Nevesta naredi sama: 'njen' in 'njegov' obešalnik

Avtor: 
Tjaša Kokalj
diy, naredi si sam, obešalniki, ženin, nevesta

Priznam, da sem velika oboževalka izdelkov 'naredi sam' ali 'diy – do it yourself'. A hkrati vam moram tudi priznati, da mi, kljub temu da rada ustvarjam, manjka potrpežljivosti in včasih tudi ročnih spretnosti. Ko se lotim izdelave nakita ali šivanja, pogosto ugotovim, da imam že skoraj zakrnele prste.

A med izdelavo se vedno zgodi nekaj čudovitega – izdelovanje me zelo pomirja in je kot nekakšna terapija, ko ne smem biti živčna, ko moram delati počasi, saj z ihto ne dosežem ničesar. Okej, pa preidimo na poroko. Priprave so že v polnem teku, sestanki s cvetličarno in z agencijo glede dekoracije že potekajo, obleka je v izdelavi. Vabila bova zdaj zdaj naročila, prav tako tudi majhno pozornost za svate.

Čas je, da se lotiva detajlov, ki so zame zelo pomembni. Ker veliko brskam po internetu, sem že pred letom dni videla obešalnik 'his&hers' oziroma 'bride&groom'. Imela sem namen, da ju naročim, a sem se raje odločila, da ju naredim sama, prihranim nekaj denarja (pa tudi če le 10 evrov) in se zraven še malce pozabavam, obešalnika pa okrasim po svoje in jima dam svoj pridih.

diy, naredi si sam, obešalniki, ženin, nevesta

Kaj potrebujemo:

- dva lesena (bela) obešalnika,

- dva žičnata obešalnika (potrebujemo ju zaradi žice, ki jo lahko kupimo tudi posebej v klopčiču),

- okraski za obešalnika (rožo in belega metulja, črn metuljček, bisere),

- svinčnik,

- škarje,

- sukanec in šivanko (za vsak primer),

- pištolo za vroče lepljenje,

- klešče z različnimi nastavki,

- črno barvo za les na vodni osnovi,

- čopiče različnih velikosti.

Začela sem z okrasitvijo belega, torej njenega obešalnika. S pištolo za vroče lepljenje sem na celoten zgornji del nalepila perle različnih oblik in velikosti, dodala pa sem še rožo in metulja. Pazljivo pri lepljenju! Sama sem takoj dobila majhno opeklino ... No, mogoče pa sem samo jaz tako nerodna.

nevesta, obešalnik, diy

Ko okrasimo beli obešalnik, se lotimo 'njegovega' obešalnika. Če imamo tudi ta obešalnik bele barve, ga moramo najprej pobarvati na črno, vmes pa pustimo malce bele barve, da je videti, kot da sta suknjič in bela srajca. Linije si zarišemo s svinčnikom, nato pa se pridno in previdno lotimo barvanja.

ženin, diy, obešalnik

Medtem ko se 'njegov' obešalnik suši, se znova posvetimo nevestinemu. Z žico (najprej sem želela z debelejšo, a sem takoj dobila žulje in le s težavo žico oblikovala v črke, zato sem raje uporabila tanjšo) izpišemo besedo 'nevesta' ali katero koli pač želimo in jo nato s pištolo za vroče lepljenje pritrdimo na obešalnik.

Ko se 'njegov' obešalnik posuši (potrebna bosta dva nanosa barve), se lotimo lepljenja metuljčka, nato pa izpisovanja besede 'ženin', ki jo prav tako prilepimo na obešalnik.

obešalnika, diy, ženin, nevesta

Mogoče obešalnika ne bosta uporabila za poročni obleki, a vseeno je lep spomin na krasen dogodek, mar ne? Jaz sem s svojima zelo zadovoljna in ju imam kar za okras obešena v sobi.

Si že prebral(a) blog o izbiranju čipke za poročno obleko, ki ga je napisala Tjaša Kokalj? Preberi več>>

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+