Ideje za sanjsko poročno potovanje

Avtor: 
Zaobljuba.si
poročno potovanje

Je še kaj lepšega kot načrtovati poročno potovanje, ki je češnja na vrhu tortice vajine poročne zaobljube? Morda je ravno zdaj pravi čas, da zavrtita globus in se začneta poigravati z različnimi idejami in destinacijami za vajine medene tedne. Zbrali smo nekaj predlogov, ki vključujejo doživetja za vse okuse, navade in razvade. Neskončne plaže, idilični razgledi, divji safariji, smaragdni zalivi, odlična kulinarika, spoznavanje drugih kultur ali pa samo dolgo pričakovan počitek in čas za drug drugega nekje daleč stran.

Poročno potovanje v Indoneziji

Indonezijski arhipelago je ogromen, zato ponuja široko paleto različnih destinacij. Od malce bolj divjih in manj turističnih, pa do bolj turističnih, kot so Lombok, otoki Gili in Bali. Za tiste, ki bi si radi privoščili bolj sproščujoč oddih, a še vedno poln doživetij, so slednji popolna izbira. Veliko mladoporočencev se najraje odloči za kombinacijo teh manjših otokov, saj združujejo vse – sanjske plaže, čudovit podvodni svet, idilična riževa polja in odlično kulinariko.

Za koga je Indonezija najbolj primerna? Za pare, ki imajo radi lepe plaže in bujno naravo, saj je Indonezija zelo zelena in polna skritih kotičkov.

Indonezija

Poročno potovanje na Azurni obali

Azurna obala obsega del francoske obale in obalo Monaka, sloves petične in nekoliko dražje destinacije pa je dobila v 19. stoletju. Destinacija je primerna zlasti za tiste mladoporočence, ki si ne želijo eksotike in daljših potovanj, dosegljiva pa je tudi z avtomobilom, če imata vsaj malo žilice za ’roadtrip’. Kljub temu, da je Azurna obala močno priljubljena med slavnimi in bogatimi, je čudovita izbira tudi za medene tedne. Kraji, ki jih je v tem delu vredno obiskati, so zagotovo Nica, Cannes in Monte Carlo. Občudujeta lahko romantične vrtove, obiskujeta razkošne vile in dvorce, uživata v francoski kulinariki in se sprehajata po dolgih obmorskih promenadah. Če vama je všeč raziskovanje, se lahko podata v bližnje romantične vasice, ki se nahajajo v neposredni bližini obale in se tako za trenutek odmakneta od razburljivih mest z živahnim nočnim življenjem.

Za koga je Azurna obala najbolj primerna? Za pare, ki si želijo evropskega pridiha, romantike francoskih mest in morda kanček prestiža.

Azurna obala

Poročno potovanje na Arubi

Mali karibski otok Aruba, ki leži ob obali Venezuele, se zdi kot raj sredi smaragdnega karibskega morja. Poleg skritih zalivov in morja, ki kar kliče po raziskovanju podvodnega sveta, pa otok ponuja še veliko več. Navdušena bosta nad skrivnostnimi jamami, nenavadnimi skalnimi formacijami, čudovitim narodnim parkom in tudi peščenimi sipinami, na katerih se vama bo zdelo, kot da sta se znašla sredi puščave. Preizkusita se lahko tudi v številnih vodnih športih in razvajata brbončice v lokalni kulinariki.

Za koga je Aruba najbolj primerna? Za pare, ki si želijo izkusiti življenje na tropskem otoku, plavati v smaragdnem morju in raziskovati osamljene zalive.

Aruba

Poročno potovanje v Namibiji

Afrika ima s svojo magično pokrajino edinstven čar. Namibija, ki leži na njenem zahodnem delu, se zdi kot nalašč za medene tedne pod vročim afriškim soncem. Izjemna narava je seveda eden od glavnih razlogov, zakaj se podati ravno tja. Namibija se ponaša s pristnimi in razburljivimi mesti, neskončno obalo, kanjoni in seveda z impresivnimi puščavskimi sipinami, ki so poleg safarijev ena od največjih atrakcij. Odpravita se lahko na večdnevno raziskovanje narodnih parkov, kjer poskusita v objektiv ujeti afriških "velikih 5". Posebno doživetje je tudi spoznavanje plemen in spanje v čudovitih nastanitvah sredi osamljenih savan.

Za koga je Namibija najbolj primerna? Za pare, ki si želijo doživeti prvinskost afriške narave in izkusiti safari.

