5 stilov poročne pričeske & dodatkov

Avtor: 
Katja Koselj
Lasni nakit - Wedding tribe

Foto: Wedding tribe

 

Oblikovalka poročnega nakita Katja Koselj nam je zaupala pet trendov poročnih frizur in dodatkov prihajajoče sezone. Poudarja pa predvsem eno: drage neveste, kakorkoli se odločate, poslušajte sebe! Izberite tisti slog, v katerem ste si najbolj všeč, in bodite pozorne predvsem na to, da se počutite dobro.

1. Boho chic

Že drugo leto zapored so najbolj v trendu na pol spuščene romantične pričeske, ki jih na spletu najdemo pod imenom »boho chic«. Gre za nežne frizure z rahlimi kodri, delno spete frizure, zrahljane fige, neredne kite; vse deluje rahlo umetniško, boemsko. Namensko »neurejeno« pričesko obogatimo z asimetričnim dodatkom, ki celotno podobo uravnoteži. Primerni so podolgovati in gibljivi dodatki, ki jih lahko namestimo zadaj ali ob strani pričeske. Lahko imajo pozlačene ali posrebrene listke, rožice, prave bisere ali kristale, a nikakor vseh naenkrat.

Ta stil pričeske najbolje sovpada z nežnimi, romantičnimi čipkastimi in padajočimi oblekami.

Foto: Ana Kete

2. Tiara

Veliko deklet sanja o podobi neveste kot o princeski. K veliki, bogati in »tortasti« obleki je tiara ali »mini« krona prava izbira. Poleg klasičnih kronic in tiar so na voljo še obroči in venčki za lase. Prednost obroča je, da ga zlahka kombiniramo s tančico, ga snamemo in si ga ponovno nadenemo, tudi brez pomoči frizerja, poleg tega pa ga lahko tudi po poroki še uporabimo.

Krone, obroči in venčki so primerni tako za spuščene kot tudi za spete pričeske; najlepše pa izgledajo na valovitih laseh.

Foto: Matjaž Očko

 

3. Klasična sponka

Kljub nespektakularnemu imenu je glavniček ali razvejana sponka najbolj varna in najbolj pogosta izbira. Zakaj?

Ker pristaja k večini oblek oziroma stilov in ker jo lahko uporabimo tako pri spetih kot pri spuščenih laseh; lahko je zadaj, pri strani ali pa na vrhu pričeske. Zlahka jo kombiniramo tudi s tančico. Obstaja veliko različnih stilov in barvnih kombinacij poročnih glavničkov, nekateri ponudniki pa omogočajo tudi izdelavo po naročilu in personalizacijo. Tako boš lahko izbrala popolno barvno kombinacijo in model, ki se bo skladal s stilom tvoje obleke, s tematiko in z barvno shemo poroke. Izbrala boš lahko velikost, model, barve, materiale in tako soustvarila svoj poročni nakit.

Foto: Tamara Bizjak

4. Preproste lasne sponkice

Vsaka nevesta je zgodba zase. Si tudi ti ena izmed tistih, ki ne želijo preveč izstopati? Načrtuješ preprost slog poroke, lepo, elegantno, a preprosto obleko in tudi preprosto frizuro? Ne maraš »kiča«, ampak bi rada, da bi bilo na preprosti frizuri vseeno kanček posebnosti? Za takšno razmišljanje so idealne lasne sponkice: lahko dodaš le eno, lahko pa tri ali celo deset in s tem dobi še tako preprosta pričeska subtilen pridih svečanosti.

Foto: 2Lindens Photography

5. Glamurozna »statement« kreacija

Nikoli ne pozabi: to je tvoj dan! O njem si sanjala tako dolgo in vse naj bo tako, kot si želiš oziroma si oba želita. Res je, da poročni svetovalci ponavadi pravimo, da naj vse ’paše’ skupaj, da naj ima poroka temo, rdečo nit, naj se stil obleke sklada s pričesko, ličenjem, dodatki ... Vseeno pa si upaj biti drzna, odloči se za še nikoli viden dodatek ali ga naroči v izdelavo prav zase. Tudi v Slovenijo počasi prihaja trend razkošnih, drugačnih in predvsem drznih porok. Naj bo tvoja ena izmed njih! Izdelava unikatnih »statement« kosov lahko traja tudi mesec dni, zato ne odlašaj in me kontaktiraj čimprej: info@katjakoselj.com.

Foto: Marko Marinković

Izdelava unikatnih »statement« kosov lahko traja tudi mesec dni, zato ne odlašaj in me kontaktiraj čimprej: info@katjakoselj.com.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

NEVESTA Z NAJLEPŠO PRIČESKO

Avtor: Zaobljuba.si

Poleg poročne obleke je izbor pričeske izrednega pomena za vsako bodoč... Preberi več

Naslednja objava

Trendi poročnega nakita

Avtor: Zlatarnica

Včasih so neveste nosile drobne uhane in tanko verižico, danes pa je p... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+