Odločila sva se za "first look" fotografiranje

Avtor: 
Tjaša
Poročne fotografije

Že od zjutraj se veselim današnjega večernega sestanka s fotografinjama Nastjo in Nives, da se uskladimo glede poročnega fotografiranja in jima predstavim podrobnosti poročnega dne.

Od kar sta začeli s fotografiranjem porok, občudujem njun romantičen stil in se veselim prav vsake nove objave, ki jo pripravita, saj vedno dobim kakšno idejo, ki me za trenutek popelje v sanjarjenje o najini zaobljubi. Ker sta bili že na številnih porokah v stilu, ki je všeč tudi meni, upam, da mi bosta zaupali še kakšen nasvet, kako poroki dodati piko na »i«.

Dobimo se na odlični tortici in seveda brez Aperola pri treh ženskah ne gre ;). Najprej oči napasem na čudoviti fotoknjigi  in škatlici, kjer ob predaji fotografij vsakega mladoporočenca čaka USB ključek in kompletek najlepših fotografij. Nato pa jima povem nekoliko več o tem, kako sem si zamislila najino poroko in glede na to začrtamo časovni okvir. Ker se bo obred začel šele ob 18ih, se dogovorimo, da  bomo nekaj poročnih fotografij posneli že pred samim obredom in tako, bosta lahko v fotografski objektiv ujeli tudi najin »first look«.

KAJ JE FIRST LOOK?

»First look« fotografije nastanejo pred samim obredom, ko se ženin in nevesta vidita prvič, nekje na samem ob spremstvu poročnih fotografov brez radovednih pogledov. Verjetno ne obstaja besede, ki bi lahko opisala čustva, ki na tako pomemben dan preplavijo bodoča mladoporočenca. Mislim, da ni lepšega, kot če lahko, na resnično lepi lokaciji, to doživetje fotograf zabeleži za vse življenje. Poleg tega  bomo s tem skrajšali tudi fotografiranje po obredu. Velikokrat sva od prijateljev slišala, da je bilo na porokah vse preveč razvlečeno, zato si želiva, da bo dogodek tekel tekoče in s čim manj čakanja. Prav s takšnim načrtovanjem fotografiranja, bova svatom prihranila nekaj  nepotrebnega prestopanja.

Nastja in Nives Kovačec

Fotografinji sta mi dali še nasvet glede ostale organizacije, kako postaviti poročno torto, kako pripraviti dekoracijo in majhne detajle, ki jih želita ujeti v fotografski objektiv. Res sem bila vesela, da smo se dobile tako zgodaj, saj sta mi bili v veliko pomoč. Zato prav vsaki nevesti priporočam kratek posvet s fotografom, saj so prava zakladnica nasvetov. Dogovorile smo se, da opravimo tudi zaročno fotografiranje, o katerem izdam več naslednjič.

IZBIRAM DIZAJN POROČNIH TISKOVIN

Seveda pa poroke ni brez svatov, zato se moram kar podvizati glede vabil. Za sestanek se uskladim z Nadjo (Nadjina vabila), kjer ob limonadi poklepetava o tem, kakšna vabila bi bila najbolj primerna.  

Pregledava dosedanja vabila, ki jih je Nadja oblikovala in razmišljava, kaj bi bilo glede na stil poroke, barvo in poročno lokacijo najlepše. Vabila so prvi stik svatov s poroko, zato naj bi napovedovala tematiko. Razmišljava o romantičnem in elegantnem vabilu, iz katerega bova lahko kasneje izpeljali celotno kolekcijo poročnih tiskovin (meni kartice, sedežni red, …) in izbereva nekaj vzorčkov.

Poročne tiskovine - Nadjina vabila

Poročna vabila - Nadjina vabila

Ker  mi je Nadjin stil zelo blizu, ji na koncu popolnoma prepustim oblikovanje. Sem mnenja, da moraš profesionalcu, v okviru svojih želja, pustiti proste roke, saj tako nastanejo najlepše stvari.

Čez nekaj dni me na elektronskem sporočilu že čaka vzorček poročnega vabila, ki pa sem ga seveda želela uskladiti še z bodočim možem. Vas zanima, kaj je rekel? Več o tem naslednjič.

 

Želiš tudi ti deliti svojo izkušnjo organizacije poroke? Postani naša blogerica - piši nam na info@zaobljuba.si.

Preberi še:

- Kako sem izbirala poročno lokacijo.

Mojo izkušnjo z matičnim uradom.

- Kako sem se lotila nabiranja ponudnikov

- Ali sem potočila kakšno solzo ob izboru poročne obleke

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+