Najpogostejše napake, ki jih napravijo pari pri poročnih vabilih

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poročne tiskovine

Izbira materiala za izdelavo poročnih tiskovin je zelo pomembna naloga. Poročna vabila dajo svatom vpogled v temo poroke, prav tako pa podajo vse ključne informacije o poročnem protokolu. Obstaja nekaj stvari, na katere morata biti zelo pozorna, preden razpošljeta vsa vabila.

Zajem vseh elementov v dizajn vabil

Kljub temu da je dobra ideja vključiti osebne elemente na poročne tiskovine, je manj pravzaprav več. Čeprav vama je nadvse všeč čipka na vajini poročni obleki, cvetlični aranžmaji ali pa obris vajine poročne lokacije ob sončnem zahodu, vseh teh elementov ne moreta hkrati vključiti na poročne tiskovine. Posvetujta se z oblikovalcem tiskovin in se odločita za eno od njih.

Najpogostejše napake, ki jih napravijo pari pri poročnih vabilih
Tinashe

Tiskarski škrat

Vprašajta svoje prijatelje sloveniste, naj natančno preberejo in lektorirajo vajine tiskovine. Presenečena bosta nad tem, kaj vse lahko izpustita, napačno zapišeta … Preverita, če so pravilno zapisani datumi, imena, ure in lokacija. Pozorna bodita na postavitev vejic in velike začetnice, prav tako pa na pravilen zapis besed. Preden oddata vabila v tisk, vsaj dvakrat ponovita cel postopek.

Preveč barve

Vsi si želimo, da bi naša vabila izstopala in bi bila vsem na očeh. Pri tem pa bi radi uporabili svetleče in žareče barve, kot je npr. rumena v kombinaciji z roza. Ampak pozor! Naj vaju to ne zavede. Vedno poizkusita uskladiti svetle barve z nevtralnimi. Prav tako poskrbita, da bo celoten tekst dobro viden. Predlagamo, da se posvetujeta z izkušenimi oblikovalci poročnih tiskovin, oziroma uporabita paleto s tremi do petimi barvami, od katerih naj bosta dve nevtralni.

Najpogostejše napake, ki jih napravijo pari pri poročnih vabilih
Eving oblikovanje

Pisanje naslovov na kuverte

Pisanje naslovov zahteva svoj čas. Čeprav veliko oblikovalcev nudi to storitev, se lahko odločita, da bosta to storila sama. V tem primeru je pomembno, da si ne naložita preveč dela in si ga razdelita v več sklopov, saj je psihično zelo naporno. Pozorna bodita, da se pri pisanju ne zmotita.

Najpogostejše napake, ki jih napravijo pari pri poročnih vabilih

Čas za odgovor

Če bosta dala povabljencem preveč al pa premalo časa za odgovor, ali se bodo udeležili poroke ali ne, se lahko pripeti, da odgovora sploh ne bosta dobila. Zato določita rok, do katerega pričakujeta odgovor. Optimalen čas za odgovor je od tri do štiri tedne od dneva, ko povabljenci prejmejo vabilo.

Prekomerno naročanje

Imejta v mislih, da vama ni potrebno kupiti vabil za vsakega svata posebej. Preglejta seznam povabljenih in na koliko naslovov bosta pošiljala vabila. Na ta način lahko prepolovita znesek za poročne tiskovine.

Najpogostejše napake, ki jih napravijo pari pri poročnih vabilih

Premalo materiala

Po drugi strani pa ne smeta naročiti premalo materiala, saj je naknadno tiskanje in kupovanje zelo zamudno in povzroča dodatne stroške. Naročita 25 odstotkov več materiala, kot predvidevata, da ga bosta potrebovala. Prav tako naročita več kuvert za primer, če bi se zmotila pri pisanju naslovov.

Stehtajta vabila

Vemo, da sta navdušena nad tem, da bosta končno razposlala vabila in na »to-do« seznamu naredila kljukico. Na pošti pa vendarle stehtajta vabila in kupita znamke v skladu s težo. Zagotovo nočeta, da bi se vabila vrnila zaradi nezadostne poštnine.

Pravočasno najemita kaligrafa

Če se odločita, da bo vajina vabila spisal kaligraf, ga rezervirajta, še preden bosta kupovala material zanje. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da bosta morala zaradi kratkega roka dodatno plačati.

Najpogostejše napake, ki jih napravijo pari pri poročnih vabilih
Literas Kaligrafija

Uskladita tiskovine

Pomembno je, da pazita na usklajenost vabil z ostalimi tiskovinami. Odločita se za stil, ki naj se vidi ne samo na poročnih vabilih, ampak se odraža tudi na meniju, karticah z imeni, sedežnim redom, zahvalami ...

Najpogostejše napake, ki jih napravijo pari pri poročnih vabilih
Kjut Dizajn

Razmislita o financah

Če sta sklenila, da bosta sama naredila vse poročne tiskovine in s tem nekoliko prihranila, pa najprej le preračunajta vse stroške materiala in ur, ki jih bosta porabila za izdelavo. Drugače se namreč lahko zgodi, da bodo končni stroški izdelave veliko višji, kot če bi vabila za vaju naredil profesionalen oblikovalec.

 

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Trendi poročnih vabil 2017

Avtor: Zaobljuba.si in Eving Oblikovanje

Ne glede na to, ali bosta poročna vabila naredila sama ali pa jih bost... Preberi več

Naslednja objava

15 minut s Tino Fojkar Tomašev...

Avtor: Zaobljuba.si

Poklepetali smo z oblikovalko poročnih tiskovin Tino Fojkar Tomaševič.... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+