Izbira poročnega šopka, glede na značaj neveste

Avtor: 
Zaobljuba.si in Metka Sporiš
Poročni šopek

1.Neveste prilagodijo poročni šopek temi in stilu poroke. Ker je od tega odvisna oblika šopka, nam zaupanjte, kakšne so njegove najbolj priljubljene oblike in katero cvetje je najbolj primerno za posamezen aranžma.

Ja, res je. Nevesta in ženin običajno začrtata stil in prevladujočo barvo poroke z izbiro poročnega vabila. A ker floristika ne pozna meja, nam stil in barva nakažeta le smer. V njej pa je še nešteto odprtih možnosti.

Zelo pomembno je, da si nevesta za izbiro poročnega šopka vzame čas. Skupaj se pogovorimo, kako naj teče celoten poročni dan, kje naj bo poroka, o poročni obleki in nevestini pričeski. S pogovorom z ženinom in nevesto zaznamo njuna značaja, kar nam zelo pomaga pri izbiri sanjskega poročnega šopka. Še vedno je najbolj priljubljena oblika šopka bidermajer oziroma okrogel šopek. Tak šopek je primeren za vse postave (nevesti prilagodimo samo velikost šopka).

Poročna dekoracija

Tak šopek je tudi najpriročnejši. Lahko je narejen v »lady držalu«, ki cvetju ohranja svežino. Neveste pa se vse bolj odločajo za šopke bidermajerske oblike z vpleteno žico ali volno. S takimi dodatki razgibamo strogo obliko bidermajerja. Za bidermajerski šopek so primerne vse vrste cvetja.

Neveste višje postave se rade odločajo za bogat padajoči šopek. Seveda vanj sodijo bogate cvetlice, kot so orhideje ter vrtnice, in tudi eksotično cvetje. Vitkejše neveste pa rade za svoj sanjski šopek izberejo eleganten, odprt šopek, ki je sestavljen iz manjšega števila cvetov ene vrste. Eleganco odprtega šopka poudarijo kale ali žametne vrtnice.

2. Znano je, da lahko cvetje in njegove barve povežemo tudi z značajem človeka.  Je mogoče potegniti vzporednice med značajem neveste in izbiro poročnega šopka oziroma cvetja. Je v ozadju kakšna simbolika?

Značaja ženina in neveste igrata pomembno vlogo pri izbiri cvetja za poročni šopek in njegovi obliki.

Ljudi ločimo na romantične tipe, osebnosti preprostega značaja in športnega duha ter ustvarjalneže, ki presegajo meje sodobnega časa in ves čas iščejo nove smernice.

Romantični ljudje so čuteči, plemeniti in spontani. Všeč jim je cvetje nežnih odtenkov in blagih, nevsiljivih vonjev, ki se zlivajo med seboj. Enak pridih romantike dosežeta ali rdeča vrtnica ali tulipan v barvnem sozvočju s škrlatnimi dekorativnimi dodatki.

Ljudem preprostega značaja in športnega duha, ki imajo tudi sicer radi stik z naravo, sta všeč poljsko in travniško cvetje. Pristaja jim poročni šopek iz tulipanov, narcis ali telohov.

Tradicionalne neveste se bodo rade odločile za poročni šopek rdečih vrtnic, kombinacijo rdečega in belega cvetja ali za raznovrstno cvetje sorodnih barv in usklajenih oblik.

Ustvarjalni ljudje so polni novih zamisli in čutijo močno potrebo po raziskovanju. Ustvarjalna nevesta prisega na unikaten, umetniško oblikovan poročni šopek z neobičajnim, manj pogostim cvetjem. Impulzivne in pogumne neveste, ki presegajo meje sodobnega časa, pa bodo na sanjski dan žarele s poročnim šopkom živahnih barv in drznih kombinacij.
 

Poročna zapestnica

3. Kakšne pa so trenutne usmeritve glede naprsnih šopkov in druge poročne dekoracije?

Naprsni šopki in vsa druga poročna dekoracija so odvisni od poročnega šopka – cvetje, barve, dekorativni material in oblike, ki sestavljajo poročni šopek, se ponovijo tudi v naprsnih šopkih in dekoracijah.

Poročni pari vedno pogosteje naročajo za svatinje namesto naprsnih šopkov zapestnice, obroče ali lasne sponke iz cvetja.

Sanjski Šopek - Metka Sporiš

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+