Nevestin dnevnik: Moja poročna škatla

Avtor: 
Tjaša Kokalj
Poročna škatla

Moja poročna škatla ni fensi šmensi škatla, ampak je preprosta Ikeina kartonska škatla zelene barve. Nič kaj posebnega, boste rekli. Je že res, ampak skriva pa zaklade, ki so zame in za najin dan zelo dragoceni ter pomembni.

Že od samega začetka priprav na veliki DA(n) sem začela zbirati malenkosti, ki jih želim imeti na dan poroke, ki mi veliko pomenijo in so posebni. Tako je nastala ta škatla, ko sem že avgusta v njo pospravila podvezico, ki mi jo je dala v dar prijateljica Katja. Počasi se je polnila, tako da danes v njej ni več veliko prostora.

Podvezica in 'poročne' hlačke

Kot sem že zgoraj napisala, sem stvari začela zbirati že zelo zgodaj. To so bile malenkosti, v katere sem se v hipu zaljubila, so mi bile všeč ali pa so se preprosto skladale z najino poročno tematiko, da sem jih počasi nabirala in kupovala. Zaljubila sem se v romantične metuljčke, ki bodo na začetku poročne večerje krasili kozarce in bodo na njih napisana imena svatov, tako da bodo služili kot sedežni red.

Z menoj je prav tako moral napis Mr&Mrs, ki bo del dekoracije za glavno mizo. V škatli že čakajo številke za označitev miz in pa posebni zlati baloni, ki naj za zdaj ostanejo še skrivnost, kakšno sporočilo nosijo. V škatli so tudi tista posebna zlata zapestnica, o kateri sem že pisala, in belo spodnje perilo.

Nekaj modrega ...

Priznam, da rada nakupujem za poroko, malenkosti, ki sicer ne stanejo veliko, a še manjši 'udarec' po denarnici so bile, ker sem jih res kupovala postopno. Tako sem se zaljubila tudi v moder napis iz kamenčkov 'I Do, Me Too', ki si ga bova nalepila na podplate čevljev in ki je prav tako moje 'nekaj modrega'.

Mr&Mrs

Poročna pasja ovratnica

Nazadnje sta v škatlo prišli dve ovratnici za najina kužka, Meda in Kukija, za črnega Meda je bela usnjena ovratnica z metuljčkom, za belega Kukija pa črna. Ljubek in unikaten detajl, ki se ga bova ali bomo verjetno vedno spominjali. Zadnje čase zelo rada kupujem tudi malenkosti za 'po poroki' – torej ko bova že gospod in gospa ali Mr. oziroma Mrs. Opazila sem novo kolekcijo prav takšnih šalčk in papirnatih servietk, ampak to pride na vrsto šele po poroki. Priznam, obsedlo me je, ampak kaj potem! Tudi solnico Mr&Mrs sem kupila na ebayju in zdaj potrpežljivo čaka na uporabo.

Čas za resne stvari

Sem pač človek detajlov in majhnih ljubkih stvari, ki mi polepšajo dan, pa še všeč mi je vnaprej načrtovati tudi take malenkosti, ki ti vseeno vzamejo kar nekaj časa. Zdaj tega časa ne bo več toliko, saj prihajajo na vrsto 'velika' dela – izdelava poročne obleke, lov za poročnimi čevlji, lekcije plesa, stajling za priči in tudi druge svate, ki potrebujejo nasvet, poročna prstana, vabila, zaobljube ... Zdaj ni več časa za hec, kot je bil do zdaj, ampak čas za resne stvari. Je čas za probo poročnega mejkapa in frizure in potem že čas za nevestin 'glow'. Še pred tem pa seveda za fantovščino in dekliščino. O tem pa več že zelooo kmalu ...

Si že prebral(a) blog o tem, kako lahko sama izdelaš njen in njegov obešalnik, ki ga je napisala Tjaša Kokalj? Preberi več >>

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+