Poročno ličenje - kaj bo v trendu

Avtor: 
Luka Luka in Zaobljuba.si
Luka Luka poročni vizažist

Kako bi se na kratko opisali, v čem se razlikujete od drugih make up artistov?

Sam se zelo težko opisujem, pa vendar: sem čutna oseba, po duši romantik, rad sem zelo natančen, vzamem si čas, da delo naredim najbolje, kolikor se le dá ... Je pa res, da ni vsak dan enak. Ne vem, koliko se razlikujem od drugih make up artistov, morda po tem, da sem ustvaril posebno tehniko ličenja in sem prepoznaven tudi po tem. Ljudje, ki me spremljajo, natančno vedo, katere make upe sem ustvarjal jaz. Priznam, zelo sem vesel, da ljudje prepoznajo moje delo.

     Kateri trend oziroma stil je vam najbolj blizu in zakaj?

Zelo rad izvajam »fashion make up« zaradi samo enega razloga. Pri njem si namreč lahko ustvarjalen, nikoli ni preveč, pri njem pravilo, več je manj, ne velja. Pravzaprav ni nobenih pravil, make up artist se lahko »izživlja« nad obrazom, kot se želi. Nikakor pa tak make up ni primeren za poroko, izjema je samo, če je nevesta zelo predrzna in si upa ....

Vsak modni trend ima tudi kakšen »kiks«. Kateri trend vam vsekakor ni pisan na kožo in bi ga odsvetovali?

Vsak trend je po svoje zanimiv in ustvarjalen. Lanski trend, pri katerem so prevladovale široke in nepopuljene obrvi, mi ni bil najbolj pisan na kožo, kajti pravim, da so obrvi ogledalo obraza, zato morajo biti urejene in lepo oblikovane. Izogibam se tudi »smokey eyes«, kajti ta trend je že davno mimo, ampak pri nas ga še vedno vsi hočejo na svojih očeh.

Brez katerih treh ličil ženska ne bi smela od doma?

Vsaka ženska – to velja tudi za moškega – mora najprej poskrbeti za zdravje, kajti le-to se zelo odraža na kozi. Skrbeti je treba za zdravo prehrano in vsaj malo telovadbe, kožo je treba vsak večer sčistiti in nahraniti s hranilno kremo. Samo v tem primeru je koža sijoča in naš videz zdrav. Vsaka ženska bi morala imeti doma vsaj maskaro, glos ali šminko in senco za lica. S temi tremi ličili lahko poudari svojo lepoto.

Luka Luka poročno ličenje

Katere make up trende bomo lahko spremljali v prihodnji sezoni porok?

Make up trend za prihodnje leto porok bo naslednji: nevesta bo morala biti čimbolj naravna, uporabljale se bodo barve v naravnih zemeljskih jesenskih odtenkih – rjava, zlata ,bež, rahlo oranžna … Ustnice ne bodo smele biti premočne, paziti bo treba, da bo obraz zasenčen pravilno glede na obliko. Lička bodo sveža, rahlo svetlikajoča se. Nevesta bo morala biti kot princesa, ki izžareva lepoto, zdravje in nasmeh.

Kako bi opisali slovensko nevesto?

Štiri četrtine ali 80 odstotkov slovenskih nevest je zelo klasičnih. Ugotavljam pa, da gredo zadnji dve leti stvari malo na bolje in da neveste uporabljajo »ameriški trend«.

Katero je najbolj pogosto vprašanje, ki vam ga neveste zastavijo glede ličenja? Imajo kakšne posebne skrbi in želje?

Najbolj pogosta vprašanja nevest so, ali bo make up vzdržal do konec slavja oziroma vsaj do konca poročnega fotografiranja. Odgovarjam jim, da mora make up vzdržati do jutra in da si morajo popravljati samo usta. Make up artist mora uporabljati dobra, obstojna ličila, ki zdržijo vsaj dvanajst ur in visoke temperature, puder se ne sme »sesiriti«.

Kakšna je bila do sedaj najbolj nenavadna želja neveste glede poročnega ličenja?

V spominu sta mi ostali zlasti dve nevesti; skrbel sem za njuno ličenje, frizuri in obleke. Nevesta, za katero sem skrbel v Parizu, je imela zelo nenavadno željo glede ličenja. Bila je predrzna, na obraz sva ji lepila srebrne konice, obrila obrvi, izbrala sva rdeče-črno obleko z dodatkom zlate čipke. V svojem kovinskem videzu je bila zelo zanimiva.

Druga nevesta je bila iz Slovenije in želela je, da ji na glavo pripnem 50 belih nageljnov. Priznam, zelo težko sem jih stlačil na glavo, a z nevesto sva se zabavala in smejala. Mislim, da bi lahko o nenavadnih dogodivščinah govoril na dolgo in široko. Največ jih je bilo v Rusiji, a tudi drugje ... Je pa vsaka nevesta zgodba zase.

Kaj je po vašem pri poročnem ličenju bolj pomembno, da je nevesta lepa v živo ali na fotografijah?

Poročni make up mora biti lep v živo in na fotografiji. Je pa res, da se z nevestami vedno dogovorim za malo močnejši make up zaradi fotografije. Fotografija namreč običajno pobere vsaj 40 odstotkov make upa. Najraje pa stopim v stik s fotografom in dogovoriva se, kako bo s svetlobo na fotografijah, in temu potem prilagodim make up ... Zelo rad nevesti pred ličenjem narišem skico make upa, ki sem si ga zamislil zanjo, in potem se pogovoriva, ali želi kaj spremeniti.

Poročno ličenje Luka Luka

Lahko nevesti poleg ličenja ponudite tudi oblikovanje pričeske ali to dvoje strogo ločujete?

Ponujam tudi oblikovanje pričeske, ker menim, da naj masker poskrbi za make up in frizuro. Samo tako namreč lahko dosežeš lepo celoto. Nevesti po navadi pomagam tudi pri izbiri obleke, svetujem ji, kam naj se obrne za izposojo ali kje naj kupi poročno obleko. Tako dobro spoznam značaj neveste in lažje prideva do dobrega rezultata, pri katerem je najpomembnejše, da je nevesta na poročni dan sproščena in svobodna.

Kaj bi svetovali nevestam, ko se odločajo za poročnega vizažista?

Najprej se naj pozanima o vizažistu, kje opravlja svoje delo, koliko in kaj je že naredil, pogleda naj, ali ima svojo internetno stran, kakšna so priporočila o njem itn. Vse to je zelo pomembno, kajti tako bo vnaprej vedela, kako masker oziroma make up artist dela ter predvsem s kom dela in kakšna ličila uporablja, katere znamke. Pozorna naj bo na to, ali so ličila profesionalna, saj samo to zagotavlja njihovo obstojnost ...

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+