Najpomembneje je, da so poročne tiskovine take, kot si jih par želi

Avtor: 
Zaobljuba.si in Tadeja Pavček
Poročna vabila - Kjut Dizajn

1. Za začetek narediva kratek oris poročnih tiskovin. Kaj vse sodi v kategorijo poročnih tiskovin? Oziroma, kateri so še drugi poročni dodatki, ki vam jih par lahko zaupa?

Poročne tiskovine lahko opredelimo kot natisnjeno zgodbo, ki z vsebino, barvami, tipografskimi rešitvami in vzorci poročni dan naredi še lepši. Je celotna zasnova tiskovin, ki spremljajo predporočno in poročno dogajanje ter služijo za obveščanje, usmerjanje, dekoracijo in povezovanje dogodka od začetka do konca. Poroko obogatijo, ji dodajo videz urejenosti in organiziranosti.

V večini začnemo s poročnim vabilom, s katerim par povabi želene svate na svoj veliki dogodek. Nadaljuje pa se na poroki, kjer si nekateri zaželijo na primer sedežni red in imenske kartice, oštevilčenje miz, poročne menije ter na koncu drobna darilca, embalažo za piškotke in zahvalo, seveda vse povezano v neko smiselno grafično celoto. Možnosti je veliko, vsako najmanjšo podorbnost je mogoče grafično opremiti v stilu poroke.

Poročne tiskovine

2. 5 najbolj pomembnih točk, ki jih mora par upoštevati pri izbiri poročnih tiskovin.

Najpomembneje je, da so tiskovine take, kot si jih par želi. Zelo pomembno pa je, da stilsko ustrezajo lokaciji poročnega dogajanja in izbrani temi poroke. Njihov namen je sporočati, usmerjati in ne nazadnje polepšati poročni dan, zatorej so pomembni tudi jasna vsebina, lepa in kakovostna izdelava ter barvna usklajenost z drugimi detajli.

kjut

3. Če bi se bodoča mladoporočenca pustila presenetiti in bi oblikovanje prepustila vam, brez želja in predlogov, kakšen, mislite, bi bil rezultat?  Kako bi se lotili oblikovanja in kakšne tiskovine bi ustvarili?

Vsekakor bi se opirala na prvi vtis in izhajala iz občutkov, ki bi jih bila deležna po srečanju. Pomemben podatek in izhodišče za idejno zasnovo bi bile lokacije poročnih obredov in poročne zabave, saj v elegantno, na primer grajsko okolje, ne sodi igriv, preveč barvit stil tiskovin, in obratno, če gre za sproščeno, domačno in igrivo okolje, bi temu primerno izbrala temo oziroma motiviko, ki bi se prepletala v tiskovinah. Morda je nekoliko lažje, če imaš določen vsaj stil ali barvo, saj je pri oblikovanju nešteto možnosti in se tako lažje osredotočiš. Prepričana pa sem, da bi bil končni rezultat, tudi na tak način, obojestransko zadovoljstvo.

4. V zadnjem času lahko beremo veliko o različnih alternativah označevanja miz in podobno.  Katere alternative se zdijo vam najbolj originalne in katere so vam najbolj blizu?

Prisegam na urejenost poročne mize. Lepo je, da tiskovine skupaj s cvetlično dekoracijo omizje naredijo prijetno in urejeno, še lepše pa je, če je pripravljeno na inovativen in svež način. Inovativnost poročnega omizja  je mogoče doseči prav s poročnimi tiskovinami, pri katerih ni meja. Določen grafični element, inicialke ali vzorec lahko apliciramo tako na steklenico vina, ki bo postavljena na mizo, kot na primer na čokolado, ki bo nadomestila imensko kartico. Pomembno je, da se svatje pri mizi prijetno počutijo, da jim poročne tiskovine dajejo potrebne informacije in ne nazadnje, da jim niso v napoto.

Poročne tiskovine

5. Kaj je tisto, po čemer se vaš dizajn in tiskovine ločijo od drugih?

Poročne tiskovine Kjut dizajn so lahko igrive ali umirjene, nagajive ali elegantne, pisane ali nežne, predvsem pa so zelo KJUT. Igrivi liki, sveže barve, zanimivi vzorci, bogata tipografija in dizajn pa jih naredijo posebne. Med njimi lahko vsakdo poišče sebi primerne, tako stilsko kot tematsko, ki so tudi cenovno dostopne. Pripravljene tiskovine petih stilsko različnih sklopov so glede na želje prilagodljive v barvi, obliki in besedilu, mogoče pa je oblikovati tudi povsem nov poročni dizajn.

Kjut dizajn

 

Tadeja Pavček - Kjut Dizajn

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+