Namibija

Poročno potovanje na Islandiji

Tudi Islandija, za katero se na prvi pogled zdi, kot da je čisto svoj svet, velja za destinacijo, ki jo najbolj obožujejo ljubitelji neokrnjene narave. Če spadata mednje, potem bosta zagotovo navdušena nad neverjetno pokrajino, ki je navdahnila že mnoge filmske ustvarjalce. Ogledata si lahko ogromne ledenike, idilične slapove, gejzirje in klife. Odpravita se lahko tudi na izlete z ladjico, kjer se srečata z orkami ali pa izkusita namakanje v vročih termalnih vrelcih. Islandija je zagotovo vredna obiska zaradi vseh doživetij, ki jih ponuja.

Za koga je Islandija najbolj primerna? Za pare, ki želijo izkusiti lepote nordijske pokrajine in uživati v bogastvu osupljive narave.

Islandija

Poročno potovanje na Mavricij

Če sta kdaj sanjarila o razvajanju na rajskem tropskem otoku, je Mavricij prava izbira, saj ima vse, kar si predstavljata pod tem izrazom. Otok leži v Indijskem oceanu in se ponaša s sanjskimi peščenimi plažami in hribovito pokrajino. Kljub majhnosti ima veliko ponuditi, saj na njem ne manjka slikovitih mestec, v katerih se lahko pobliže spoznata z njihovo kulturo. Raziščeta lahko tudi narodne parke in botanične vrtove, se sprehodita po plantažah čaja in poskusita mavricijski rum. Ljubitelji morja boste navdušeni nad raziskovanjem podvodnega sveta. Ena od najbolj priljubljenih točk na otoku pa je znamenitost z imenom 7 barv zemlje, ki je naravni fenomen pisanega gričevja. Prava paša za oči!

Za koga je Mavricij najbolj primeren? Za pare, ki želijo okusiti življenje na tropskem otoku, raziskovati narodne parke in uživati na čudovitih peščenih plažah.

Mavricij

Poročno potovanje na Šrilanki

Šrilanka je zelen otok številnih doživetij, zato je primerna za vse tipe popotnikov. Navdušujoče so neskončno dolge plaže, ki jih obdajajo palmovi nasadi, kjer lahko poležavata ali se preizkusita v kakšnem od vodnih športov. Vredni ogleda so tudi številni ostanki budistične kulture, ki jih na Šrilanki ne primanjkuje. Ljubitelji narave in živali imate na voljo številne narodne parke, kjer se lahko udeležite safarijev ali obiščete zavetišča za slone. Ne gre pa niti brez impresivne vožnje z vlakom med nasadi čajevcev, ki velja za eno najlepših na svetu. Na svoj račun pridete tudi kulinarični navdušenci, saj je hrana naravnost izvrstna.

Za koga je Šrilanka najbolj primerna? Za pare, ki obožujejo raziskovanje kulture in znamenitosti ter si želijo številnih doživetij v naravi.

Šrilanka

Poročno potovanje na Havajih

Havaje sestavljajo številni manjši in večji otoki, med katerimi so zagotovo vredni obiska Kauai, Maui, Big island in Oahu. Priljubljeni so zlasti med ljubitelji pristne narave, saj so obiski narodnih parkov izjemno doživetje. Udeležita se lahko številnih trekingov na vulkane ali nižje razgledne točke, ki ponujajo čudovite razglede na pokrajino. Če potrebujeta počitek in so vama bližje umirjena potovanja, pa lahko enostavno uživata na čudovitih plažah in odmislita ves svet.

Za koga so Havaji najbolj primerni? Za pare, ki bi radi izkusili raziskovanje mogočnih vulkanskih otokov, imajo radi trekinge in morska doživetja.

Havaji

Ker vemo, kako naporne so priprave na poroko, prepustita organizacijo poročnega potovanja Nomago Travel, kjer vama bodo z veseljem pomagali. Oglasita se v njihovi poslovalnici, kjer bodo prisluhnili vsem željam in vama pomagali do čudovitega poročnega potovanja po vajinem okusu, ki se ga bosta še dolgo spominjala.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Kam in kdaj na poročno potovan...

Avtor: Zaobljuba.si

Nekaj idej za poročno potovanje. Preberi več

Naslednja objava

ANKETA: Kateri tip medenih ted...

Avtor: Zaobljuba.si

Se odločata kam na medene tedne? Spodnji vprašalnik vama bo v pomoč pr... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+