Solze ob poročni obleki - Hollywoodski mit?

Avtor: 
Tjaša
Pomerjanje poročne obleke

Poročne ponudnike sem nabirala po planu. Do sedaj mi je ostajala dilema glede poročne torte, saj je imela Petra (Pcakes) za najin termin že toliko rezervacij, da ji enostavno ne bo uspelo speči še najine. A čez par dni, ko sem žalostna iskala drugo rešitev, se mi je oglasila: »Tjaša, par, ki naj bi se poročil na isti dan kot vidva, je poroko odpovedal, tako da sem ti na voljo.« je zapisala in mi takoj polepšala dan, za katerega sem imela planiran tudi ogled poročne obleke.

SOLZE SREČE?

Velikokrat v Hollywoodskih filmih in serijah vidimo, da bodočo nevesto ob tem, ko si nadene poročno obleko, preplavijo čustva, zato me je seveda zanimalo, ali je temu res tako, bom tudi jaz spustila kakšno solzico, ko se bom zagledala v ogledalu? ;).

Skupaj s sestro, ki je obenem tudi moja priča, sva se po predhodni najavi odpravili v poročni salon Novias. Salona nisem izbrala zgolj po naključju, ampak se okoli njega vije daljša zgodba. Že takoj, ko so salon odprli, me je nekaj vleklo tja. Morate vedeti, da v tistem času niti približno še nisem razmišljala o poroki, a sem že takrat slutila, da bo ta moja izbira, ko bo prišel čas za zaobljubo. Izgled salona in izložba sta me prepričali, da sem si na internetu pogledala ponudbo in dobila še dodatno potrditev, da bo poročni salon Novias pravi.

IZBIRA TISTE PRAVE POROČNE OBLEKE

Poročna obleka

Pred prihodom sem imela v glavi približno sliko, kakšno poročno obleko si želim, zato nisem imela veliko dela, ko so v salonu pred naju postavili katalog, v katerem so bile zbrane.  S sestro sva jih označili šest, ki so mi bile všeč. Sledilo je pomerjanje. Oblekla sem prvo obleko, se postavila do ogledala in …. na žalost vas moram razočarati. Kljub temu, da sem kar velika »jokica«, pa me ob tem, ko sem obleka belo poročno obleko, niso oblile solze. Občutek je bil sicer res nekaj posebnega, a solz ni bilo od nikoder; Mogoče pa vseeno nisem tako velika »cmera« oziroma bom morala to temo še malo raziskati preden lahko rečem, da je to le Hollywoodski mit.

V ožji izbor sta prišli dve obleki, zato sem se znašla v dilemi – katera mi je bolj všeč, v kateri se počutim boljše, katera mi bolj pristaja in katera bo bolj primerna za najin stil poroke? S sestro sva hitro ugotovili, da je ena od teh že rezervirana, zato mi je bilo prihranjenega kar nekaj tuhtanja in verjeli ali ne, izbrala sem prvo poročno obleko, ki sem jo dala nase.

Domov sem se vrnila navdušena, saj sem imela obleko izbrano. Temu primerno sem se lahko lotila izbora poročnega šopka.

POTONIKE ALI HORTENZIJE?

Če sem se prej ob pregledovanju poročnih fotografij že poročenih parov navduševala nad potonikami, sedaj, glede na kreacijo poročne obleke, nisem bila več prepričana, da bodo prava izbira. Glede na kroj in stil poročne obleke, sem se začela poigravati z mislijo o nežno roza hortenzijah. Ker sem imela popoldan nekaj opravkov v centru mesta, sem skočila še na tržnico, kjer sem si kupila en velik cvet nežno roza hortenzije, da sem preverila ali se ujema z obleko.  Bila sem zadovoljna,  a več o tem in nekoliko grenki izkušnji, ki je izbor cvetja še dodatno začinila, prihodnjič.

Otroške sanje– izbira poročne obleke – so se mi torej izpolnile. Da bodo ovekovečene sem potrebovala odličnega poročnega fotografa – z Nastjo in Nives sem se sestala naslednji dan.  

 

Želiš tudi ti deliti svojo izkušnjo organizacije poroke? Postani naša blogerica - piši nam na info@zaobljuba.si.

Preberi še:

- Kako sem izbirala poročno lokacijo.

Mojo izkušnjo z matičnim uradom.

- Kako sem se lotila nabiranja ponudnikov

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+