Nevestin dnevnik: Poročna obleka je bila pravi trn v peti

Avtor: 
Tjaša Kokalj
Tjaša Kokalj v večerni obleki

V prejšnjem blogu sem pisala o zelo »udobnem« poteku najine poroke. S Klemnom sva pri načrtovanju najine poroke redkokdaj zadela ob zid ali oviro, ki bi predstavljala večji problem. No, pri poročni obleki pa se zgodba obrne.

Z ženinovo obleko seveda ni bilo večjih težav, trn v peti je predstavljala moja obleka. Morda tudi zato, ker pri tem poglavju najine poroke Klemen ni mogel sodelovati, čeprav me njegovo mnenje sicer zelo zanima in ga vedno upoštevam.

Prvo pravilo: udobje

Hecno, v vsej svoji manekenski karieri sem nosila ogromno večernih in tudi poročnih oblek, zato bi odločitev morala biti lažja. Morda pa je bila odločitev težka ravno zato. Tokrat želim, da je obleka res nekaj posebnega. Prvo pravilo, ki sem si ga določila, je, da mora biti obleka udobna. Morda se sliši smešno, a vseeno – v poročni obleki se želim počutiti udobno, ne želim, da me kaj veže, srbi, stiska ali kaj podobnega. Večerne obleke, ki sem jih do zdaj nosila, so bile sicer vse zelo glamurozne, elegantne, a v nobeni od njih se nisem počutila preveč udobno. Skupna komponenta vseh je ta, da sem ob koncu prireditve ali dogodka komaj čakala, da jo slečem.

Za poročno obleko sem se torej odločila, da bo najprej udobna in da je ne bom takoj, ko bom izrekla tisti usodni »da«, želela iztrgati s svojega telesa.

Sanjska vs. resnična

Moja sanjska obleka je iz filma Bride Wars. Nosila jo je Kate Hudson, obleka pa je znamke Vera Wang. Prečudovita obleka, a kot pravim, to so sanje in bolj nekakšna predstava v glavi kot pa prava in najpomembnejše resnična poročna obleka. Moja resnična obleka ne bo prav nič podobna tej razkošni obleki, kajti ne jaz in ne oblikovalka moje poročne obleke Maja Štamol Droljc ne želiva kopirati že obstoječega dizajna obleke. In še, povsem iskreno, rada bi pokazala svojo postavo in ne, da imam okoli svoje zadnjice deset slojev tila.

Kljub temu da je različnih poročnih oblek res pravo malo morje in da je moj okus dokaj izčiščen kar se tiče večernih oblek, je poročna obleka nekaj posebnega in edinstvenega. Ni ena od oblek, ampak je ena. Poročna.

Čipka – romantična, večna, elegantna in tudi seksi

Takoj sem nekako vedela, da si želim, da je oprijeta po telesu in da je njena glavna komponenta čipka. Romantična, večna, ženstvena, elegantna. Ob pregledovanju različnih dizajnov se mi je kmalu zdelo, da ko vidiš eno čipkasto poročno obleko, si videl že vse.

Nekaj novega, nekaj starega ...

Marsikdaj rečemo, da ne bomo odkrivali tople vode, no, ampak jaz jo želim. Želim, da je obleka nekaj posebnega, da odraža mene, navdušenko mode. Seveda vam niti približno ne bom razkrila svoje poročne obleke ... Želim, da je presenečenje za mojega ženina. Lahko napišem le to, da bo obleka v obleki, da bo morda sestavljena celo iz dveh oblek in tudi iz dveh materialov – čipke in pa iz nekega lahkotnega blaga. Morda bo tudi nekaj belega usnja, zagotovo pa bo beli barvi dodan tudi kanček zlate barve, ki bo dopolnjevala tistih malo modnih dodatkov, ki jih bom imela – prelepo darilo bodoče tašče – zlata zapestnica njene babice –, čevlji Manolo Blahnik in pa zagotovo ali naglavno okrasje ali pa uhani oblikovalke unikatnega nakita Katje Koselj.

Pa ve? Se boste držale »pravil« nekaj starega, nekaj novega, sposojenega in modrega? Jaz imam tri od štirih, sposojeno mi dela težave. Imate kakšen nasvet?

V naslednji poročni objavi pa o tem, da sicer vedno najprej podpiram slovensko, ampak kako lahko tudi zunaj slovenskih meja najdeš super, predvsem pa zelo poceni rešitve za poroko, ljubke sladkorčke, ki naredijo vajin dan res nekaj posebnega. 

Si že prebral(a) blog o začetnih pripravah na poroko, ki ga je napisala Tjaša Kokalj? Preberi več>>

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+