Zaobljubin test - Poročna obleka s Kitajske #1

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poročna obleka iz Kitajske

Pred dobrim mesecem dni smo s pomočjo vaših predlogov izbrali dve poročni obleki, ki jih ponujajo proizvajalci iz Kitajske. Obleki smo naročili, saj smo želeli s testom izvedeti, v kolikšni meri se obleke iz Kitajske razlikujejo od tistih, ki jih lahko kupimo v slovenskih poročnih salonih.

Prva poročna obleka je v Slovenijo prispela po dobrem mesecu dni od naročila. V vmesnem času so nas kitajski proizvajalci kontaktirali, saj so želeli preveriti velikost obleke.

Obleka je prispela po pošti, zapakirana v dve plastični vrečki. Kot boš videla tudi v spodnjem videu, je bila obleka lepo zložena. Obrnjena je bila na narobno stran, kar nas je v prvem trenutku malo presenetilo, saj je bila videti zelo nenavadno. A takoj ko smo jo vzeli iz vrečk, je v nas udaril tipičen vonj po umetnem materialu. Obleka je imela specifičen in močan vonj, ki je ostal v sobi tudi potem, ko je bila čez noč tam shranjena.

Ker smo si želeli obleko in njen material primerjati z obleko v salonu, smo se odpravili v salon Sanjska obleka, kjer smo postavili ob bok obe obleki. In – če verjamete ali ne, RAZLIKA JE BILA OČITNA. 

Najočitnejše razlike, vidne na prvi pogled in otip, so bile:

- barva: kitajska obleka je popolnoma bela, obleka iz salona pa krem, kar daje slednji že na prvi pogled poseben čar;

Primerjava poročnih oblek

- material: obleka iz Kitajske je veliko bolj groba in trda, medtem ko je obleka iz salona mehka in zelo prijetna na otip, zato tudi lepše pada in se prilega telesu;

- očitna je razlika v bavni podlagi tančice, na katero je prišita čipka: na kitajski obleki je tančica bele barve, kar se ne zlije tako lepo s telesom kot kožna barva; na obleki iz salona je čipka prišita na kožno tančico, kar posledično pomeni, da je efekt drugačen – izgleda, kot da čipka samostojno stoji na telesu;

gumbki na zadnjem delu so na kitajski obleki samo prišiti na zadrgo in služijo kot okras, zato tudi ne stojijo lepo in prosto plešejo, medtem ko se na obleki iz salona gumbi na hrbtu lepo zapenjajo in služijo svojemu namenu, kar posledično pomeni, da se obleka lepše prilega;

Hrbtni del poročne oblek iz Kitajske

- »slovenska« poročna obleka je tudi veliko tanjša in mehkejša;

prav tako je čipka na »slovenski« obleki lepše izvezena; 

- razlika je očitna tudi v podlogi: na kitajski obleki je ta precej debela in tako nekoliko kazi končni izgled;

- naročena obleka naj bi bila krojena na način »morske deklice«, in ker je na bokih močno podložena in narejena iz tršega materiala, izgledajo boki in zadnjica neveste optično večji, kar pa si večina deklet ne želi;

- prav tako smo opazili razliko v vlečki: na sliki, kjer je bila obleka predstavljena, je vlečka izgledala veličastno, v resnici pa ni tako.

In še ena pripomba glede obleke iz Kitajske: naročili smo obleko številka 38, izkazalo pa se je, da je ta številka bolj primerna za velikost 36.

Primerjava konfekcijskih številk, poročna obleka iz Kitajske

 

Test s primerjavo oblek smo tudi posneli, vse od prejema pošiljke naprej, zato te lepo vabimo k ogledu, da se boš lahko tudi na lastne oči prepričala o razlikah.

 

 

Glede na predstavljene neenakosti lahko z gotovostjo trdimo, da je razlika očitna. Ker se veliko deklet odloča za nakup obleke preko spleta predvsem zaradi nižje cene, lahko potrdimo rek »malo muske, malo denarja«.

KItajska in slovenska poročna obleka

A vsake oči imajo svojega »malarja«, tako da dopuščamo tudi drugačno mnenje. 

Sedaj pa čakamo še drugo obleko, ki smo jo naročili. Sledi nam in se prepričaj kakšna bo druga poročna obleka. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Helenina zgodba - poročna oble...

Avtor: Zaobljuba.si

Ko smo objavili primerjavo poročnih oblek (iz Kitajske in iz slovenske... Preberi več

Naslednja objava

Zaobljubin test - Poročna oble...

Avtor: Zaobljuba.si

Prejeli smo drugo poročno obleko iz Kitajske in preverili kakšna je ra... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+