Nevestin dnevnik:Priprave na poroko – nočna mora ali prijetni trenutki z dragim?

Avtor: 
Tjaša Kokalj
Bodoča nevesta Tjaša Kokalj

S Klemnom se poročiva šele naslednje leto, a vsakomur, ki vpraša, ponosno povem, da bi bila poroka (z izjemo nevestine obleke in nekaj detajlov) lahko že naslednjo soboto. Najin dan sva namreč ne le v grobem, pač pa v številnih podrobnostih (od poročnega fotografa, do snemalca in benda, poročne dekoracije, hrane, celo do tega, kdo mi bo delal mejkap in kdo frizuro) že dorekla. In to v kakšnem mesecu.

KO NAČRTUJEŠ SVOJO POROKO JE NEKOLIKO DRUGAČE

Priznam, da sem bila na začetku kar malce panična, saj do zdaj nisem bila na veliko porokah in me celotno dogajanje okrog tega (razen poroke princa Williama in vojvodinje Catherine) niti ni tako zelo zanimalo. Ko pa si sam na tem, da načrtuješ ta dogodek, je drugače. Kje se poročiti, kakšno temo bova izbrala za poroko, bo sploh imela kakšno temo, kaj pa barva poroke in koga povabiti, kaj obleči, koga izbrati za fotografa, ali rezervirati tudi snemalca, bend ali DJ-a ...? Milijon vprašanj, na katera nimaš takoj odgovora, in kot zelo organizirana oseba, včasih rahlo pikolovska, sprva nisem vedela, kam in na koga se obrniti. A sem se vseeno v pravo smer, v smer svojega partnerja. Na srečo sva bila tisti čas ravno na dopustu, tako da sva imela ves ljubi čas, da sva se pogovarjala o željah, idejah, tudi traparijah in drugih stvareh, iz katerih je kar čudežno nastajal najin dan.

Nevesta Tjaša Kokalj

POROČNE REVIJE MI NISO BILE V POSEBNO POMOČ

Vmes je bilo, kot bi se znova spoznavala, saj sva obujala spomine, ki segajo tudi deset let v preteklost. Iz nje sva potegnila samo najlepše spomine in dogodke, ki so iz naju naredili še močnejši par. Kar naenkrat ni bilo težko izbrati 'barve' poroke oziroma se odločiti, da je ne bova imela, da si želiva čistost, eleganco in večnost. Pesem najinega prvega plesa je bila glasna in jasna kot beli dan, tudi prostor, za katerega sva sicer potrebovala malce več časa kot le tistih nekaj dni na dopustu, se je narisal skoraj sam od sebe oziroma od najinih želja, da svatov ne obremenjujeva z dolgo vožnjo, da želiva, da je prostor zaseben, pripravljen le za naju tisti dan, in da imava rešen prostor tako v lepem vremenu kot tudi, če bo deževalo.

Tudi pri 'temi oziroma stilu' poroke se nisva kaj dosti ustavljala in se spraševala, kakšna naj bo, saj sva si, kljub temu da je na primer vintidž stil trenutno zelo trendi, želela nekaj, kar predstavlja naju, kar sva midva kot osebi, kot posameznika in kot par. In vsekakor nisva vintidž, pa naj je na fotografijah stvar še tako dobro videti. Seveda so bili detajli, kot so cvetje, okrasitev, poročna torta in podobno, prepuščeni bolj meni, saj sem bila jaz tista, ki je klikala za popolno torto, jo nato tudi 'sestavila' iz nekaj predlogov in pregledala tisoč različnih poročnih vabil, da sem našla enega, ki je bil v skladu z najinim stilom poroke.

Poročne revije

Poročne revije mi ob tem, iskreno povedano, niso kaj dosti pomagale oziroma sem v njih našla le tisto, česar si res ne želim. Ne želim, da je moja obleka tortasta, ne želim imeti pet prijateljic oblečenih v enaka oblačila, samo zato, ker to delajo tudi drugi. Pomembna sva on in jaz in če moj partner ne bo imel pet enako oblečenih moških ob sebi, zakaj bi imela jaz ženske? Poroka namreč ni neka kulisa, čeprav si velikokrat želimo in včasih tako tudi delamo, da je, a vseeno je dogodek zanj in zame. Moram priznati, da sem tudi sama večkrat padla v to 'igrano' kuliso, saj nehote velikokrat pomisliš, kako bo nekaj izgledalo in ne dovolj pogosto, kako se bodo drugi ali še pomembneje, kako se bova midva ob tem počutila. Vesela sem, da sva lahko v hitrem času dala podobo najinemu dogodku in izbrala ljudi, ki jim zaupava in ki nama bodo ta posebni dan naredili še lepšega. Od benda, do fotografa, do prič in seveda svatov.

NAJINA POROČNA TEMA? LEPO DRUŽENJE Z LJUDMI, KI NAMA VELIKO POMENIJO

Poročna dekoracija

Ali bo vse popolno? Seveda ne. S tem sem se že zdaj 'sprijaznila', ampak, ali je res pomembno, če tista roža ni postavljena točno tam, kjer si si želel? Ali je bolj pomembno, da je dobra hrana in da sta ženin in nevesta sproščena ter so svati dobre volje? Sklenila sva, da bo to najina tematika poroke – krasno druženje ob dobri hrani in pijači z ljudmi, ki nama veliko pomenijo. Mislim, da je le-ta večna.

OH, TA POROČNA OBLEKA! 

No, in da ne bo vse slišati tako lepo in kičasto ... Z nekim 'detajlom' pa sem imela kar precej dela in skrbi, saj se v mojih mislih ni in ni hotel pokazati in razkazati v pravi luči. In to je moja poročna obleka. Ta mi je delala vrsto preglavic, a o tem naslednjič :)

Si že prebral(a) blog o popolnem zaročnem večeru, ki ga je napisala Tjaša Kokalj? Preberi več>>

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+