Praznično vzdušje in spokojna zimska narava imata prav poseben čar, za... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+