Lara načrtuje: D poročna obleka

Avtor: 
Lara - Superbizimami
Lara načrtuje poroko - poročna obleka

Poročna obleka. Nisem vedela, da mi ta izbira toliko pomeni, dokler nisem postala zaročenka. Poročna obleka me je vedno asociirala na prizor iz serije Prijatelji, ko Monica, Rachel in Phoebe sedijo v poročnih oblekah na kavču, grizljajo kokice in pijejo pivo. Vedno sem si predstavljala, da bi to enkrat počela skupaj s svojimi prijateljicami, a nam ni uspelo. Kako bi bilo luštno! Prav vidim nas.

Vprašanja, ki so se mi porajala, ko sem razmišljala o poročni obleki: Kakšno izbrati? Primerno svoji postavi? V skladu z najnovejšimi trendi? Kaj je tisto, kar me bo prepričalo, da bom izbrala pravo? Čustva. Bodo? Jih ne bo?

KAKŠNO POROČNO OBLEKO SI ŽELIM?

Če povem po pravici, sem šla v ta »projekt« malo bolj z glavo, saj me čustva velikokrat zanesejo. V prvi vrsti sem se zavedala pomena izbire. Samo enkrat v življenju se bom sprehodila do oltarja, zato sem se lotila zadeve racionalno. Rekla sem si, da bom upoštevala nasvete, in se na koncu res odločila za poročno obleko, ki bo poudarila mojo osebnost in v kateri se bom počutila odlično.

Odprta bom za predloge in predvsem – odprta bom za vse!

Poročna obleka

Prav tako bi vam rada položila na srce, da vedno vprašajte za popust. Najem oz. nakup ni poceni, in če dobite kakšen procent off, boste še z večjim veseljem odšle iz trgovine; in če sklepam po svojem Marku, boste tudi ve razveselile svojega zaročenca. Z Markom imava glede same poroke enake želje, res, v vsem se strinjava in sva si v tem zelo podobna. Razen glede budgeta. Tu se malo razhajava. Bom rekla tudi kakšno na to temo. Kdaj drugič.

Obleko že imam!

Ponjo sem se odpeljala kar v Zagreb. Naredila sem celo študijo – tukaj spet udari ven moj perfekcionizem – in prišla do ugotovitve, da ima salon, ki sem ga obiskala, daleč največjo in najboljšo ponudbo!

Z veseljem bi si obleko izbrala v Ljubljani, a iskreno, takšne, ki sem si jo izbrala tam, preprosto ni. Poseben občutek je, ko veš, da si nevesta ti, in z metuljčki v trebuhu sem pričakovala prvo pomerjanje.

Bila je sobota. Skupaj s prijateljicama, mami in poročnima organizatorjema smo se odpeljali na »poročni izlet«. Tja sem šla z izbranim okusom, vizijo in prepričana v svoj izbor. Pomerila sem vse možne modele. Tudi tiste, za katere sem bila prepričana, da mi ne bodo pristajali. Ker je res, kar pravijo: dokler ne daš nase, dejansko niti ne veš, kaj vse ti pristaja.

Moram priznati, da sem bila kar pozitivno presenečena. Na drugo ᾽probo᾽ sem šla v drugi zasedbi. S seboj sem vzela tri prijateljice in svojo pričo, brata. Oblekla sem še nekaj novih modelov, ki pa so me samo še bolj prepričali, da je moj izbor pravi. Tudi ostali so se strinjali, da obleka res nima konkurence. In tako je padla končna odločitev. Verjamem v svojo izbiro. Srečna in hvaležna sem, ker sem imela super ekipo.

Moja poročna obleka je zame popolna. Posebna. Drugačna. Tradicionalna, »with a twist«, bi rekla sama. In nikoli si ne bi mislila, da si bom izbrala takšen model, res ne. V njej se počutim super. In če pomislim, res odraža prav mene in moj karakter. Komaj čakam, da jo spet oblečem. In komaj čakam, da vam jo pokažem!

Iz lastnih izkušenj vam lahko povem: izberite takšno poročno obleko, ki je všeč vam! Ne prijateljicam ne staršem ..., ampak vam! Seveda je pomembno tudi mnenje tistih, ki vas najbolje poznajo. A najbolj pomembne ste ve, vaše mnenje, vaši občutki, ko stojite pred ogledalom v poročni obleki, v kateri se boste sprehodile do ljubezni svojega življenja. Spet sem vsa čustvena, ko to pišem. Kar predstavljam si naju. Kako bo lepo.  

Sem sledila trendom?

To boste videle čez pet mesecev. Sori. Opazila pa sem, da so letošnji trendi malo bolj drzni. 3D cvetlični vzorci, ki so bili velik modni hit lanskega leta, ostajajo. Čipke, čipke in še enkrat čipke.

Poročne obleke - Lara načrtuje

Detajli na hrbtu, v pasu, čipka na rokavih, hkrati pa še vedno prevladuje večni minimalizem, ponekod obdan s cvetličnimi vzorci. Pika na i romantični nevesti. Čeprav naj bi bila letošnja nevesta malo bolj drzna. Pokazala naj bi več kože. V ospredju so globoki izrezi, gol hrbet, gola ramena.

Lara načrtuje poroko - trendi poročnih oblek

Oprijeta silhueta je letos zelo v trendu, lahko se spodaj še razveja v obliko morske deklice, kar je letošnji modni hit.

Lara načrtuje - izbira poročne obleke

Barvna trenda letošnje pomladi sta nežno roza in svetlo modra. Če prisegate na večno, tradicionalno belo, lahko obleko dopolnite z barvnimi dodatki v teh tonih. Mogoče je čas, da stopite iz okvirjev tradicije. Letošnje leto je kot nalašč za malo drznosti. Seveda pa to ni za vse. Prevladujejo nežno roza, bež odtenki, prav tako pa se najde tudi nekaj modrega. Saj veste, na dan poroke naj bi vsaka nevesta nosila nekaj modrega, starega, novega in sposojenega. Glede na to, da malo dam na vraževerje, se zna zgoditi, da bom odkljukala vse štiri kategorije. :D

In še za konec. Drage moje, zaupajte vase. Želim vam, da bi se v svoji obleki počutile kot v pravljici. Ker je poroka pravljica: obljuba večne zvestobe svojemu princu.

Upam, da vam kakšen moj nasvet pride prav. In zapomnite si, moje DRAGE PRELEPE NEVESTE: najbolj ste pomembne ve, obleka je pa še tista pikica na i. 

Lara

SI ŽE PREBRALA, KAKO JE POTEKALA LARINA ZAROKA?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Zgodovina poročne obleke

Avtor: Zaobljuba.si

Če se spomniš mladostnih sanj o poroki, so verjetno zgledale nekako ta... Preberi več

Naslednja objava

Lara načrtuje: Poroka bo 9. 9....

Avtor: Lara - Superbizimami

To pomlad nam bo, s svojimi zapisi o organizaciji poroke, lepšala Lara... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+