Pepelka in njeni poročni čeveljci

Avtor: 
Andreja Koren

 

Si že našla svoje poročne čevlje? Obleko tudi že imaš? Če je odgovor na prvo vprašanje »da«, na drugo pa »ne«, se najprej malce ustavi. Počakaj, da najdeš sanjsko obleko, šele nato pojdi na lov za čevlji. Obuvalo mora namreč tvojo obleko dopolnjevati na vseh nivojih, od stila do barve in detajlov. 

Ne izberi čevljev, ki »samo« dobro izgledajo, ampak takšne, ki so udobni, primerni za celodnevno rajanje in seveda kot uliti na tvojem stopalu. Bodi en dan tudi ti Pepelka. 

 

Kje najti prave čevlje? 

Mogoče v poročnem salonu, kjer si že našla svojo obleko. Marsikateri saloni imajo v svoji ponudbi tudi pestro izbiro poročnih čevljev. Povprašaj svetovalke in izberite prave. V pravem odtenku, s pravimi detajli in s pravo višino pete. V primeru, da čevljev tam ne najdeš, jih poišči v trgovinah. Naročanje poročnih čevljev preko spleta mogoče ni najboljša ideja. Samo pomisli: v teh čevljih boš preživela večino dneva, se sprehodila do oltarja, zaplesala poročni ples, pozirala fotografu in nasploh blestela na svoj dan. Ne želiš si, da bodo čevlji premajhni, preveliki, preozki, preohlapni, ne želiš si previsokih petk in pretrdega materiala. 

Ne glede na to, kje boš izbrala čevlje, nujno jih imej s seboj vsaj na enem pomerjanju obleke. Le tako bodo šivilje lahko določile pravo dolžino tvoje obleke. 

 

Ali se morajo čevlji skladati z obleko? 

 

 

V primeru, da boš izbrala krajšo obleko, takšno, s katero boš pokazala svoje noge, je najbolje, da se z njo skladajo. V barvi ali vzorcih. Če ti takšnih ne uspe najti, lahko poskusiš uskladiti detajle na čevljih s svojim nakitom. Če pa bo obleka popolnoma zakrila tvoje noge, si lahko pri čevljih malce bolj svobodna. In če najdeš popolne čevlje, ki pa niso iste barve kot tvoja obleka, nič hudega. Različni odtenki kožne barve ali pa pastelno roza, pastelno vijoličasta ali pastelno modra so vedno varna izbira. Sicer pa, če si dovolj pogumna, lahko izbereš tudi čevlje bolj intenzivnih barv iz barvne palete tvoje poroke. Tako boš svoj videz še dodatno popestrila. Predstavljaj si samo, da obuješ čevlje v barvah oblek svojih družic ali svojega ženina. Vključiš lahko tudi barvo svojega poročnega šopka ali pa so čevlji kar modri, saj nekaj modrega po tradiciji tako ali tako potrebuješ. 

Čevlji s peto ali brez nje? 

 

Ne glede na to, ali si vajena nositi petke ali ne, te lahko po celem dnevu skakanja naokrog zvečer še kako bolijo stopala, poročne zabave pa si res ne želiš presedeti za mizo zaradi bolečin in nepotrebnih žuljev. Zato dobro premisli, katera višina pete je zate prava, oziroma še bolje, kateri model čevljev je zate pravi. Če pet nisi vajena nositi, je mogoče bolje, da izbereš nizke, ravno tolikšne, da optično podaljšajo tvoje noge oziroma naredijo tvojo silhueto še lepšo. Pri izbiri čevljev imej v mislih tudi to, da njihova udobnost ni pogojena s petami. Tudi balerinke so lahko manj udobne kot čevlji z visoko peto. Vse je odvisno od kvalitete čevljev. Pomisli še na stil svoje poroke. Če se bosta poročila v naravi, na travniku ali v skednju, boš v čevljih s petami težko hodila, saj se bodo te vedno kje zataknile. Če pa bo vajina poroka ob morju, na plaži, pa čevljev mogoče niti ne potrebuješ. 

 

Ne pozabi na rezervo! 

 

Vedno imej pripravljen vsaj en rezervni par čevljev. Nikoli ne veš, ali te bodo tvoji prvoizbrani čevlji ožulili ali pa se bo mogoče zlomila peta. Ne pozabi niti na obliže. In če se boš na svoj poročni dan preobula, dobro razmisli o obeh parih obuval, da ti ne bo potem obleka predolga in boš hodila po njej. 

 

Poročnih čevljev ne obuj prvič na dan poroke!

 

Prvič jih boš seveda obula ob nakupu, naslednjič pri pomerjanju poročne obleke in svetujemo ti, da se potem v njih doma malce sprehajaš. Vadi hojo in poročni ples. V njih hodi tako dolgo, dokler jih ne razhodiš. S tem jih boš omehčala in preprečila morebitne žulje. Sicer pa, če se na koncu dneva kakšen žulj vseeno pojavi, to preprosto pomeni, da je bila zabava res dobra. In splačalo se bo. 

 

Na dan, ko boš na nogah dvakrat ali celo trikrat več kot običajno, dobro poskrbi za svoje noge. Kvaliteta poročnih čevljev je še kako pomembna. Naj bodo udobni. In lepi. Ampak predvsem udobni. 

 

Namig št. 1: 

Če je tvoja poročna lokacija prekrita s travo, peskom ali kamenčki, lahko za svoje petke in petke svojih gostij poskrbiš s posebnimi nastavki, ki varujejo petke in preprečujejo ugrez. 

 

Namig št. 2: 

Z ženinom lahko na podplate svojih čevljev nalepita datum poroke, svoji imeni, srčke ali kaj drugega in tako popestrita dogajanje na plesišču, ko bosta svatom pokazala svoje podplate ..., seveda pa bosta tako poskrbela tudi za zanimive fotografije. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+