PRIPRAVE NA POMERJANJE POROČNE OBLEKE

Avtor: 
Zaobljuba.si
poročna obleka, poroka, poročni salon, poročni atelje

Vsi radi sanjarimo o najpomembnejšem detajlu našega pravljičnega dne, o sanjski poročni obleki. Občudujemo obleke na spletu in v revijah, nato pa se zaljubimo v določen kroj ali detajl in verjamemo, da je to ena in edina izbira. Je pa res, da na večini fotografij obleke nosijo manekenke s skoraj popolnimi merami. Realnost je drugačna; nekatere imamo malce širše boke, druge so majhne, tretje presuhe, četrte imajo prevelik prsni obseg ipd. Za vsako postavo se najde prava poročna obleka, zato ne obupajte že na začetku. To pa seveda ne pomeni, da za vas ne obstaja idealna poročna obleka, temveč ravno nasprotno. Če se sprašujete, kako do sanjske poročne obleke, ki bo pika na i vaše poročne pravljice je prvi odgovor ta, da jo morate nujno pomeriti. Če vam je že pomerjanje hlač in majic v trgovini nadležno opravilo, potem si morate za pomerjanje poročne obleke vzeti čas.

Poročna obleka, poročni atelje, poročni salon, zaobljuba.si
Poročni salon Ena in Edina

SITUACIJA 1: PRIDETE V SALON. IMATE KONFEKCIJSKO ŠTEVILKO 42, SVETOVALKA PA VAM PONUDI OBLEKO V ŠTEVILKI 46 IN VEČ

Nekateri smo nekoliko bolj občutljivi na konfekcijske številke. Takoj, ko vidimo večjo številko, se začnemo obremenjevati.To še ni razlog, da nemudoma zapustite salon in odidete drugam. Povsem normalno je, da poročni saloni razpolagajo z oblekami različnih, predvsem pa tudi večjih konfekcijskih številk. Če imate malce večje oprsje, vam bodo v izbor gotovo ponudili večjo številko, vse ostalo pa bodo prilagodili, torej primerno zožili ali razširili, glede na mere in tip vaše postave.

Poročna obleka, poročni atelje, poročni salon, zaobljuba.si
Poročni salon White Couture

SITUACIJA 2: KO POKLIČETE V POROČNI SALON IN SE NAROČTE NA POMERJANJE, JE FINO, DA SE NA TO TUDI PRIPRAVITE

Pomerjanje običajno traja eno uro, lahko pa tudi več, odvisno od tega, ali ima svetovalka naprej že naročeno drugo nevesto. Ker boste najbrž pomerjali različne modele oblek, tudi tiste s srčastim izrezom in brez naramnic, je smiselno, da pred pomerjanjem oblečete modrček kožne barve, po možnosti s snemljivimi naramnicami. Zapomnite si, da se vaše pomerjanje začne že doma z ogledom spletne strani izbranega poročnega salona. Oglejte si ponudbo njihovih oblek in si zapišite, kateri  modeli so vam všeč, saj bo tudi svetovalki lažje oceniti vaš okus in vam svetovati še kakšen podoben model.

Poročna obleka, poročni atelje, poročni salon, zaobljuba.si
Poročni salon Sanjska obleka

SITUACIJA 3: KOLIKO PRIJATEJIC NAJ GRE ZRAVEN

Najboljši odgovor se glasi takole: »čim manj!« Vsak ima svoj okus, zato je smiselno, da s seboj vzamete osebo, ki ji res zaupate, katere mnenje cenite in veste, da se ne bo ozirala samo nase. Vsekakor pa morate biti tudi sami dovolj odločni, da izberete obleko, v kateri se boste tudi sami počutili odlično. 
Zapomnite si, najbolj nevtralen okus ima gotovo svetovalka v poročnem ateljeju, ki vas vidi prvič in ki je prav gotovo oblekla že veliko deklet pred vami.

Poročna obleka, poročni atelje, poročni salon, zaobljuba.si
Poročni salon Mod'Art

SITUACIJA 4: KOLIKO RAZLIČNIH POROČNIH SALONOV OBISKATI IN KOLIKO RAZLIČNIH OBLEK POMERITI

Nekatere svojo idealno obleko najdejo ob svojem prvem obisku poročnega salona, nato pa se kar malo ustrašijo, da je njihovega iskanja že konec, in si pač ne dovolijo, da bi to obleko še rezervirale. Nato hodijo po salonih in nevede pomerjajo prav takšne kroje in stile oblek, kot že pri prvoizbrani obleki. Pozor, če se boste vedno znova vračale na pomerjanje, obleke pa ne boste rezervirale, se vam lahko zgodi, da se za prav to obleko odloči neka druga nevesta, si jo po možnosti rezervira celo za isti datum, vi pa ostanete brez nje.

Poročna obleka, poročni atelje, poročni salon, zaobljuba.si
Poročni salon Poročne pravljice

Za vsako postavo se najde prava poročna obleka, zato ne obupajte že na samem začetku. Zaupajte nasvetom svetovalk v poročnih salonih. Pred vami so oblekle že marsikatero nevesto in zagotovo lahko poiščejo pravi stil poročne obleke za vas.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

OBLEKA, KI BO PRISTAJALA VSEM ...

Avtor: Zaobljuba.si

Če želiš, da so tvoje družice kljub različnim postavam usklajene, smo ... Preberi več

Naslednja objava

Lara načrtuje: D poročna oblek...

Avtor: Lara - Superbizimami

Lara je izbrala svojo sanjsko poročno obleko. Preberi, kako je potekal... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+