Poročni šopek v različnih letnih časih

Avtor: 
Metka Sporiš

Za poroko je primeren vsak letni čas, saj nas narava tako pomladi kot poleti, jeseni in pozimi obdaruje s toliko lepote.

Največ parov se odloča za poroko spomladi in poleti. Takrat imamo na izbiro tudi največ raznovrstnega cvetja in celo paleto barv, med katerimi lahko neveste izbirajo. Tako so spomladi zelo priljubljene anemone, narcise, šmarnice, hijacinte, frezije, tulipani, amarilis, avrikelj, kamelije, gerbere, iris, jasmin, mimoza, telohi, trobentice, rununkule, orhideje, dišeči grahor, zvončki, žafran.

Pri izbiri pomladnega cvetja za poročni šopek pa mora biti nevesta previdna, saj nekatere spomladanske cvetlice vsebujejo veliko vode in imajo krhka stebla. Krhke cvetlice sicer okrepimo z žičko, vendar kljub temu pod toploto rok veliko spomladanskih cvetlic hitro ovene. Zato je dobro, da je tak šopek narejen v »lady držalu«, saj le-to oskrbuje cvetlice z vodo. Lahko pa si naročite dva poročna šopka; ko prvi ovene, ga zamenjate s svežim.

Poročni šopek

 

Tudi poleti lahko izbiramo med različnimi vrstami in barvami cvetja. Poletni meseci nam postrežejo tudi z modrimi barvami cvetov (hortenzija, srobot), vendar jih je priporočljivo kombinirati z belimi ali zelenimi cvetlicami. Poletno cvetje: flamingovec, nagelj, marjetica, šlajer, lilija, magnolija, potonika, vrtnica, sončnica, hortenzija, pasijonka, mak, fuksija, gardenija, ognjič, bršljan, španski bezeg, frezija, ostrožnik.

 

Poročni šopek - modra

Jesenski poročni šopek naj bo sestavljen iz toplih barv, recimo temnorumene, oranžne, rdeče ali rjave. Jesen je tudi čas raznobarvnega resja, listja in plodov, ki jih lahko vključimo med jesensko cvetje. Naj ga naštejem: astra, okrasni srobot, krizantema, kala, bršljan, amarilis, orhideja, vrtnica, hortenzija, resje, ostrožnik ali sončnica.

Za poročni šopek v zimskem času se odločite za eno barvo cvetja in dodajte nekaj bleščečih dodatkov (biserčki, žice) ali čipko. Pri izbiri cvetja morate biti pazljivi, saj temperaturne spremembe (topli notranji prostori, zunaj mraz) naredijo svoje. Najbolj so jim kos proteje in banksije, lahko pa se odločite tudi za šopek iz storžev in bombaža.

 

Metka Sporiš - Sanjski šopek

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+