Poročne fotografije so trajen spomin

Avtor: 
Zaobljuba.si in Flare Visuals
Poročna fotografija

1. Začnimo še pred poroko, pri zaroki in vse bolj priljubljeni »zaročni« fotografiji. Kako je z zaročno fotografijo? Zakaj se pari odločijo zanjo?

Zaročna fotografija je res vedno bolj prisotna tudi pri nas in veseli smo, da jo pari sprejemajo. Pravzaprav se nam zdi tako pomembna, da je – velja tako za snemanje kot fotografiranje – pomemben ali že kar obvezen del naše ponudbe. Nekateri pari, s katerimi smo sodelovali na začetku, niso verjeli, da je zaročno fotografiranje pomembno, a so bili na koncu tudi oni zelo navdušeni. Glavni pomen zaročnega fotografiranja je vnaprejšnje spoznavanje s parom, zato sta na njun sanjski dan mnogo bolj sproščena. Manj ima par treme pred fotografiranjem, bolj sproščene in lepše so fotografije. Navsezadnje pa z zaročnim fotografiranjem par dobi tudi nekaj "intimnejših" fotografij, na katerih sta samo onadva. Velik poudarek dajemo tudi zaročnemu snemanju, saj se v naših videoposnetkih vedno prepletata poroka in zgodba para.

Zaročna fotografija
 

2. Koliko prej naj pari rezervirajo poročnega fotografa?

To je vedno aktualno vprašanje, na katerega pa ni univerzalnega odgovora. Nekateri pari poroko organizirajo dve leti vnaprej, druge se spomladi zaročijo in poleti že poročijo. Nič od tega ni narobe, predvsem pa je odvisno od njihovih želja. V vsakem primeru pa dajte prednost stvarem, ki vam pomenijo veliko. Poiščite in rezervirajte tisto, kar vam je najpomembnejše. Na žalost pa ljudje pogosto pozabijo, da na koncu ostanejo samo ljubezen, prstan, partner oziroma partnerka in fotografije, ki vam bodo obujale spomine na poroko do konca vašega življenja. Vsekakor pa pojdite v akcijo čimprej, navsezadnje v sezoni ni toliko sobot. 

3. Bi morala mladoporočenca pri izbiri pravega fotografa upoštevati stil poroke in svoj značaj? Je vsak fotograf primeren za vsakogar? Ste kdaj delali s parom, s katerim niste čutili prave energije ali ste se celo zapletli v kakšen spor?

Vsekakor. Mladoporočenca naj si dobro ogledata čim več ustvarjalčevih fotografij in videoposnetkov. Delo morata začutiti. Takrat bosta natančno vedela, da želita imeti na poroki prav tega fotografa ali snemalca in da naj bo njuna poroka zabeležena na tak način. Vsak dober fotograf lahko zabeleži poroko odlično. Vendar ima vsak par drugačen okus. Pomembno je tudi, da je paru všeč obdelava fotografij. Nekateri uživajo ob gledanju živih, kontrastnih fotografij, drugi imajo raje bolj umirjene, naravne posnetke. Mladoporočenca naj že na začetku izrazita svoje želje in čim več vprašujeta. S pari do sedaj nismo imeli nobenih sporov ali težav. Ravno nasprotno. Z vsemi smo se lepo ujeli, postali prijatelji in to prijateljstvo tudi ohranili. Dejstva, da nas par rezervira za svoj dan, ne vzamemo zgolj kot fotografiranje ali snemanje poroke, ampak se paru želimo približati in splesti prijateljstvo.

4. Se morata mladoporočenca pred fotografiranjem na kaj pripraviti?

Za zaročno fotografiranje si napotke izmenjamo sproti, nekaj dni prej pa natančno določimo in napišemo vse, kar je potrebno. Tako kot pri snemanju tudi pri fotografiranju par prosimo, da za ''domačo nalogo'' napiše nekaj povedi o sebi. Tako lahko pripravimo scenarij in predstavimo našo idejo. Priprav za poročno fotografiranje pa naj bo čim manj. Bolj neobvezujoče bo, boljše bo. 

Poročna fotografija

5. Kakšna okolica je po vašem najlepša za poročno fotografijo?

Če bi morali sami izbrati idilično lokacijo, bi bila ta zagotovo na prostem. Naj bo travnik, obala, pred gorsko kočo ..., odprt prostor ima preprosto poseben čar. 

6. Kakšen stil poroke je vam najbolj všeč?

Vizualno nam je zelo všeč ''vintage'' stil porok. Najverjetneje zato, ker je pri tem stilu največ poudarka na detajlih in dekoraciji. Vsekakor pa je najbolj pomembno vzdušje na poroki. Največji vtis naredijo smeh, ples in ljubezen, ki lebdi tisti dan v zraku. To je tisti pravi čar.

7. Bodo v tem letu drugačni tudi trendi poročne fotografije?

Menimo, da se trendi v fotografiji in pri snemanju v letošnjem letu ne bodo korenito spremenili, pravzaprav bodo v večji meri ostali taki, kot so zdaj, še vsaj kakšno sezono ali dve. Morda bi dodali še to, da so se poročni videoposnetki v zadnjih nekaj letih drastično spremenili. Pari naj si pogledajo kakšen sodoben videoposnetek, zelo verjetno bodo presenečeni!

Flare Visuals

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+